Bianca Andreescu este prima jucătoare din istoria Indian Wells care a câştigat după ce a primit un wild card. FOTO Getty Images

Programul din Canada de care a beneficiat Bianca Andreescu. În România nu există aşa ceva

18.03.2019, 15:05
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

S-a vorbit mult despre faptul că dezvoltarea Simonei Halep nu a fost susţinută deloc de Federaţia Română de Tenis. Şi, asemeni ei, la fel s-a întâmplat şi cu Marius Copil, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Horia Tecău, Irina Begu etc. La noi, federaţia asigură cazarea la câteva turnee din ţară, decontează o parte din cheltuieli la concursuri importante pentru vârfurile generaţiilor şi cam atât. Motivarea e că nu există bani de la buget pentru a face altceva.

Spre deosebire de România, Canada investeşte sume importante pentru sprijinirea speranţelor. În urma unor astfel de programe a apărut Eugenie Bouchard, iar acum Bianca Vanessa Andreescu. Ultima, canadianca născută în Mississauga din părinţi români. A început tenisul în România la nici 7 ani şi, pentru o perioadă, şase luni pe an se pregătea aici. Foarte repede, însă, la 11 ani, canadienii au cuprins-o în programul Tennis National Training Program, în Toronto.

Bianca Andreescu-Angelique Kerber 6-4, 3-6, 6-4

Pe 17 martie, după 7 ani, Bianca Andreescu a reuşit o victorie foarte mare pentru Canada. Singura jucătoare care a primit wild card la Indian Wells şi care a reuşit să câştige turneul: 6-4, 3-6, 6-4 cu Angelique Kerber în finală. La turneul californian, antrenorul Biancăi a fost Sylvain Bruneau.

"Dacă sunt niște copii talentați, federația le oferă mult sprijin. Canadienii sunt foarte organizați în tot ceea ce fac. De asemenea, Canada este o țară multiculturală, deci toți au venit de undeva. La inceput, investești ca parinte 100% bani și timp. Dacă un copil se remarcă pentru că este talentat, dacă are rezultate importante și constante, federația începe să investească foarte mult.

Acest sport este foarte scump, costurile se ridică la 250.000 de dolari pe an la acest nivel", a spus Maria Andreescu, mama Biancăi, într-un interviu acordat, în 2017, pentru prosport.ro, întrebată dacă a fost o decizie grea să aleagă între România şi Canada.

Bianca Andreescu a început tenisul la 6 ani

Bianca Vanessa Andreescu s-a născut în Canada din părinți români, la 16 iunie 2000. A început tenisul la Piteşti, unde a stat la bunici mai bine de doi ani (mama sa s-a întors în ţară pentru o afacere), pentru ca apoi să își continue antrenamentele în Canada. Părinții ei plecaseră în Canada anterior, imediat ce tatăl ei a primit o ofertă de lucru de acolo, cum a terminat facultatea.

"Eu m-am născut în Canada, dar am început tenisul în România, pentru că mama mea a avut serviciul acolo. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost", a declarat Bianca Andreescu într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

"Chiar îmi place să lucrez cu ea, este o fată drăguţă. Îi ofer şi ea îmi dă înapoi, este întotdeauna foarte respectuoasă. Întotdeauna îi spun şi îi voi spune adevărul. După un meci, dacă a jucat rău şi nu-i spun înseamnă că nu sunt un antrenor bun. Sau dacă văd ceva în neregulă în atitudinea ei îi spun imediat pentru că vreau să remedieze rapid. Este foarte bună, poate face foarte multe lucruri bune şi este o fată foarte puternică", spunea despre ea Nathalie Tauziat acum trei ani.

Bianca Andreescu a câştigat Australian Open şi Roland Garros la dublu, junioare

La 13 ani a câștigat în Franța, la Tarbes, Les Petite As, competiție considerată un adevărat Campionat Mondial pentru jucătorii de până în 14 ani. Apoi, a cucerit de două ori consecutiv titlul la Orange Bowl, cel mai important turneu pentru juniori din lume. A fost prima dată de la Mary Jo Fernadez care a reuşit o astfel de performanţă în ultimii 35 de ani.

La 15 ani, deci în 2016, Federaţia Canadiană a plătit-o pe Nathalie Tauziat să o antreneze. Fostă număr 3 mondial, franţuzoaica a pregătit-o în acelaşi mod şi pe Eugenie Bouchard.

În 2017, puştoaica a reușit să câștige titlul de dublu la Australian Open şi pe cel de la Roland Garros, alături de Carson Branstine, în competiția rezervată junioarelor. În același an a primit și premiul ”FED Cup Heart”, din partea ITF, pentru performanțele sale din Junior Fed Cup. Primul meci pentru echipa de senioare a FED Cup a fost jucat la Cluj, la meciul România-Canada 3-1, unde a fost în învinsă de Irina Begu. Adică de jucătoarea pe care Bianca a eliminat-o la Indian Wells în primul tur şi pe care o va întâlni şi la Miami, turneu transmis tot de Digi Sport 2.

Poză făcută în 2017, după succesul de la Roland Garros. Alături de colega sa Carson Branstine şi de antrenaorea Nathalie Tauziat

În 2018 a contribut din plin la meciul Canada-Olanda 4-0, cu victorii la Richel Hogenkamp şi Arantxa Rus.
La începutul anului 2019 nu era printre primele 150 din lume, dar parcursul senzaţional, încununat cu victoria de la Indian Wells, o aduce pe locul 24 WTA. Ea va fi astfel cap de serie la viitoarele turnee din circuit şi va avea adversari mai facili în primele tururi.

Etichete: indian wells , bianca andreescu , bianca andreescu-angelique kerber , nathalie tauziat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Radu Drăgușin, OUT de la Tottenham? Ce a apărut în presa britanică, după al 6-lea meci uitat pe bancă

Nemții au făcut anunțul: Pep Guardiola, noul antrenor dorit de Bayern!

Campion cu FCSB, Alexandru Băluță a spus cum are ”cele mai bune discuții” cu Gigi Becali

Foto Cum a fost surprins Ianis Hagi alături de colegii de la Alaves: ”Prințul” n-a jucat deloc în ultimele 5 meciuri

Citeşte şi

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

FABULOS!!!! Simona e în FINALĂ la Australian Open, după un meci epic cu Kerber

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”