Simona Halep la turneul din Franța, Roland Garros / Foto: Profimedia

Simona Halep, lăudată chiar dacă a fost eliminată în turul 2 la Roland Garros. "E bine că a făcut asta"

articol scris de Digi Sport
28.05.2022, 09:47
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost eliminată surprinzător în turul doi de la Roland Garros, unde a fost învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA), scor 1-6, 6-2, 6-1.

Românca a început excelent meciul, însă din setul doi a intervenit o cădere abruptă, care a dus la câștigarea a doar trei game-uri în ultimele două acte. Simona Halep a explicat că scăderea nivelului de joc a fost cauzată de un atac de panică, care a dus și la probleme respiratorii.

Simona Halep, încurajată după atacul de panică de la Roland Garros

Tin Henman, fostul jucător englez, alături de Mats Willander, au avut cuvinte de laudă pentru Simona Halep, care a vorbit deschis despre problemele mentale pe care le-a avut în timpul partidei cu Zheng de la Roland Garros.

"În primul rând, nu ne dorim să se întâmple, este foarte nefericit că se întâmplă. Din nou, cred că este atât de curajos și atât de onest din partea Simonei să vină și să vorbească despre ce i s-a întâmplat, pentru că simt că asta poate avea un impact pozitiv asupra altora, că dacă se luptă cu o problemă de sănătate mintală, să aibă curajul să vorbească despre asta și să meargă să ceară ajutor.

Simona este aici de mulți ani, a câștigat titluri mari, așa că asta arată că i se poate întâmpla oricui. Mi s-a părut uimitor, cu adevărat elegant, după o înfrângere foarte dificilă, în circumstanțe dificile, să iasă și să vorbească despre asta", a spus Tim Henman, conform Eurosport.

"Au fost momente înfricoșătoare pentru ea. Nu știi ce se întâmplă. A fost o mișcare bună din partea ei să iasă și să explice ce s-a întâmplat: 'Sunt zâmbitoare și sunt pregătită să continui'. Deci, aceasta este o mișcare strălucită de PR, de asemenea, pentru a le arăta adversarilor ei că este ceva ce nu a mai experimentat până acum", a adăugat și Willander pentru sursa citată.

Simona Halep a vorbit deschis despre problemele de la Roland Garros

A fost doar un meci de tenis, trebuie să trec peste. M-am antrenat bine, am început bine, dar m-am panicat, nu știu de ce s-a întâmplat, nu a existat un motiv pentru care să am acest atac, nu am astfel de atacuri de obicei, dar s-a întâmplat acum.

Se poate să fie pus prea multă presiune pe mine și de-aceea să se fi întâmplat. Am muncit foarte mult în ultima perioadă, de când am început cu Patrick, îmi doresc foarte mult să reușesc și poate și asta a contribuit. Mai am chestia asta, când îmi doresc foarte mult, să nu mai fiu eu", a spus Simona Halep după meciul de la Paris.

La ce turnee urmează să participe Simona Halep

Pentru Simona Halep urmează debutul în sezonul de tenis pe iarbă. A confirmat participarea la Birmingham, turneu programat în perioada 13-19 iunie.

Competiția din Marea Britanie este de categorie WTA 250 și oferă premii totale de 251.000 de dolari. Simona Halep a mai jucat o singură dată la Birmingham, când a ajuns în faza sferturilor de finală. Tunisianca Ons Jabeur este campioana en titre la Birmingham.

Pentru săptămâna 19-25 iunie, Simona Halep și-a anunțat participarea în premieră la turneul pe iarbă de la Bad Homburg (Germania, WTA 250). După turneul de la Bad Homburg, Simona Halep va juca la Wimbledon, turneu programat între 27 iunie și 10 iulie.

În 2019, românca a câștigat turneul de la Wimbledon, al doilea trofeu de Grand Slam din carieră.

În 2020, turneul de la Wimbledon n-a mai fost organizat, din cauza pandemiei de coronavirus. În 2021, Halep n-a putut să joace pe iarba londoneză, din cauza unei accidentări la coapsă.

Etichete: simona halep , roland garros , tenis feminin , tim henman , mats willander


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Claudiu Keșeru e convins, după ce FCSB a câștigat titlul: ”E momentul să plece”

Constantin Schumacher a văzut ce se întâmplă la Rapid și a reacționat: ”Toată lumea îl susține pe Șumudică”

Exclusiv Marius Lăcătuș nu are niciun dubiu, după ce FCSB și-a adjudecat titlul: ”Nu putem omite”

Lovitura primită de PSG și naționala Franței: Lucas Hernandez, OUT pentru restul sezonului și EURO 2024

Citeşte şi

Simona Halep a spus ”DA”, iar americanii au reacționat: cum au comentat decizia româncei

Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”