Roger Federer vs. Rafael Nadal

Rafael Nadal s-a calificat în a 12-a finală la Roland Garros, după ce l-a învins pe Roger Federer

07.06.2019, 15:50
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Rafael Nadal, locul 2 ATP şi favorit nr. 2, va disputa finala turneului de la Roland Garros, după ce a trecut, vineri, în semifinale, de marele său rival, elveţianul Roger Federer, locul 3 mondial şi favorit nr. 3, în trei seturi, 6-3, 6-4, 6-2.

Nadal şi-a adjudecat meciul în două ore şi jumătate profitând şi de numărul mare de greşeli neforţate făcute de elveţian (34) şi va disputa finala contra învingătorului din partida care-i va opune pe sârbul Novak Djokovic, nr. 1 mondial, şi austriacul Dominic Thiem, locul 4 ATP.

Ibericul este neînvins în ultimele şase întâlniri la Roland Garros cu Federer. Vineri a fost al 39-lea meci dintre cei doi, al 16-lea pe zgură, iar Federer nu l-a învins decât de două ori pe această suprafaţă pe Nadal. Cei doi nu se mai întâlniseră de şase ani, de la finala din 2013 de la Roma.


UPDATE Federer - Nadal 3-6, 4-6, 2-6! Rafael Nadal este primul finalist al turneului de la Roland Garros. 

UPDATE Federer - Nadal 3-6, 4-6! Campionul iberic a câștigat și cel de-al doilea set și se îndreaptă cu pași mari către marea finală. Federer a reușit un break, în debutul actului, însă Nadal a revenit imediat și nu i-a permis elvețianului să se desprindă. Cei doi au mers cap la cap până la 4-4, când Rafa a reușit break-ul. Și-a câștigat apoi serviciul, conduce cu 2-0 la seturi și e la un pas de marea finală.


UPDATE Federer - Nadal 3-6! "Matadorul" și-a adjudecat primul set, după 53 de minute. Campionul iberic a început ca din tun, a condus cu 3-0 și a reușit să câștige actul fără prea mari emoții. 


UPDATE 14:00: A început semifinala de vis de la Roland Garros, dintre Roger Federer și Rafael Nadal.


Roger Federer este nerăbdător să-l înfrunte pe Rafael Nadal, vineri, în semifinalele Roland Garros, unde a ajuns după o pauză de şapte ani.

"Sunt foarte bucuros, în primul rând pentru că sunt din nou în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Acest lucru nu mi s-a întâmplat de peste un an (de la Open-ul Australiei 2018), pentru că am avut câteva înfrângeri dificile în optimile de finală (US Open 2018 şi Australian Open 2019) şi în sferturile de finală (Wimbledon 2018). Din acest punct de vedere, mi-am depăşit aşteptările aici. Şi după ce am ratat Roland Garros-ul atâţia ani (din 2016 până 2018), este extraordinar să fii din nou în semifinale. Acum, urmează acest meci cu Rafa (Nadal), iar eu sunt foarte entuziasmat. Sper să mă pot recupera în următoarele două zile şi sunt sigur că va merge. Voi da tot ce am mai bun vineri", a anunţat Federer.

"Nu a fost simplu pentru mine să ajung să joc cu Rafa, întrucât a trebuit să câştig cinci meciuri pentru a ajunge aici. Pentru asta sunt foarte bucuros să joc contra lui Rafa. Dacă vrei să consideri că ai reuşit ceva pe zgură, atunci, la un moment dat, trebuie să treci de Rafa, pentru că este foarte puternic şi este întotdeauna acolo. Nu este uşor să joci contra unui stângaci, Rafa sau altul. Asta schimbă totul. Noi jucăm 80 la sută contra dreptacilor. Şi când joci contra unui stângaci, este un meci diferit, interesant. Înainte, detestam asta. Acum ador, pentru că este o imensă provocare să joc contra acestor jucători, iar el este cel mai bun pe care l-am întâlnit vreodată. Sunt nerăbdător să trec testul", a mai spus numărul 3 mondial, ajuns la 37 de ani.

Rafael Nadal, învins doar de două ori pe zgură de Roger Federer

Şi Rafael Nadal aşteaptă cu emoţie duelul cu marele său rival.

"Este un meci în mod deosebit special, iar acest lucru îl ştim cu toţii. Să cazi cu Roger în semifinale este evident extraordinar. Noi am împărţit cele mai bune momente din cariera noastră pe teren unul contra celuilalt", a declarat tenismanul spaniol.

Duelul dintre Federer şi Nadal va fi al 39-lea dintre cei doi. Ibericul conduce cu 23-15 la capitolul confruntări directe şi a câştigat toate cele cinci dueluri cu elveţianul disputate până acum la Roland Garros.

Din cele 16 confruntări de pe zgură, Federer s-a impus doar de două ori în faţa lui Nadal. Cei doi nu s-au mai întâlnit pe "suprafaţa roşie" de şase ani, de la finala din 2013 de la Roma.

"Este un nou episod între noi. Va fi un moment special, pentru el, pentru mine. Întotdeauna sunt meciuri speciale. Eu cred că va juca agresiv, va schimba ritmul, va urca la fileu. Sper să-l pun în pericol, dacă nu, eu voi fi acela...", a afirmat Nadal.

Federer a câştigat în sferturi meciul cu Stanislas Wawrinka (28 ATP), după patru seturi, 7-6 (7/4), 4-6, 7-6 (7/5), 6-4, iar Nadal s-a impus în faţa japonezului Kei Nishikori (7 ATP), 6-1, 6-1, 6-3.

Cu două luni înainte de împlinirea vârstei de 38 de ani, Federer devine cel mai vârstnic semifinalist de la Roland Garros din ultimii 51 de ani (de la Gonzales, în 1968). Elveţianul este şi cel mai vârstnic semifinalist al unui turneu de Grand Slam din ultimii 28 de ani - ultimul a fost Jimmy Connors, la US Open, în 1991.

Pentru Federer va fi a opta semifinală la Roland Garros, unde are un singur titlu, în 2009, şi a 44-a de Grand Slam. Nadal are deja 11 titluri la Grand Slam-ul parizian.

Etichete: rafael nadal , roger federer , roland garros 2019 , federer vs nadal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Corvinul - Oțelul 1-1, ACUM pe DGS 1. Hunedorenii egalează rapid. Duel pentru trofeu și Europa League

Exclusiv Ilie Dumitrescu a reacționat, după ce a văzut prima repriză a finalei Cupei României

Real Madrid, bună de plată! Câte milioane de euro trebuie să dea pentru că a ajuns în finala UCL

Video Gol a la Juninho Pernambucano! Anes Rusevic a înscris o bijuterie de gol în finala Corvinul - Oțelul

Citeşte şi

Nadal nu l-a uitat pe Ion Țiriac după eliminarea de la Madrid Open: ”Următoarele generații se vor bucura, cu siguranță!”

Video Emoție pură! Nadal a fost eliminat de la Madrid și și-a luat rămas-bun: ”O amintire de neuitat”. ”Râuri” de lacrimi în loja sa

PEROZKim Kardashian, cu părul blond și îmbrăcată într-o rochie mulată, un look în stilul Pamela Anderson, anii '90: „Babewatch”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice de relație citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat