Simona Halep, la Wimbledon / Foto: Profimedia

Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 6-4, în turul 2 la Wimbledon. Moment emoționant la finalul partidei

articol scris de Digi Sport
30.06.2022, 20:35
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) s-a calificat în turul trei la Wimbledon, după victoria în fața belgiencei Kirsten Flipkens (36 de ani, locul 190 WTA), scor 7-5, 6-4.

Kirsten Flipkens, la ultimul meci de simplu din carieră

Meciul a durat o oră și 25 de minute și a fost mai greu decât era așteptat pentru Simona Halep, care câștigase precedentele cinci confruntări cu Kirsten Flipkens, fără să cedeze vreun set.

Simona Halep a avut probleme în special la serviciu, dar a revenit de la 2-5 în primul set și de la 1-4 în setul doi.

Românca a reușit 20 de lovituri câștigătoare și a comis 17 erori neforțate.

La finalul partidei, Kirsten Flipkens a izbucnit în lacrimi. A fost ultimul meci din carieră, la simplu, pentru belgianca în vârstă de 36 de ani.

Flipkens a fost aplaudată îndelung atât de către Simona Halep, cât și de către spectatori. Kirsten a îngenuncheat pe terenul cu numărul 2 de la Wimbledon și a sărutat gazonul.

În semn de respect, Simona Halep a ieșit de pe teren în același timp cu Kirsten Flipkens, aplaudând-o din nou pe belgiancă.

Kirsten Flipkens a fost semifinalistă la Wimbledon în 2013. Are în palmares un titlu WTA la simplu (Quebec 2012) și cinci trofee la dublu.

Simona Halep - Magdalena Frech, în turul 3 la Wimbledon

În turul trei la Wimbledon, Simona Halep o va înfrunta pe poloneza Magdalena Frech (24 de ani, locul 92 WTA).

Frech le-a învins până acum la Wimbledon pe Camila Giorgi (Italia, locul 27 WTA), scor 7-6, 6-1, și pe Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, locul 84 WTA), scor 6-4, 6-4.

Simona Halep și Magdalena Frech s-au mai înfruntat de două ori în circuitul WTA, iar românca s-a impus de fiecare dată. În 2020, pe zgura de la Praga, Halep a câștigat cu 6-2, 6-0, în sferturi de finală. În 2022, în primul tur la Australian Open, Simona s-a impus cu 6-4, 6-3.

Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 6-4, în turul 2 la Wimbledon

Galerie Foto

UPDATE 20:32 Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 6-4. Victorie pentru româncă, după un meci dificil!

UPDATE 20:25 Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 5-4. Încă un break pentru Simona, care este aproape de victorie!

UPDATE 20:21 Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 4-4. Moment bun pentru Simona, care câștigă al treilea game la rând.

UPDATE 20:18 Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 3-4. Românca reușește primul break în setul doi!

UPDATE 20:12 Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 2-4. Românca salvează o minge de break și încearcă să revină în acest set.

UPDATE 20:04 Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 1-3. Game perfect pentru Simona, care nu cedează niciun punct cu serviciul.

UPDATE 20:01 Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 0-3. Jucătoarea clasată pe locul 190 WTA își face serviciul fără emoții.

UPDATE 19:58 Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 0-2. Belgianca face spectacol și reușește break-ul, după un "passing shot" în lung de linie.

UPDATE 19:52 Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 0-1. Belgianca salvează trei mingi de break și debutează cu dreptul în setul doi. A fost cel mai lung game al meciului - 9 minute.

UPDATE 19:43 Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5. Primul set se încheie după 37 de minute. Flipkens a condus cu 5-2!

  • Simona Halep a reușit 10 lovituri câștigătoare și a comis 11 erori neforțate.
  • Kirsten Flipkens a reușit 14 lovituri câștigătoare și a comis 9 erori neforțate.

UPDATE 19:39 Simona Halep - Kirsten Flipkens 6-5. Belgianca joacă spectaculos, dar constanța româncei face diferența. Halep are o serie de patru game-uri câștigate.

UPDATE 19:35 Simona Halep - Kirsten Flipkens 5-5. Românca își ridică nivelul de joc și câștigă al treilea game la rând, pentru a prelungi primul set.

UPDATE 19:29 Simona Halep - Kirsten Flipkens 3-5. Românca își face serviciul în premieră!

UPDATE 19:26 Simona Halep - Kirsten Flipkens 2-5. Încă un game solid cu serviciul pentru belgiancă! Simona e aproape să cedeze primul set.

UPDATE 19:23 Simona Halep - Kirsten Flipkens 2-4. Românca a câștigat doar 5 puncte din 17 cu serviciul! Simona dă semne de nervozitate, după încă un break.

UPDATE 19:20 Simona Halep - Kirsten Flipkens 2-3. Continuă "festivalul" break-urilor! Românca nu a câștigat niciun game pe serviciu, până acum.

UPDATE 19:18 Simona Halep - Kirsten Flipkens 1-3. Încă un break pentru Flipkens, care profită de erorile neforțate ale româncei. Simona este în mod clar deranjată de vântul puternic de la Londra.

UPDATE 19:15 Simona Halep - Kirsten Flipkens 1-2. Belgianca își face în premieră serviciul și pare avantajată de condițiile de joc. Flipkens a reușit deja șase lovituri câștigătoare.

UPDATE 19:11 Simona Halep - Kirsten Flipkens 1-1. Re-break reușit de jucătoarea din Belgia! Românca a alunecat și a căzut în timpul unui punct, dar nu pare să aibă probleme.

UPDATE 19:07 Simona Halep - Kirsten Flipkens 1-0. Debut perfect pentru româncă!

UPDATE 19:05 Începe meciul, cu jucătoarea din Belgia la serviciu!

  • Kirsten Flipkens (36 de ani) se află la ultimul turneu de simplu din carieră!

UPDATE 19:00 Cele două jucătoare au ieșit pe teren! Urmează minutele de încălzire!

Simona Halep - Kirsten Flipkens, LIVE TEXT, în turul 2 la Wimbledon. Românca are un bilanț perfect la întâlnirile directe

Simona Halep și Kirsten Flipkens s-au mai înfruntat până acum de cinci ori, iar bilanțul este unul zdrobitor pentru româncă. Primul duel a avut loc în anul 2010, atunci când Simona a trecut cu scorul de 6-4, 6-0.

Au urmat apoi întâlnirile de la Fes (7-5, 6-4, în 2011), s-Hertogenbosch (6-4, 6-2, în 2013), Cincinnati (6-4, 6-2, în 2014) și US Open (6-0, 6-2, în anul 2016).

Simona Halep, favorită certă în confruntarea cu Kirsten Flipkens

Potrivit specialiștilor, Simona Halep n-ar trebui să aibă probleme în meciul cu Kirsten Flipkens, o jucătoare aflată spre finalul carierei. În plus, belgianca a jucat puține meciuri în ultimii doi ani, din cauza unor probleme fizice.

Totuși, Kirsten Flipkens a înregistrat rezultate foarte bune pe iarbă, având un bilanț de 74 de victorii și 40 de eșecuri. Flipkens n-a câștigat niciun turneu pe iarbă, dar a ajuns în semifinale la Wimbledon în 2013.

Etichete: wimbledon , wta , simona halep , kirsten flipkens


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis

Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”