Simona Halep / Foto: Instagram @simonahalep

Simona Halep: ”Am cerut ITF să îmi fie ridicată suspendarea!” Câte teste antidoping a efectuat după ce a fost depistată pozitiv

articol scris de Digi Sport
27.04.2023, 23:24
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Simona Halep (31 de ani, 26 WTA) a acordat primul interviu după ce a fost suspendată în octombrie 2022, în urma testului pozitiv la roxadustat, o substanţă interzisă.

Fostul lider mondial WTA a explicat pentru platforma Tennis Majors că a fost victima unei "contaminări a unuia dintre suplimentele sale alimentare". Halep a fost depistată pozitiv la US Open 2022, acolo unde românca a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, cu 2-6, 6-0, 4-6.

Simona Halep: ”Am cerut ITF să îmi fie ridicată suspendarea pentru a putea juca şi am fost refuzată

Referitor la expertiza efectuată, românca a adăugat că Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a respins probele. Ea a cerut astfel să fie audiată de o ''instanţă independentă". Dar mai multe audieri au fost amânate sau anulate de ITF. De asemenea, a fost respinsă o cerere de ridicare a suspendării provizorii.

''ITF a cerut ca audierea din 24 martie să fie anulată. Nu am fost de acord, deoarece regula spune că un jucător care este suspendat provizoriu are dreptul să fie audiat de urgenţă. Totul durează prea mult.

Am cerut ITF să îmi fie ridicată suspendarea pentru a putea juca şi am fost refuzată'', a spus Simona Halep, care a adăugat că a efectuat zece teste antidoping de la depistarea sa pozitivă şi toate au fost negative, notează Agerpres.

Simona Halep vrea să fie judecată: ”Cât mai trebuie să aștept?”

"Nu am consumat niciodată, în mod conştient, cel mai mic produs interzis", a răspuns Halep la întrebarea dacă a luat roxadustat, o moleculă care stimulează producţia de globule roşii şi este utilizată în general în tratamentul anemiei legate de bolile de rinichi.

''Nu am dorit să ies şi să vorbesc deoarece este un lucru foarte delicat. Nu i-am făcut faţă prea bine din cauza emoţiei. Dar simt nevoia să le vorbesc suporterilor, fanilor şi publicului larg, deoarece sunt sigură că vor să ştie de ce durează aşa de mult, simt acest lucru'', a subliniat Halep.

Dacă o nouă audiere ar putea avea loc "pe 28 mai", Simona Halep şi-a exprimat nerăbdarea: "Nu cer tratament special. Vreau doar să fiu judecată: cât mai trebuie să aştept?", a întrebat ea.

Pe perioada suspendării provizorii, românca nu poate participa la niciun turneu. Cu toate acestea, ea a spus că vrea în continuare să joace şi că se simte "la fel de puternică ca înainte, dacă nu mai puternică".

Simona Halep, câştigătoare a două titluri de Grand Slam, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP) de către Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA) şi riscă până la patru ani de suspendare.

Cum arăta Simona Halep în 2009, la primul său meci în circuitul WTA

Galerie Foto

Cariera româncei a fost una de invidiat, a început să joace tenis la vârsta de 4 ani și a avut rezultate remarcabile încă de la juniori. La 14 ani evolua deja în circuitul ITF, iar înainte să împlinească vârsta majoratului juca primul său meci WTA.

Se întâmpla în primul tur al calificărilor turneului în sală de la Paris, în 2009, în compania Varvarei Galanina. Simona Halep se impunea cu 6-2, 6-4, însă era învinsă în runda următoare de Julia Georges, 4-6, 6-2, 3-6.

Etichete: simona halep , simona halep dopaj , simona halep suspendare , simona halep proces


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului

Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”

Video A înscris primul gol pentru Universitatea Craiova și după meci a dat declarația serii, cu zâmbetul pe buze

Citeşte şi

Lovitură grea pentru Simona Halep, după accidentarea la genunchi

Simona Halep: ”Nu mi-a venit să cred”. Ce a spus despre retragere

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină