Daniil Medvedev și Rafael Nadal / Foto: Getty Images

Rafael Nadal a sărit în apărarea lui Daniil Medvedev, "inamicul public" de la Australian Open: "Vă spun cu mâna pe inimă!"

articol scris de Digi Sport
01.02.2022, 13:26
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Daniil Medvedev (25 de ani, locul 2 ATP) a pierdut finala Australian Open în fața lui Rafael Nadal (35 de ani, locul 5 ATP), scor 6-2, 7-6(2), 4-6, 4-6, 5-7.

De-a lungul turneului, rusul a fost un pachet de nervi. Medvedev s-a contrat atât verbal, cât și prin gesturi cu publicul de la Melbourne, iar la conferința de presă de după meci a anunțat că, dacă se ivește ocazia, va participa la turneele organizate în Rusia chiar și în detrimentul Grand Slam-urilor, deoarece acolo a fost sprijinit mereu.

Rafael Nadal i-a luat apărarea lui Daniil Medvedev după controversele rusului de la Australian Open 

La rândul lui, Nadal a oferit un interviu după ce a devenit cel mai titrat jucător din istoria tenisului masculin. Spaniolul a fost pus să comenteze ieșirile și declarațiile lui Medvedev și a explicat că ele au fost făcute la nervi. În realitate, a mai explicat Nadal, personalitatea rusului ar fi foarte diferită față de cum a lăsat să se vadă la Australian Open.

"Cred că va juca (n.r. la Grand Slam-uri). Ieri am fost susținut foarte puternic de către public, deci nu a fost ușor pentru el, îl compătimesc mult. Felul în care oamenii îl văd pe Medvedev nu reflectă cine este el cu adevărat, vă spun cu mâna pe inimă.

În opinia mea, chiar dacă uneori, pe teren, greșește cu unele gesturi care provoacă un răspuns din partea oamenilor. Dar ulterior, când vorbim față în față la vestiare, se poate vedea că este foarte prietenos și nu este deloc o persoană arogantă. Este cineva cu care poți vorbi foarte ușor.

Chiar îmi place de el și cred că este o persoană minunată. Când pierde, mereu își tratează bine adversarii. Respect asta foarte mult. Este un mare campion. Cred că ce a zis Daniel la conferința de presă se explică prin faptul că a cedat emoțional.

Uneori face astfel de afirmații, dar e suficient de deștept ca să le analizeze și să le explice mai târziu. Îi doresc tot binele și sunt sigur că îl mai așteaptă multe momente grozave alături de fani", a explicat Nadal, conform Go Tennis.

Cum arată clasamentul all-time al câștigătorilor de Grand Slam după finala superbă de la Australian Open

În galeria foto de mai jos puteți vedea cum arată Top 27 din clasamentul all-time al câștigătorilor de Grand Slam. 151 de jucători de tenis au cucerit de-a lungul istorie turnee de Grand Slam, iar 66 dintre aceștia au în palmares un singur trofeu major. Numai opt jucători au cel puțin zece titluri de Grand Slam în palmares.

Galerie Foto

Etichete: nadal , rafael nadal , rafa nadal , australian open , medvedev , daniil medvedev


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Borussia Dortmund - PSG 0-0, ACUM, Digi Sport 1. Parizienii nu au câștigat niciodată în fața ”zidului galben”

Exclusiv Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă și a spus cu cine a discutat înainte de a-l numi la Craiova

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Parma a promovat în Serie A! Echipa lui Pușcaș nu a putut să amâne sărbătoarea lui Dennis Man și Valentin Mihăilă

Citeşte şi

Nadal nu l-a uitat pe Ion Țiriac după eliminarea de la Madrid Open: ”Următoarele generații se vor bucura, cu siguranță!”

Video Emoție pură! Nadal a fost eliminat de la Madrid și și-a luat rămas-bun: ”O amintire de neuitat”. ”Râuri” de lacrimi în loja sa

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă