Maria Sharapova s-a retras în ianuarie / Foto: Getty Images

Galerie Foto Sharapova și momentul groaznic care i-a ciobit cariera: "Mama a dormit săptămâni întregi cu mine"

26.07.2020, 11:54
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Maria Sharapova (33 de ani) a fost suspendată pentru 15 luni din tenis, în 2016, după ce a încălcat codul antidoping și a fost depistată pozitiv la meldonium, iar rusoaica a acceptat acum să vorbească deschis despre acea perioadă.

În documentarul El Punto, realizat de Movistar, Sharapova a expus varianta ei în ceea ce privește acuzațiile de dopaj.

Maria Sharapova: "Mama a dormit săptămâni întregi cu mine, mă simțeam atât de mică!"

Jucătoarea de tenis din Rusia spune că, la momentul suspendării, a trăit cea mai grea perioadă din carieră și a avut nevoie de sprijinul mamei sale.

"După ce s-a luat decizia, am șters toate rețelele de socializare din telefon pentru a mă proteja de părerile și criticile oamenilor. Niciodată nu îmi fusese teamă de ceea ce credeau oamenii despre mine, însă a început să îmi pese brusc, după toate cele întâmplate.

A fost foarte neplăcut să mă simt atât de mică. Mama a dormit săptămâni întregi cu mine. A trebuit să-mi păstrez controlul și să îmi dau seama că am greșit", a explicat Sharapova, potrivit As.

Galerie Foto

Agentul Mariei Sharapova, vinovat pentru suspendarea rusoaicei?

Ulterior, rusoaica retrasă din tenis în acest an a explicat cum s-a ajuns să fie depistată pozitiv cu meldonium. Substanța respectivă a fost admisă în cea mai mare parte a carierei sale, însă, în ianuarie 2016, a fost interzisă, iar Sharapova nu ar fi aflat la timp.

"M-au testat foarte mult în intervalul 2006-2015 și totul a fost în regulă. În 2016 a devenit ilegal. Unele federații și-au avertizat sportivii în legătură cu meldoniumul, că a fost interzis, însă eu nu am fost înștiințată. (...)

I-am cerut agentului meu (n.r - Max Eisenbud) să verifice lista substanțelor interzise la finalul anului 2015, dar Max a avut probleme personale și nu a mai făcut-o. A fost greșeala lui", a mai spus Sharapova.

După cele 15 luni de suspendare, Sharapova a revenit pe teren în 2017, însă nu a reușit să mai atingă nivelul cu care își obișnuise fanii. Ea s-a retras în luna februarie a acestui an, după Australian Open.

Maria Sharapova, 5 titluri de Grand Slam

Maria Sharapova a început tenisul la 6 ani, când s-a mutat din Rusia în SUA, alături de tatăl ei. Mama sa nu a putut merge și ea timp de doi ani, din cauza problemelor cu viza. La acea vârstă, cea care i-a văzut potențialul a fost Martina Navratilova, care i-a recomandat să se antreneze în Statele Unite.

La 14 ani a jucat pentru prima dată la Indian Wells. A câștigat Wimbledon în 2004, când avea 17 ani, US Open în 2006, Australian Open în 2008 și Roland Garros în 2012 și 2014, ultimul dintre acestea chiar într-o finală cu Simona Halep.

În total, Sharapova a câștigat 36 de turnee WTA în proba de simplu, o medalie olimpică de argint în 2012 și Fed Cup, alături de naționala Rusiei, în 2008.

Sharapova a ajuns pentru prima dată lider WTA în august 2005, acolo unde a rămas timp de 21 de săptămâni.

Etichete: tenis , maria sharapova , suspendare sharapova , meldonium


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Predicție pentru Dan Șucu și Victor Angelescu! Când ar putea deveni Rapid campioană: ”Iar se alege praful”

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

10.000 de bilete vândute într-o singură oră! Anunțul făcut de Mihai Stoica despre meciul cu CFR Cluj

Exclusiv Dinu Gheorghe, mesaj direct pentru Dan Șucu: ”Gigi Becali l-a avertizat”

Citeşte şi

România și-a aflat adversara din ”optimile” Billie Jean King Cup

Exclusiv Cum a reușit Horia Tecău să le facă ”sah-mat” pe surorile Kichenok în meciul decisiv de la BJKC: ”Am simțit tensiune”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă