Simona Halep și Horia Tecău / Foto: Twitter @Horia Tecău

Exclusiv Simona Halep, alături de Horia Tecău la momentul retragerii. “A fost un model de profesionalism pentru mine”

articol scris de Digi Sport
28.11.2021, 16:12
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Echipa României a învins selecţionata statului Peru, în barajul pentru calificările în faza finală a Cupei Davis, după succesul echipei de dublu Marius Copil/Horia Tecău, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Horia Tecău ar putea să mai joace un meci pentru România

În direct pe Digi Sport 2, Marius Copil și Horia Tecău i-au învins pe Sergio Galdos și Arklon Huertas del Pino, scor 4-6, 6-3, 6-2, iar România are 3-0 cu Peru.

La meci au asistat Simona Halep, Ana Bogdan, primarul Clujului, Emil Boc, dar și numeroși alți spectatori.

La final, Horia Tecău (36 de ani, numărul 17 ATP la dublu), care şi-a anunţat recent încheierea carierei, a fost omagiat de Federaţia Română de Tenis. A fost difuzat mesajul unui tânăr jucător, inspirat de cariera lui Tecău. Horia a primit şi un tort uriaş din partea organizatorilor, făcând o poză împreună cu echipa.

"Am venit pentru Horia. Mi-am dorit tare mult să fiu la ultimul lui meci, pentru că așa a spus, dar probabil o să-l convingă echipa să mai joace un meci. Echipa României are mare nevoie de el. A fost un sentiment deosebit să mă aflu în sală atunci când joacă ultimul meci. E o pierdere pentru tenisul românesc și pentru tenisul mondial. E un coleg deosebit, un om extraordinar, îl cunosc de foarte mulți ani. Când el a jucat primul meci în Cupa Davis, eu aveam 11-12 ani și era un model de profesionalism, de seriozitate pentru mine. A muncit extraordinar de mult, tot timpul îl vedeai în sala de forță, un caracter extraordinar.

Ne asemănăm la aspectul ăsta, a avut un vis și l-a împlinit. A excelat în proba de dublu și vreau să-l felicit din suflet pentru că a reușit o performanță deosebită pentru sportul românesc, în primul rând. Am mai vorbit cu Horia, la Indian Wells, mi-a spus că e un pic obosit și că e momentul să facă următorul pas în viață. Nu l-am crezut 100%, dar când am citit mesajul postat de el pe social media m-am emoționat teribil și am avut lacrimi în ochi. Am realizat că nu mai avem un coleg în echipă. Dar mă bucur că a făcut acest pas împăcat și fericit și îi doresc mult bine în viață, pentru că merită", a spus Simona Halep, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Calificările pentru turneul final al Cupei Davis vor avea loc în 2022, adversara României urmând a fi stabilită după o tragere la sorţi.

Etichete: simona halep , retragere , horia tecau , cupa davis


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gigi Becali a reacționat imediat, după ce FCSB a devenit campioana României

Exclusiv Gigi Becali, mutări pentru Champions League! Câte transferuri a anunțat, după câștigarea titlului

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Video ”Zi ceva pe live, Crețule!”. Cum a reacționat fundașul FCSB-ului la cerința lui Octavian Popescu

Citeşte şi

Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace

Ce cotă a primit Simona Halep la câștigarea Roland Garros, după ce a jucat doar un meci de la revenire

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”