Roger Federer / Foto: Profimedia

Roger Federer, incert pentru Laver Cup, ultimul turneu al carierei. Fanii au plătit și 15.000 de lire pentru bilete

articol scris de Digi Sport
19.09.2022, 14:25
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Tenismanul elveţian Roger Federer a sosit luni la Londra, dar este incert pentru Laver Cup, ultima competiţie la care urmează să ia parte înainte de a se retrage definitiv din circuitul profesionist.

Roger Federer, incert pentru Laver Cup

Pierre Paganini, preparatorul fizic al lui Federer, a precizat că o decizie în privinţa participării elveţianului la turneul din capitala britanică va fi luată "în ultimul moment". De menţionat că Roger Federer nu a mai disputat nicio partidă de la ediţia 2021 a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. El a suferit în total trei intervenţii chirurgicale la genunchi în ultimii ani.

"Va fi o decizie de ultim moment. S-a antrenat pentru a şti exact dacă a juca este o idee bună sau nu", a declarat Paganini pentru ziarul elveţian Blick.

Severin Luthi, antrenorul de-o viaţă al lui Federer, a declarat la rândul său că "scopul lui Roger este să joace un meci, fie de simplu, fie de dublu. Vrea să fie în echipă şi să încerce să joace. Cred este că nu vrea să se plaseze deasupra Laver Cup, dar cred că reacţia publicului va fi extraordinară".

Roger Federer, în vârstă de 41 de ani, care are în palmares 103 titluri cucerite în circuitul profesionist, 20 dintre ele de Mare Şlem, şi-a anunţat săptămâna trecută retragerea din activitatea sportivă.

Campionul elveţian, cu peste 1.500 de meciuri disputate în 24 de ani petrecuţi în circuitul profesionist, a subliniat că ultimii trei ani au fost dificili din punct de vedere fizic. "Am muncit mult ca să revin la cel mai bun nivel al meu şi să fiu competitiv. Ştiu însă de asemenea care sunt limitele corpului meu şi capacităţile mele. Iar ultimele mesaje ale corpului meu au fost clare", a precizat Federer în mesajul său de săptămâna trecută.

La competiţia Laver Cup de la Londra, Federer va apăra culorile echipei Europei, alături de spaniolul Rafael Nadal, sârbul Novak Djokovic, britanicul Andy Murray, grecul Stefanos Tsitsipas şi norvegianul Casper Ruud, notează AGERPRES.

Cât a ajuns prețul unui bilet la Laver Cup, ultima competiție în care va evolua Roger Federer înainte de retragerea din tenisul profesionist

Au trecut 466 de zile de la ultima partidă oficială a legendarului jucător. Se întâmpla pe 7 iulie 2021, când era învins de polonezul Hubert Hurkacz, scor 3-6, 6-7, 0-6, în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

Fanii tenisului vor să vadă pe viu ultima posibilă reprezentație a lui Roger Federer în tenisul profesionist. Elvețianul va fi prezent la Laver Cup, iar biletele au ajuns să coste mii de lire pe așa-numita ”piață-neagră”.

Nu mai puțin de 15.000 de lire a ajuns să coste un tichet la Laver Cup, notează The Sun. În mod normal, prețul biletelor la Laver Cup era cuprins între 18 și 510 lire.

Etichete: retragere , roger federer , laver cup


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text FCSB - Farul 2-1, ACUM, Digi Sport 1. Alex Băluță a marcat și îi duce pe roș-albaștrii în avantaj!

Surprinzător! Câți suporteri sunt la FCSB - Farul + Așa arată Top 10 al sezonului

Pioli, OUT! AC Milan și-a ales deja noul antrenor și suporterii au ”explodat”. A apărut o petiție

Oficial S-a terminat chinul! Prima echipă retrogradată din Premier League în acest sezon

Citeşte şi

A fost în fruntea ierarhiei mondiale, iar acum se gândește la retragere. ”Aceasta este singura opțiune”

Se retrage Novak Djokovic? Declarația care i-a luat prin surprindere pe toți fanii

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”