Rafael Nadal / Foto: Profimedia

Rafael Nadal a declarat ”forfait” pentru turneul de la Barcelona! Când și-a propus ibericul să revină pe teren

articol scris de Digi Sport
11.04.2022, 21:26
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Rafael Nadal (35 de ani) a fost nevoit să-și anunțe absența de la Barcelona Open, unul dintre turneele sale favorite, din cauza problemelor medicale care persistă.

Potrivit cotidianului spaniol ”Marca”, Rafael Nadal resimte probleme la coaste, după finala pierdută la Indian Wells, pe 20 martie, contra lui Taylor Fritz, scor 3-6, 6-7 (5).

Rafael Nadal nu va fi prezent la Barcelona Open!

După partida împotriva lui Taylor Fritz, Rafael Nadal a fost supus mai multor controale amănunțite. S-a decis că ibericul are nevoie de o pauză între 4 și 6 săptămâni, pentru a se reface complet.

Au trecut patru săptămâni, dar Rafael Nadal nu se simte pregătit să  joace din nou în circuitul ATP. Chiar dacă și-ar fi dorit să-și apere trofeul la Barcelona, în perioada 18-24 aprilie, Rafa a fost obligat să-și anunțe abandonul.

Rafael Nadal este cel mai titrat jucător de tenis din istoria turneului ATP de la Barcelona. A câștigat trofeul de 12 ori: 2005-2009, 2011-2013, 2016-2019 și 2021.

Nimeni nu e apropie de recordul absolut stabilit de Rafael Nadal. Locul secund este împărțit de Roy Emerson și Manuel Orantes - cu câte trei titluri.

Ilie Năstase a câștigat și el de două ori Barcelona Open, în 1973 și 1974, după două finale împotriva aceluiași Manuel Orantes.

Rafael Nadal revine la Madrid Open!

Se pare că Rafael Nadal se va întoarce din nou pe teren la următorul turneul important de pe zgură: Madrid Open, care va avea loc în perioada 1-8 mai.

Și la Madrid, Rafael Nadal este cel mai titrat sportiv în proba masculină de simplu - cu cinci titluri.

  • A 20-a ediţie a turneului de la Madrid, care va avea loc la Caja Magica din capitala Spaniei, va fi transmisă în direct pe Digi Sport.

Turneul de la Madrid este al doilea ca importanță după Roland Garros, dintre competițiile jucate pe zgură, are o vechime de 19 ani și Țiriac deținea licența de 12 ani.

Câștigurile anuale ale sale, de pe urma acestui turneu, erau de 30 de milioane de euro.

Simona Halep a câștigat truenul de la Madrid de două ori, în 2016 și 2017.

Mutua Madrid Open este unul dinte cele 9 turnee ATP Masters 1.000 şi 4 turnee WTA 1000 Mandatory. Competiția se alătură listei de turnee de tenis de top deţinute de IMG, printre care Miami Open şi mai multe competiţii ATP şi WTA.

Etichete: madrid open , rafael nadal , taylor fritz , barcelona open


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

O tânără de 19 ani care se simțea rău după o vacanță cu prietenele și credea să suferă de mahmureală a primit o veste devastatoare de la medici.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția lui Dan Șucu, după întâlnirea avută cu Marius Șumudică

Coșmar! Ana Bogdan, învinsă de două ori într-o zi de aceeași jucătoare. Românca a câștigat puțin peste 2.000 €

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Are cel mai mare salariu de la Dinamo, dar ”este prea slab să joace”

Citeşte şi

”Te simți ca o veterană?” Cum a reacționat Sorana Cîrstea după ce i s-a zis că e ”în vârstă”

Nadal nu l-a uitat pe Ion Țiriac după eliminarea de la Madrid Open: ”Următoarele generații se vor bucura, cu siguranță!”

PEROZ61 de ani? Demi Moore le face "concurență" fiicelor ei, în cele mai noi imagini needitate în care apar toate în costum de baie

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Aryna Sabalenka, pe urmele Simonei Halep. Ce a făcut jucătoarea clasată pe locul 2 WTA citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Imagini inedite cu doi scafandri care „dansează” cu rechinii. Momentul e parcă desprins dintr-un film SF