Simona Halep și Iga Swiatek / Foto: Profimedia

Polonezii sunt în delir după victoria Igăi Swiatek în fața Simonei Halep: ”Eroina Iga! A distrus-o pe Simona”

articol scris de Digi Sport
19.03.2022, 09:08
  • Fotbal: Italia - Turcia, marți, 22:00, DGS 2

  • Fotbal: Portugalia - Finlanda, marți, 21:45, DGS 1

Simona Halep (30 de ani, 26 WTA) a fost învinsă de Iga Swiatek (20 de ani, 4 WTA), sâmbătă dimineață, în semifinalele turneului de la Indian Wells, scor 6-7 (8), 4-6, trădată din nou de unele probleme medicale.

Jucătoarea din Polonia a fost mai rezistentă și a revenit fantastic în ambele seturi. A salvat două mingi de set ale româncei în primul act, iar în actul doi a revenit de la 2-4  și s-a impus cu 6-4.

Polonezii, încântați de evoluția Igăi Swiatek contra Simonei Halep!

Presa din Polonia este în extaz după victoria obținut de conaționala lor în fața Simonei Halep. Dincolo de rezultat, a impresionat modul în care Iga Swiatek a reușit să treacă de româncă. A fost mai ”proaspătă”, a luptat pentru fiecare minge, până la ultima picătură de energie și la final a cules laurii.

Eroina Iga face legea la Indian Wells! A eliminat-o și pe Halep, iar finala e aici! Tenismena noastră e de neoprit. Ce emoție, ce revenire, ce acțiune impresionantă, ce dăruire... Iga Swiątek a depășit toate momentele dificile și a distrus-o – la propriu și la figurat – pe Simona Halep în semifinalele turneului WTA de la Indian Wells.

Ea a învins-o pe româncă cu 7-6 (6), 6-4, iar în duelul pentru titlu va juca cu grecoaica Maria Sakkari, care s-a impus cu 6-2, 4-6, 6-1 în fața ibericei Paula Badosa. Iga este a doua poloneză în finala BNP Paribas Open după Agnieszka Radwanska, care s-a luptat aici cu Flavia Pennetta în 2014”, au scris jurnaliștii de la przegladsportowy.pl.

Iga Swiatek va juca în finala de la Indian Wells, duminică, 20 martie, de la ora 20:00, împotriva Mariei Sakkari din Grecia.

Jucătoarea din Polonia are șansa de a-și adjudeca al cincilea trofeu din carieră. Iga și-a câștigat ultimele patru finale disputate, toate în minimum de seturi, fără a oferi vreo șansă adversarelor. Jurnaliștii polonezi mizează pe acest lucru și-n finala cu Maria Sakkari.

Sperăm să confirme și în finala de duminică. Avem un campion în carne și oase. Știm deja acest lucru. Indiferent de cum se va termina ultimul joc de la Indian Wells. Să vă reamintim doar cum se desrcurcă Swiatek în astfel meciuri. Pur și simplu nu pierde: la Paris 6-4, 6-1 cu Sofia Kenin, la Adelaide 6-2, 6-2 cu Belinda Bencic, la Roma 6-0, 6-0 cu Karolina Pliskova, și recent la Doha 6-2, 6-0 cu Anett Kontaveit. Al cincilea trofeu este aproape. Într-o asemenea formă, Swiatek este un candidat incontestabil la titlu”, au completat polonezii.

Cine se impune în această confruntare va ocupa locul secund în ierarhia WTA de luni, 21 martie. Daca Maria se va impune, va fi a doua jucătoare a lumii după Ashleigh Barty din Australia, la doar 9 puncte avans de Iga Swiatek.

Etichete: simona halep , indian wells , maria sakkari , iga swiatek


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care „pescuia cu magnetul” într-un lac a descoperit un seif cu 100.000 de dolari. Însă surpriza nu s-a oprit aici

Un cuplu din New York care „pescuia cu magnetul” într-un lac a avut o mare surpriză când a reușit să tragă din apă un seif plin cu bancnote în valoare totală de 100.000 de dolari, potrivit The Guardian.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Total surprinzător: Real Madrid l-a refuzat pe Kylian Mbappe!

Video Viral imediat: o melodie românească a început și Carlo Ancelotti și Vinicius n-au stat pe gânduri

Exclusiv Starul internațional căsătorit cu o româncă, de nerecunoscut! ”S-a îngrășat și el”

România a fost descrisă în două cuvinte, după momentele neverosimile de la București

Florentino Perez și Ancelotti au decis! Fotbalistul e OUT de la Real Madrid, după doi ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Artista care va intona imnul României la meciul cu Bulgaria

Viral! Ce i-a spus Diego Maradona lui Florentino Perez despre Kylian Mbappe

Borussia Dortmund vrea să-l transfere pe gafeurul din finala Champions League

Video Un star al Belgiei, tachinări cu un bucătar român înainte de EURO 2024: ”Trebuie s-o spun!”

Citeşte şi

Foto Blitzkrieg! 6-0, 6-0 și calificare în doar 40 de minute în sferturile de finală de la Roland Garros

”Pentru cel mai frumos și curat suflet”. Mesajul postat de Simona Halep pe rețelele sociale

PEROZIrina Columbeanu, șic și modernă la balul de la liceu. Seamănă din ce în ce mai tare cu mama ei și duce o viață de vis în SUA

FILM NOWFermecătoarea Dakota Fanning, la 30 de ani. Fostul copil minune al Hollywoodului a uimit cu apariția sa la premiera filmului „The Watchers”

Sună surprinzător, dar stadionul Steaua poate fi plin cu Liechtenstein! Câte bilete s-au vândut pentru cele două amicale citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cristian Tudor Popescu se înclină în fața lui Djokovic: "Marele sârb m-a contrazis" citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalist român mort la doar 19 ani. Mesajul clubului de fotbal după tragica dispariție a lui Flavius Magraon citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Elena Ionescu, parada costumelor de baie în Republica Dominicană. Mizează pe senzualitate și pe puterea ei de seducție

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Elena Ionescu, parada costumelor de baie în Republica Dominicană. Mizează pe senzualitate și pe puterea ei de seducție

Digi World

"Așteptări vs. realitate. Mă simt înșelată". A crezut că și-a închiriat cea mai frumoasă cameră cu vedere la mare, dar a rămas total dezamăgită

Digi Animal World

Imagini inedite cu doi scafandri care „dansează” cu rechinii. Momentul e parcă desprins dintr-un film SF