Aryna Sabalenka / Foto: Instagram @sabalenka_aryna

Președintele Belarusului a reacționat după declarațiile anti-război ale Arynei Sabalenka

articol scris de Digi Sport
08.04.2023, 08:44
  • La Liga: Real Madrid - Alaves, marți, 22:30, DGS 2

  • Premier League: Tottenham - Manchester City, marți, 22:00, DGS 1

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a generat multă tensiune în circuitul feminin de tenis, WTA. Jucătoarele din Ucraina au o relație rece cu sportivele din Rusia și Belarus.

Alexander Lukashenko, mesaj pentru Aryna Sabalenka: "Și eu sunt anti-război"

Aryna Sabalenka (24 de ani, 2 WTA) a dezvăluit că a trăit momente complicate la turnee, din cauza țării sale de origine, Belarus, un aliat al Rusiei în războiul din Ucraina. Sabalenka, învingătoare anul acesta la Australian Open, a spus că s-a chinuit să înţeleagă "ura" din vestiar.

Galerie Foto

Jucătoare ucrainene precum Lesya Tsurenko și Marta Kostyuk au refuzat să dea mâna cu adversarele lor din Rusia și Belarus și au cerut măsuri mai drastice din partea conducerii WTA.

Aryna Sabalenka a transmis un mesaj anti-război, precizând că promovează “pacea în lume”. Aceste afirmații au generat o reacție fermă din partea președintelui Belarusului, Alexander Lukashenko.

Lukashenko a precizat că este mândru de rezultatele obținute de Sabalenka în circuitul WTA, dar a transmis că vrea să discute cu jucătoarea de tenis pe tema războiului din Ucraina.

"Și eu sunt împotriva războiului. Dar de ce ai nevoie de o declarație scrisă din partea unui sportiv că este împotriva războiului? Nu am nicio problemă cu cei care spun că sunt împotriva războiului. Nu am declanșat noi acest război.

Dacă un sportiv din Belarus participă la competiții sub steag neutru și reușește performanțe foarte bune, nu vom simți mai puțină mândrie pentru el. Aryna Sabalenka a câștigat Australian Open, a jucat finala la Indian Wells, apoi în sferturi la Miami. Suntem mândri de ea, că este din Belarus.

Dacă Sabalenka a concurat sub steag neutru nu e nicio problemă pentru noi, pentru că lumea știe oricum că e din Belarus. Nu am vreo problemă că a spus că e anti-război. Și eu sunt. O să discut cu ea în schimb de ce a comis șase duble greșeli într-un meci pe care l-a pierdut", a spus Alexander Lukashenko, citat de tennisworldusa.org.

Organizatorii de la Wimbledon, care au interzis jucătorii ruşi şi bieloruși în 2022, au anunțat că vor permite participarea jucătorilor din toate țările la ediția din 2023 a competiției de la Londra, sub drapel neutru.

Jucătorii ruşi şi belaruşi au evoluat în turneele din circuitele WTA şi ATP ca sportivi neutri, la fel şi la competiţiile de Mare Şlem.

Aryna Sabalenka, acuzată că “folosește același truc precum propaganda Rusiei”

Ucraineanca Lesya Tsurenko (33 de ani, locul 77 WTA) a generat un scandal uriaș după ce a dezvăluit că a avut un atac de panică după o discuție cu șeful WTA, Steve Simon, care nu este acord cu “pedepsirea” jucătorilor din Rusia și Belarus.

Antrenorul lui Tsurenko, Nikita Vlasov, a lansat acuzații grave la adresa bielorusei Aryna Sabalenka.

Vlasov susține că Sabalenka “folosește același truc precum propaganda Rusiei” pentru a ignora războiul din Ucraina.

“M-a surprins foarte mult că Sabalenka s-a referit la momentul teribil al Lesiei (n.r. – atacul de panică), dar nu i-a urat să se simtă bine, să-și revină rapid.

Nu a condamnat situația privind războiul. În schimb, a folosit același truc precum propaganda Rusiei la începutul războiului, când teritoriul Belarusului era folosit pentru a bombarda Kievul. Atunci spuneau că ucrainenii bombardau Kievul, nu rușii sau bielorușii.

Acum, Sabalenka a spus că antrenorul lui Tsurenko pune presiune pe Tsurenko. Nu a venit cu nimic nou, este o altă încercare de a muta atenția în altă parte, nimic mai mult.

De ce ne-ar mira această atitudine când șeful organizației (n.r. - WTA) declară că este în regulă ca sportivii ucraineni să fie înconjurați de oameni care susțin invadarea țării – crimele, violurile, jafurile, răpirile – și că acei oameni n-ar trebui să fie pedepsiți pentru că își exprimă un punct de vedere. Asta e politica WTA și văd că insistă cu ea. Prin urmare, cred că problema e mult mai gravă decât atacul de panică suferit de Lesya”, a spus Nikita Vlasov, citat de tennisworldusa.org.

Etichete: wta , sabalenka , aryna sabalenka , alexander lukashenko , lukashenko


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
De ce a fost descalificat reprezentantul Olandei înaintea finalei Eurovision 2024

Olanda a dezvăluit noi informații despre incidentul care a dus la descalificarea lui Joost Klein de la Eurovision 2024, scrie The Independent.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto ”Mândră de tine”. A venit din Cipru pentru Elias Charalambous și a întors toate privirile în Capitală

Se știu meciurile de baraj! Când se vor disputa partidele de menținere/promovare

Video Dinamo a prins ”barajul”! Voluntari și FCU Craiova au retrogradat în Liga 2. Botoșani va merge și ea la meciurile de menținere/retrogradare

E gata! Tottenham a spus ”DA” și fundașul central va pleca la vară

Exclus! Verdict categoric despre transferul de 46.000.000€ al lui Radu Drăgușin

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu

Exclusiv Primul transfer la FCSB după câștigarea titlului. Cine e fotbalistul și când va semna

Gică Hagi a găsit vinovatul principal pentru care Farul a fost egalată de Universitatea Craiova după ce a condus cu 3-0

”Patronul FCSB te vrea. Unde pleci?”. Louis Munteanu, răspuns pentru interesul lui Gigi Becali, în direct

Citeşte şi

Video Iga Swiatek a câștigat turneul de la Madrid! Finală de peste trei ore cu Aryna Sabalenka

Video După 25 de minute de uitat, Sabalenka a revenit spectaculos și s-a calificat în finală

PEROZIrina Shayk, apariție surprinzătoare după ce a făcut furori la MET Gala 2024. Cum a fost fotografiată pe străzile din New York

FILM NOWCameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill

Ultrașii radicali din Peluza Sud ’97, derapaj morbid împotriva lui Adrian Mititelu, după ce FC U a retrogradat citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: cum s-a terminat disputa dintre Danielle Collins și Irina Begu, după ce românca a salvat cinci mingi de meci citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol

Digi World

Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”