Shuai Peng / Foto: Profimedia

Reacția WTA după ce au apărut primele imagini cu Shuai Peng

articol scris de Digi Sport
22.11.2021, 13:04
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

WTA rămâne în continuare îngrijorată de situaţia chinezoaicei Shuai Peng, care, după o absenţă de câteva săptămâni, a purtat duminică un dialog printr-un apel video cu Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

WTA: "Acest videoclip cu schimbă apelul nostru pentru o anchetă totală"

Peng, 35 ani, fost lider mondial la dublu, a intrat în atenţia internaţională cu circa trei săptămâni în urmă, când a postat un mesaj pe reţeaua de socializare Weibo în care susţinea că a fost violată de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang.

''A fost bine s-o vedem pe Peng Shuai în videoclipuri recente, dar acestea nu vor atenua sau risipi îngrijorarea WTA cu privire la bunăstare ei şi capacitatea de a comunica fără cenzură sau constrângere.

Acest videoclip nu schimbă apelul nostru pentru o anchetă totală, corectă şi transparentă, fără cenzură asupra acuzaţiei de agresiune sexuală formulată de ea, problema care a dat naştere preocupării noastră iniţiale'', a spus o purtătoare de cuvânt a WTA într-un e-mail.

CIO a precizat că sportiva a ''explicat că este sănătoasă şi în siguranţă la domiciliul său din Beijing, dar că ar dori ca viaţa sa privată să fie respectată'' şi că doreşte ''să petreacă timp cu prietenii săi şi cu familia în aceste momente''.

WTA a amenințat că va renunța la turneele din China

Preocuparea internaţională faţă de Shuai Peng intervine într-un moment în care diverse grupuri de apărare a drepturilor omului solicită boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing. WTA a ameninţat de asemenea că va renunţa la turneele din China.

Xijin Hu, redactorul-şef al ziarului Global Times, susţinut de stat, a anunţat pe Twitter apariţia jucătoarei, duminică, la un turneu de copii la Beijing. În înregistrările video postate de Hu şi de un reporter Global Times, Peng apare zâmbind, făcând cu mâna şi semnând autografe pentru copii

Galerie Foto

Pe 2 noiembrie, Peng a postat pe reţelele sociale chineze că Zhang a constrâns-o să facă sex şi mai târziu au avut o relaţie. Postarea a fost ştearsă rapid şi subiectul a fost blocat pe reţeaua de socializare.

Nici Zhang, nici guvernul chinez nu au comentat acuzaţiile făcute de Peng. Biroul de Informare al Consiliului de Stat al Chinei şi Ministerul de Externe nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters pentru un comentariu.

Ministrul de Externe al Franţei a făcut apel duminică la autorităţile chineze s-o lase pe Peng să vorbească public. ''Mă aştept la un singur lucru: ca ea să vorbească'', a declarat Jean-Yves Le Drian pentru canalul LCI.

SUA şi Marea Britanie au cerut de asemenea Chinei să prezinte dovezi privind locul unde se află Peng.

Jucători precum Naomi Osaka, Serena Williams sau Billie Jean King s-au alăturat apelurile pentru prezentarea de dovezi că jucătoarea chineză este în siguranţă. Novak Djokovic, nr. 1 ATP, a opinat că ar fi ciudat să se mai ţină turnee în China, dacă această situaţie ''oribilă'' nu va fi rezolvată.

Etichete: wta , shuai peng


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția presei din Spania, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Foto MM Stoica n-a mai răbdat și i-a răspuns lui Tudorel Stoica. ”Trăiești o mare dezamăgire”

Vinicius a reușit o ”dublă” pentru Real Madrid și după a descris în patru cuvinte returul cu Bayern Munchen

Citeşte şi

Simona Halep s-ar fi retras de la Madrid Open. Motivele invocate de fostul lider WTA

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep, invitată să joace la Paris! Anunțul surprinzător al francezilor. Cum va reacționa românca citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”