Anastasia Gasanova și Elina Svitolina, în conflict / Foto: Colaj Digi Sport / Profimedia

“Război” Ucraina - Rusia în tenis! Elina Svitolina, atac fără precedent: “Ea promovează crima, jaful, violul”

articol scris de Digi Sport
09.04.2023, 08:40
  • La Liga: Las Palmas - Real Betis, joi, 20:30, DGS 4

  • La Liga: Almeria - Barcelona, joi, 22:30, DGS 1

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a generat multă tensiune în circuitul feminin de tenis, WTA. Jucătoarele din Ucraina au o relație rece cu sportivele din Rusia și Belarus, iar această situație transpare prin luările de poziție din ultima vreme.

Ucraineanca Elina Svitolina a lansat acuzații grave la adresa rusoaicei Anastasia Gasanova

Aryna Sabalenka (24 de ani, 2 WTA) a dezvăluit că a trăit momente complicate la turnee, din cauza țării sale de origine, Belarus, un aliat al Rusiei în războiul din Ucraina. Sabalenka, învingătoare anul acesta la Australian Open, a spus că s-a chinuit să înţeleagă "ura" din vestiar.

Galerie Foto

Jucătoare ucrainene precum Lesya Tsurenko și Marta Kostyuk au refuzat să dea mâna cu adversarele lor din Rusia și Belarus și au cerut măsuri mai drastice din partea conducerii WTA.

Ucraineanca Elina Svitolina (28 de ani, fost număr 3 WTA) a inflamat acest conflict și a lansat un atac virulent la adresa unei colege de circuit, rusoaica Anastasia Gasanova (23 de ani, locul 273 WTA).

Galerie Foto

Svitolina consideră că Gasanova susține războiul declanșat de Rusia în Ucraina și contribuie la propaganda Rusiei, prin luările ei de poziție.

  • În octombrie 2022, Anastasia Gasanova și-a spus punctul de vedere în legătură cu conflictul militar care afectează întreaga planetă.
  • Jucătoarea de tenis a justificat invazia declanșată de Vladimir Putin prin faptul că Ucraina ar fi avut o strategie greșită în privința republicilor separatiste proruse Donețk și Luhansk.

Galerie Foto

“Avem un exemplu foarte clar: Anastasia Gasanova, prin ce postează pe contul ei de Instagram, justifică invazia rusă a Ucrainei, justifică acțiunile armatei ruse în Ucraina și repetă povești de propagandă cu privire la război.

De fapt, avem o persoană în circuit care promovează în mod deschis crima, jaful, violul, răpirea și furtul de teritorii. La întrebările mele - "Este adecvat? Este normal ca o astfel de persoană să participe la turnee? Este corect pentru jucătoarele ucrainene și pentru toți ceilalți participanți în circuit?" - răspunsul pe care l-am auzit a fost... tăcere. Fără argumente, fără vreo explicaţie. Nu vom lăsa aceste întrebări fără răspuns, deoarece problema siguranței femeilor ucrainene decurge destul de logic de aici.

Dacă rușii și belarușii susțin agresiunea militară la fel ca și Gasanova, înseamnă că vor moartea ucrainenilor, a rudelor noastre, a prietenilor noștri și a noastră până la urmă. A fi cu astfel de oameni în același mediu este normal în secolul 21? Așteptăm răspunsuri de la WTA”, a spus Elina Svitolina, citată de WeLoveTennis.

Anastasia Gasanova a sărit la gâtul ucrainenilor: “Dumnezeu nu le-a dat creier”

Gasanova a locuit până în 2014 în Odesa, în sudul Ucrainei, și a povestit greutățile cu care s-au confruntat cetățenii ruși în 2014, când mai multe persoane au murit în Odesa. în timpul unei confruntări dintre separatiștii proruși și forțele ucrainene.

Gasanova s-a referit și la exploziile de pe podul din Crimeea și a menționat „lovitura de stat din 2014”.

"Îi pasă cuiva de faptul că au existat civili? Dacă în Ucraina există impacte ale bombardamentelor asupra oamenilor pașnici, e o tragedie, dar dacă asta se întâmplă în Rusia, e OK, așa merită. Dumnezeu nu le-a dat creier, din păcate. De ce sunt atât de fericiți? Dacă vor să recupereze Crimeea... distrugerea nu înseamnă construire. Am tăcut pentru mult timp și m-am săturat să tac. Acum îmi voi spune povestea din 2014.

În 2013 am venit în orașul Odesa, unde aveam baza de antrenament. Toată echipa mea era de acolo, adică erau ucraineni. Pe atunci, sponsorul meu era și el ucrainean. Totul a mers bine până în 2014, când a fost o lovitură de stat. Au fost proteste masive acolo și, se spune, președintele Viktor Ianukovici (n.r. - fostul președinte al Ucrainei) a fugit din țară... Nu! De fapt, l-au amenințat că îl vor ucide.

"Reacția oamenilor din Donețk când Putin a anunțat operațiunea militară? Aveau lacrimi de fericire în ochi"

Spun ce am văzut eu și prietenii mei cei mai apropiați. Am fost forțați să părăsim Ucraina. Potrivit martorilor oculari, militarii ucraineni au ucis oameni pentru că vorbeau rusă. După 2 mai 2014 a fost imposibil să fie purtate echipamentul naționalei Rusiei, puteai fi împușcat fără ezitare. Este interesant, pentru că Rusia, așa cum spun mulți, a ocupat Donețk, dar, din anumite motive, oamenii din Donețk vin la muncă în Rusia. De fiecare dată când am întrebat despre Donețk de-a lungul anilor, răspunsul a fost: Acolo se împușcă.

Știți reacția oamenilor din Donețk când Putin a anunțat operațiunea militară? Aveau lacrimi de fericire în ochi. Oamenii de acolo s-au obișnuit cu sunetele bombardamentelor până în punctul în care nu au mai reacționat la ele", a transmis Gasanova, prin intermediul rețelelor sociale.

Etichete: wta , elina svitolina , razboi rusia , svitolina , anastasia gasanova , razboi ucraina , ucraina-rusia , gasanova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Posibilii adversari ai Corvinului în preliminariile Europa League, după câștigarea Cupei României

Exclusiv Mircea Lucescu a reacționat, după ce Corvinul a câștigat Cupa României: ”În primul rând, e mulțumită lui”

Fiorentina i-a stabilit un preț uriaș lui Louis Munteanu: atacantul, dorit de Gigi Becali la FCSB

Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu

Citeşte şi

Simona Halep s-ar fi retras de la Madrid Open. Motivele invocate de fostul lider WTA

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

PEROZKim Kardashian, cu părul blond și îmbrăcată într-o rochie mulată, un look în stilul Pamela Anderson, anii '90: „Babewatch”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice de relație citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat