Ilie Năstase / Foto: Captură Digi Sport

Promisiunea lui Ilie Năstase. ”Era un nuc şi l-am sunat pe Isărescu şi i-am spus că mă doare un picior când a tăiat nucul ăla”

articol scris de Digi Sport
11.09.2023, 12:11
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Ilie Năstase (77 de ani) a fost prezent la conferința de presă organizată înaintea turneului de tenis WTA Țiriac Foundation Tropy, care se va desfășura în București în perioada 10-17 septembrie.

  • Cele mai importante partide vor fi în direct pe canalele Digi Sport.

Cel mai mare tenismen din istoria României și unul dintre cei mai importanți ai lumii, Năstase suferă în continuare pentru închiderea Arenelor BNR, aflate în proprietatea Băncii Naționale. Năstase promite să se lupte cât va mai trăi pentru ca guvernatorul Mugur Isărescu să fie convins să redea terenurile circuitului de tenis.

Ilie Năstase promite să lupte pentru recâștigarea accesului la Arenele BNR pentru tenisul românesc și îl critică din nou pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu

Din 2003 până în 2009 am avut un circuit de 30 de turnee. Am făcut circuitul la fete şi circuitul la băieţi. Şi domnul Ţiriac m-a întrebat: ‘Năstase, tu unde vrei să îţi pui numele?’ Și eu am spus ‘păi, la fete, că eu sunt cu fetele şi tu cu băieţii’.

Şi uite că turneul continuă şi cred că le ajută pe fete şi eu cred că după mine şi domnul Ţiriac ar trebui să mai vină cineva să continue treaba asta. Pentru că tot în parcare o să jucăm, pentru că domnul Isărescu nu o să cedeze. Pentru că terenul ăla e de la mama lui. Eu m-am născut acolo şi lângă terenul central era un nuc şi l-am sunat pe Isărescu şi i-am spus că mă doare un picior când a tăiat nucul ăla.

Deci omul (n.r. Mugur Isărescu) nu are treabă. Din păcate, în România puterea civică nu există. Trebuia să mergem 20.000 de oameni la bancă acolo, pentru că ăla este locul tenisului. Am avut turneu 21 de ani, acolo am jucat meciurile de Cupa Davis, acolo e toată tradiţia. La un moment dat se numea Arenele BNR Ţiriac - Năstase, dar ne-a luat şi numele ăla.

Dar sufletul nu poate să ni-l ia şi până mor o să luăm terenurile înapoi, vă garantez eu. Eu singur o să mă bat. Banca nu e a lui, e a românilor, terenurile nu sunt ale lui, sunt ale românilor. Şi nu-i înţeleg pe români de ce nu se revoltă. De ce? Eu ştiu ce am făcut pentru ţara asta, dar el ce a făcut? Pun şi eu o întrebare”, a declarat a declarat Ilie Năstase.

WTA Tiriac Foundation Trophy are loc la București în această săptămână și va fi în direct pe Digi Sport

Dintre reprezentantele României la tablou le remarcăm pe Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Andreea Mitu, Irina Bara, Patricia Țig, Alexandra Cadanțu Ignatik, Irina Fetecău, Ilinca Amariei și Anca Todoni.

  • WTA Țiriac Năstase Trohy are premii în valoare de 115.000 euro și 125 de puncte

Este un privilegiu și o bucurie, o onoare pentru mine să fiu la acest turneu și întotdeauna mă bucur să joc acasă pentru că întotdeauna ne bucurăm de susținerea publicului”, a declarat Ana Bogdan.

”Este un ajutor pentru fetele din România, să nu mai călătorească ... Iau punctele de aici și se duc în străinătate și joacă la turneele la care se înscriu. E un lucru bun și sper ca după mine și domnul Țiriac să vină altcineva care să continue treaba asta”, a mai spus Ilie Năstase.


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Și-a cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $. Cum arată în interior și cu cât vinde acum casa pe roți

După ani de zile în care a trăit și a amenajat rulote, o tânără a făcut o pasiune pentru transformarea lor și chiar a intrat într-o comunitate a cărei membri lucrează la proiecte similare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Dan Petrescu, enervat! ”Voi, tot timpul, spuneți ce vreți. Traume sunt pentru voi, nu pentru mine”

Răzbunare pentru Kylian Mbappe: Nasser Al-Khelaifi și-a ales un titular de la Real Madrid!

Exclusiv Ovidiu Popescu, la un pas de U Cluj. Conducătorul clubului a confirmat că tratativele sunt avansate

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Citeşte şi

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

FABULOS!!!! Simona e în FINALĂ la Australian Open, după un meci epic cu Kerber

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Rapid, oferte pentru Juan Bauza şi Karlo Muhar! Dan Şucu e all-in cu transferurile de la Mititelu şi Varga citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Inna, în cel mai mic top din garderobă. Artista știe cum să-și pună în evidență silueta

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Inna, în cel mai mic top din garderobă. Artista știe cum să-și pună în evidență silueta

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină