Momentul în care Simona Halep s-a vaccinat / Foto: MApN

Reacţia WTA, după ce mai multe sportive şi-au manifestat reticenţa faţă de vaccinul anti-COVID-19

articol scris de Digi Sport
31.03.2021, 11:09
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) a reacţionat, după ce mai multe jucătoare de la Miami Open şi-au manifestat reticenţa faţă de vaccinul anti-COVID-19, şi a a anunţat că va informa şi va încuraja sportivele să se imunizeze.

Mesajul WTA, după ce mai multe sportive şi-au manifestat reticenţa faţă de vaccinul anti-COVID-19

Jucătoare precum Elina Svitolina (Ucraina) şi Aryna Sabalenka (Belarus) şi-au manifestat îngrijorarea privind rapiditatea cu care vaccinul a ieşit pe piaţă, după un timp scurt pentru testarea lui, şi au decis să strângă mai multe informaţii înainte de a lua o decizie.

WTA a precizat că nu va forţa jucătoarele să se vaccineze, dar a subliniat beneficiile campaniei de imunizare.

''WTA crede în vaccin şi va încuraja pe toată lumea să-l facă. Acest lucru va ajuta la protejarea individuală pentru cei care au primit vaccinul, faţă de cei care nu se vaccinează, şi va permite lumii noastre să revină la normalitatea dorită.

WTA, cu ajutorul deplin al asistenţei din partea consilierilor noştri medicali de la clinica Mayo, a informat şi va continua să informeze jucătoarele noastre despre vaccinurile diferite şi despre beneficiile ce le aduce vaccinul. Acestea fiind spuse, WTA nu va obliga jucătoarele să se vaccineze, deoarece aceasta este o decizie personală pe care noi o respectăm'', se arată într-un comunicat.

Poziţia WTA este în ton cu cea a majorităţii statelor şi ţărilor care fac mari eforturi în vaccinarea oamenilor, în timp ce cresc îngrijorările privind noile tulpine agresive ale COVID-19 şi un nou val de infectări.

Aryna Sabalenka şi Elina Svitolina încă nu s-au vaccinat. Naomi Osaka aşteaptă să se imunizeze

Jucătoare de top din tenisul feminin, prezente la Miami Open, nu s-au vaccinat contra Covid-19 şi aşteaptă să intre în posesia mai multor informaţii înainte de imunizare.

Aryna Sabalenka (Belarus) şi  Elina Svitolina (Ucraina) se numără printre sportivele de top care încă nu s-au vaccinat.

''Până acum nu am foarte mare încredere. Este greu să spun, dar nu vreau vaccinul încă şi nu-l vreau nici pentru familia mea. Dacă va trebui să-l fac, atunci cu siguranţă îl voi face, pentru că viaţa noastră este o viaţă de călătorii. Va trebui să vorbesc cu medicii mei să văd care este mai bun pentru mine. Dar acum nu am prea mare încredere. Abia l-au făcut, destul de repede şi nu a fost suficient timp pentru teste şi a vedea ce se întâmplă. Cred că nu a fost timp suficient pentru a face un vaccin bun'', a declarat Sabalenka.

Svitolina consideră că pentru moment nu are sens să se vaccineze: ''Nu te poate ajuta cu adevărat, pentru că oricum trebuie să intri în carantină din cauză că ATP şi WTA te obligă la carantină, cam 24 de ore după ce l-ai făcut. Da, va reduce simptomele prin care treci, dar totuşi există şansa să te infectezi. Deocamdată nu are sens să faci ceva care a fost testat pentru o perioadă aşa scurtă de timp. În ce mă priveşte, voi aştepta''.

În contrast cu părerile anterioare, Naomi Osaka, numărul doi mondial, campioana de la Australian Open, a spus că se va vaccina când îi va veni rândul: ''Plănuiesc să-l fac. În ce mă priveşte simt că sunt eligibilă, aşa cred''.

Simona Halep s-a vaccinat anti COVID-19

Simona Halep s-a vaccinat anti-Covid-19 la finalul lui februarie şi a făcut rapelul înainte de a pleca în SUA, pentru turneul WTA de la Miami.

Halep a explicat că a făcut rapelul la vaccinul Pfizer cu două zile mai devreme, cu acordul medicilor, şi că se simte bine.

"Nu am avut reacţii adverse, m-am bucurat că nu am avut nimic pentru că am avut ceva emoţii înainte, dar n-am simţit nimic. Rapelul l-am făcut cu două zile mai devreme. Am întrebat dacă e vreun risc sau e greşit şi au spus că nu, că între 19 şi 21 de zile poţi face rapelul. Şi l-am făcut la 19 zile", a adăugat ea.

Etichete: wta , simona halep , vaccin anti covid 19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Peste 40.000 de bilete, în 17 ore! Va spulbera FCSB recordul la meciul în care va celebra titlul?

Galerie Foto Știm care sunt ultimele modificări la stadionul lui Real Madrid! Cum arată noua ”bijuterie” a madrilenilor

A ieșit din fotbal și i-a ”explodat” averea! Fostului conducător de la Dinamo îi priește în afaceri

După ce a câștigat titlul cu FCSB, Siyabonga Ngezana a spus lucrurilor pe nume: ”A fost primul șoc”

Citeşte şi

Simona Halep a spus ”DA”, iar americanii au reacționat: cum au comentat decizia româncei

Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”