Rafael Nadal a câștigat titlul la Roland Garros / Foto: Profimedia

Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3, 6-3, 6-0. Ibericul a câștigat al 14-lea titlu la Roland Garros

articol scris de Digi Sport
05.06.2022, 18:45
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Rafael Nadal (5 ATP) și-a adjudecat al 14-lea titlu la Roland Garros, după ce l-a învins în finală pe Casper Ruud (8 ATP), scor 6-3, 6-3, 6-0.

Ibericul a dominat fără drept de apel meciul cu norvegianul, iar la finalul jocului s-a văzut din nou campion la Paris.

Galerie Foto

În urma succesului din Franța, Rafael Nadal și-a trecut în carieră cel de-al 22 titlu de Grand Slam.

Rafael Nadal, victorie fără drept de apel în fața lui Casper Ruud

Finala de la Paris a început cum nu se putea mai bine pentru spaniol. După 49 de minute, Rafael Nadal și-a adjudecat primul set al meciului, după ce a profitat de erorile lui Casper Ruud. 6-3 s-a încheiat primul set în favoarea ibericului.

Setul secund a fost început mult mai bine de Casper Ruud. Norvegianul a ajuns la 3-1 la un moment dat, dar Rafael Nadal a întors scorul și a câștigat setul doi cu același scor de 6-3. Din acel moment, Nadal nu a mai cedat niciun game.

Nadal a scris istorie în 37 de minute. Atât a durat setul trei, pe care spaniolul și l-a adjudecat la zero. 11 game-uri la rând a câștigat Rafael Nadal și nu i-a mai dat nicio șansă lui Casper Ruud în finala de la French Open. Norvegianul s-a aflat la prima finală de Grand Slam.

Pentru succesul de la Paris, Rafael Nadal a fost remunerat cu suma de 2.2 milioane de euro și 2.000 de puncte ATP, în timp ce Casper Ruud s-a ales cu 1.1 milioane de euro și 1.200 de puncte ATP.

Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3, 6-3, 6-0, în finala Roland Garros

Update 18:31: Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3, 6-3, 6-0. Rafael Nadal este campion la Roland Garros. Spaniolul nu i-a dat nicio șansă lui Casper Ruud  în ultimul set al finalei de la Paris

Update 18:23: Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3, 6-3, 4-0, Rafael Nadal e tot mai aproape câștigarea meciului. Casper Ruud este dominat de spaniol.

Update 18:12: Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3, 6-3, 2-0. Spaniolul a început perfect setul trei. Nadal și-a adjudecat ambele game-uri.

Update 17:54: Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3, 6-3. Ibericul și-a adjudecat al doilea set al finalei de la Paris. Nadal a profitat de erorile neforțate ale lui Casper Ruud.

Update 17:46: Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3, 5-3. Spaniolul e la un game de adjudecarea celui de-al doilea set. Nadal a câștigat ultimul game cu un as.

Update 17:35: Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3, 3-3. Nadal câștigă două game-uri la rând, iar situația în setul doi devine egală.

Update 17:25: Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3, 1-3. Casper Ruud trece la conducerea setului secund, după ce a profitat de mai multe erori ale lui Rafael Nadal.

Update 17:15: Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3, 1-1. În setul doi, ambii jucători și-au adjudecat punctele de pe propriul serviciu.

Update 17:01: Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3. Spaniolul și-a adjudecat primul set al finalei. Nadal a revenit de la 30-15 în favoarea lui Casper Ruud.

Update 16:44: Rafael Nadal - Casper Ruud 4-2. Norvegianul a obținut al doilea game al meciului.

Update 16:36: Rafael Nadal - Casper Ruud 3-1. Spaniolul câștigă al treilea game al partidei, după ce Ruud a trimis mingea în fileu.

Update 16:22: Rafael Nadal conduce cu 2-0. Spaniolul a câștigat spectaculos ultimele puncte pe servicul adversarului. 

Update 16:10: A început meciul. Rafael Nadal servește primul.

UPDATE 16:03: Ambii jucători de tenis au pășit pe terenul pe care vor juca finala de la Roland Garros


Nadal a trecut în semifinale de Alexander Zverev, care a abandonat în finalul setului secund, la scorul de 7-6, 6-5, în favoarea ibericului. Germanul a suferit o accidentare teribilă și a fost nevoit să părăsească terenul în cârje. De partea cealaltă, Ruud s-a impus în fața lui Marin Cilic (23 ATP), scor 3-6, 6-4, 6-2, 6-2.

  • Va fi prima finală de Grand Slam pentru Casper Ruud (23 de ani), care a câștigat 8 titluri ATP, dintre care două în 2022.
  • Rafa Nadal (36 de ani) va juca a 14-a finală din carieră la Roland Garros. Procentajul spaniolului este de 100%.
  • Va fi prima partidă directă dintre cei doi jucători.

Emoții pentru Nadal, victorie facilă pentru Ruud

Dacă a Nadal a trecut prin clipe grele la semifinala cu Zverev, reușind să salveze patru mingi de set în primul act și asistând la accidentarea urâtă a adversarului său, Ruud a avut emoții în meciul cu Cilic, doar în primul set. Apoi, norvegianul a zburdat pe teren.

Galerie Foto

În timpul jocului Ruud - Cilic a avut loc și un moment fără precedent în istoria Roland Garros. În setul al treilea, Ruud la scorul de 4-1 în favoarea nordicului a avut loc un eveniment neașteptat.

O femeie s-a legat de fileu, iar meciul a fost întrerupt până când agenții de securitate au reușit să o evacueze. Aceasta a purtat un tricou pe care avea inscripționat mesajul: ”Mai avem la dispoziție 1.028 de zile”, cu referire, cel mai probabil, la problema încălzirii globale.

După câteva minute de pauză, partida a fost reluată.

Galerie Foto

Etichete: rafael nadal , roland garros , finala roland garros , casper ruud


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a luat titlul. ”Nu meritau un comportament civilizat”

Ange Postecoglou, reacție sinceră după ce Tottenham a ajuns la trei înfrângeri consecutive: ”Este corect să spun”

Exclusiv Gigi Becali, sfătuit să îl transfere urgent pe Denis Alibec. ”Singurul jucător care poate face asta”

Oficial A pariat de 50 de ori și acum a primit o nouă suspendare. Ce a transmis Federația

Citeşte şi

Nadal nu l-a uitat pe Ion Țiriac după eliminarea de la Madrid Open: ”Următoarele generații se vor bucura, cu siguranță!”

Video Emoție pură! Nadal a fost eliminat de la Madrid și și-a luat rămas-bun: ”O amintire de neuitat”. ”Râuri” de lacrimi în loja sa

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Revenire fantastică în a doua semifinală de la Madrid Open. Ce jucătoare se vor întâlni în ultimul act citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”