Novak Djokovic în timpul meciului cu Cameron Noorie de la Cupa Davis / Foto: Profimedia

”Rușinos”. Novak Djokovic, enervat la Cupa Davis: ”În 20 de ani de carieră, nu mi s-a întâmplat asta”

articol scris de Digi Sport
24.11.2023, 16:56
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Novak Djokovic (36 de ani) a jucat pentru țara sa, Serbia, împotriva celor din Marea Britanie în sferturile de finală ale Cupei Davis, joi seară, la Malaga.

Numărul 1 mondial a calificat echipa ţării sale în semifinalele competiției rezervate echipelor naționale după ce l-a învins pe Cameron Norrie (6-4, 6-4) în cel de-al doilea meci de simplu, însă înaintea meciului a fost protagonistul unui moment cu care nu s-a mai întâlnit până acum în cariera sa.

Novak Djokovic, supus unui test anti-doping cu două ore înaintea meciului

Înainte să joace meciul împotriva britanicului Cameron Norrie, Novak Djokovic a fost supus unui test anti-doping cu doar două ore ca partida să înceapă. La interviul de la finalul partidei, Djokovic a catalogat această acțiune ca fiind scandaloasă și a mai spus că ar trebui să existe anumite limite.

”Nu mi s-a făcut încă un test complet anti-doping, pentru că nu mi-au luat sânge. Un om stă într-un colț, mă urmărește ore întregi. Am avut o discuție cu el, pentru că în 20 de ani de carieră nu mi s-a întâmplat așa ceva.

Am fost anunțat de acest lucru cu o oră și jumătate înainte de meci. Am rutina mea și nu am nevoie să fiu distras. Să mă gândesc la faptul că trebuie să-mi ia sânge, să mă gândesc dacă voi putea să dau o probă de urină... O decizie complet ilogică.

Când am vorbit cu reprezentantul agenției de dopaj, mi-au spus că motivul a fost că va fi foarte târziu după meci și, de asemenea, să dea celeilalte echipe timp să se odihnească, dar apoi le-am spus că cine va câștiga duelul din această seară nu va juca mâine oricum.

Am susținut întotdeauna testarea, dar nu înainte de meci. Ce se va schimba? Voi fi acolo când meciul se va termina, testează-mă atunci.

Acest lucru este scandalos. Nu este nimic de ascuns, dar există și unele limite”, a afirmat Novak Djokovic după meciul cu Cameron Noorie.

Novak Djokovic: "Pe tot parcursul meciului a fost o lipsă de respect"

Galerie Foto

Djokovic (36 de ani) şi-a pierdut răbdarea atunci când unii dintre suporteri au încercat să-i acopere discursul ţinut după victorie, lovind în tobe, iar superstarul sârb nu le-a rămas dator.

"Pe tot parcursul meciului a fost o lipsă de respect, dar la asta trebuie să mă aştept în Cupa Davis", a declarat "Nole" după meci.

"Este normal ca suporterii să depăşească uneori limitele. În focul acţiunii, uneori reacţionăm şi noi şi arătăm că nu tolerăm acest timp de comportament", a mai spus jucătorul sârb.

"Pot să facă ce vor, dar voi răspunde la asta", a subliniat liderul clasamentului ATP.

Novak Djokovic le-a răspuns fanilor Marii Britanii: "Am avut o mică discuție la sfârșit"

În timpul meciului, Djokovic a părut enervat de aceiaşi suporteri care îl deranjau şi a dus mâna la ureche după ce a câştigat un punct în faţa lui Norrie, în setul al doilea. Sârbul a izbucnit după ce fanii britanici nu l-au lăsat să se exprime liber după victoria sa.

"Încercam să vorbesc şi au început în mod deliberat să bată toba pentru a mă opri. Au încercat să mă deranjeze tot meciul, aşa că am avut o mică discuţie la sfârşit", explicat el.

Victoria lui Djokovic a calificat Serbia în semifinalele Cupei Davis, urmând să înfrunte Italia lui Jannik Sinner, pe care sârbul l-a învins recent în finala Turneului Campionilor de la Torino.

Etichete: novak djokovic , serbia , marea britanie , cupa davis , test anti-doping


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Tânără ucisă de iubitul drogat, la Sibiu. Prietenul criminalului: „Avea episoade în care disocia sau auzea voci”

Un tânăr de 24 de ani a fost arestat preventiv pentru crima din Sibiu. Acesta și-a recunoscut fapta. Spune că și-a ucis iubita din gelozie, dar și pentru că era beat și drogat în momentul în care a atacat-o. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional! În caz de urgență, victimele violenței domestice pot apela numărul gratuit 0800 500 333.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Gesturile făcute de Răzvan Lucescu, după ce a cucerit titlul cu PAOK și ce scrie presa din Grecia

Echipa lui Boloni a evitat in extremis retrogradarea directă, iar antrenorul a spus totul: ”Nu putem ascunde realitatea”

Răzvan Lucescu a ieșit la atac după ce a câștigat titlul cu PAOK: ”Mi-a fost furat!”

Gigi Becali declanșează ofensiva transferurilor: ”Începem discuțiile. Nu spun ce-i ofer”

Citeşte şi

Andy Roddick a comentat faza în care Djokovic a fost lovit în cap cu o sticlă: ”Să vedem dacă asta îi va schimba felul!”

Video A stârnit hohote de râs! Prima apariție a lui Novak Djokovic, după ce a fost lovit în cap cu o sticlă

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”