Simona Halep, campioană la junioare în urmă cu zece ani

Simona Halep, campioană la Roland Garros la zece ani după trofeul la junioare. Ce spunea atunci românca

10.06.2018, 14:33
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Simona Halep a cucerit cel mai preţios trofeu din carieră, la Roland Garros, (3-6, 6-4, 6-1 în finala cu Sloane Stephensla zece ani după ce se devenea campioană la Grand Slam-ul parizian în turneul de junioare.

Pe 8 iunie 2008, Halep cucerea trofeul după o finală 100 % românească, împotriva Elenei Bogdan, câştigată în trei seturi, 6-4, 6-7, 6-2.

A fost un meci foarte important pentru mine, am fost foarte emoţionată, dar am câştigat pentru că am fost mai ambiţioasă. În setul secund mi-a fost puţin frică de victorie, am fost copleşită de emoţii, dar am câştigat în decisiv poate şi pentru că ea era mult mai obosită ca mine“, a fost declaraţia constănţencei după acel meci, oferită site-ului ITF.

Actualul lider WTA îşi exprima încă de atunci admiraţia pentru Andrei Pavel, cel care se află acum în staff-ul său. Halep devenea în urmă cu o deceniu a treia reprezentantă a României care cucerea trofeul de la Roland Garros la junioare, după Mariana Simionescu şi Andrei Pavel.

Nu ştiu cum juca Simionescu, nu am văzut-o niciodată, dar Andrei Pavel este idolul meu şi, într-o zi, aş vrea să fiu ca el. Ambiţia lui este extraordinară, joacă foarte bine şi asta vreau să fac şi eu“, a mai spus Simona Halep în 2008, după primul triumf la Roland Garros.

După Roland Garros, pentru Simona Halep urmează turneele pe iarbă. Liderul WTA va participa la întrecerea de la Eastbourne, ÎN DIRECT la Digi Sport (24-30 iunie).

Simona Halep va sosi luni după-amiază în ţară, la ora 16:00. Evenimentul va fi în direct pe Digi Sport 1, la "Aşii Tenisului", emisiune care va începe la ora 15:15.

Etichete: halep , halep campioana roland garros , halep campioana juniori roland garros , halep elena bogdan , halep finala junioare roland garros , halep primul titlu roland garros


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Universitatea Craiova - FCSB 1-0, ACUM, DGS 1. Oltenii conduc la pauză, grație reușitei semnate de Raul Silva

Pep Guardiola nu a ezitat nicio secundă, după ce a fost trecut pe lista lui Bayern

Plecat de la FCSB, Ianis Stoica a anunțat echipa la care va juca în sezonul următor

Oficial Chelsea ”a demis” un antrenor în Premier League: OUT după 5 ani!

Citeşte şi

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

FABULOS!!!! Simona e în FINALĂ la Australian Open, după un meci epic cu Kerber

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”