Simona Halep debutează la Madrid

Simona Halep Madrid | Simo intră în luptă! Cine este adversara ei şi de ce e extrem de periculoasă

04.05.2019, 23:51
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Simona Halep Madrid | Ziua de duminică este una plină pentru fetele noastre, la Caja Magica. Halep, Buzărnescu şi Cîrstea luptă pentru un loc în turul doi al turneului din capitala Spaniei, în direct la Digi Sport.

Simona Halep şi-a aflat prima adversară de la Madrid. O va înfrunta pe rusoaica Margarita Gasparayan, numărul 65 WTA. Meciul începe duminică, în jurul orei 15:30, şi e transmis în direct pe Digi Sport 2.

Simona Halep Madrid | Cine este Margarita Gasparyan

În vârstă de 24 de ani, rusoaica are deja în conturi peste 1 milion de dolari din tenis. Probabil că ar fi fost o jucătoare de prim plan, dar a avut o carieră urmărită de ghinion.

Se trage dintr-o familie de sportivi: tată său, Melik, a fost halterofil, în timp ce mama sa, Lyudmyla, a participat în proba de biatlon.

Margarita e considerată una dintre jucătoarele cu cel mai bun rever cu o mână din circuit. A fost antrenată de Elena Makarova, iar acum e consiliată de Carlos Martinez.

Cea mai bună performanţă a carierei e optimea de finală la Australian Open 2016. În rest, nu a reuşit să treacă de primul tur la celelalte turnee de Mare Şlem.

În 2016, când mulţi o considerau o posibilă revelaţie, ascensiunea i-a fost curmată de o accidentare gravă. Gasparyan urcase până pe locul 41 în lume, dar a fost nevoită să se opereze. A lipsit mai mult de un an din circuit, iar întoarcerea a fost una complicată. Totuşi, în ultima jumătate de an, Margarita a demonstrat că poate să revină la un nivel foarte bun.

Gasparyan are până în prezent două finale de simplu câştigate, una chiar împotriva unei sportive din România. În 2015, la Baku, rusoaica trecea în ultimul act, în trei seturi (6-3, 5-7, 6-0), de Patricia Ţig. Al doilea succes a venit în septembrie anul trecut, când s-a impus la Tashkent, după o finală fără istoric: 6-2, 6-1 cu Anastasia Potapova.

"Va fi un pic mai dificil pentru că această jucătoare va avea deja două meciuri la acest turneu. Însă eu consider că sunt într-un ritm bun, m-am antrenat bine şi sunt gata să încep turneul", a spus Simona, pentru Digi Sport.

Cum poate Halep să revină pe primul loc în lume după Madrid

Simona Halep poate reveni pe prima poziție în clasamentul WTA, după turneul de la Madrid. Românca intră în focurile sezonului de zgură, în care are de apărat 2800 de puncte, dar are șansa să atingă din nou fotoliul de lider.

Există un singur scenariu în urma căruia sportiva de pe locul 3 WTA poate ajunge prima în lume. Simona trebuie să se impună la turneul manageriat de Ion Țiriac, iar Naomi Osaka să nu ajungă în faza semifinalelor.

O altă jucătoare care poate aspira la locul 1 mondial este Angelique Kerber. Germanca are o misiune mai dificilă. Ea trebuie să se impună în capitala Spaniei, dar are nevoie ca Osaka să fie eliminată în turul secund.

Simona Halep Madrid | Aşa ar trebui să arate optimile de finală

Jurnaliştii de la WTA Insider au făcut un exerciţiu de imaginaţie. Potrivit tabloului, dacă se respectă favoritele hârtiei, aşa ar trebui să arate optimile de finală de la Madrid.

  • Osaka - Sasnovich
  • Pliskova - Kuznetsova
  • Halep - Goerges
  • Svitolina - Barty
  • Stephens - Wozniacki
  • Kerber - Wang Qiang
  • Bertens - Sevastova
  • Kvitova - Keys

Simona Halep Madrid | Cîrstea şi Buzănrescu intră şi ele în luptă

Înaintea meciului Simonei, pe Digi Sport 2 joacă Sorana Cîrstea. Românca de pe locul 93 WTA are o misiune complicată în faţa americancei Madison Kyes. De la 15:30, pe Digi Sport 4, Mihaela Buzărnescu debutează în capitala Spaniei împotriva australiencei Ajla Tomljanovic.

"Ea este o jucătoare foarte bună, este agresivă, este tânără. Acum este un meci pe zgură, am jucat de două ori cu ea pe hard", a spus Miki pentru Digi Sport.

Halep, Buzărnescu şi Cîrstea sunt singurele românce rămase pe tabloul principal de la Madrid, după ce Irina Begu a pierdut sâmbătă.

Program Madrid, duminică, 5 mai:

Naomi OSAKA (JPN) vs. Dominika CIBULKOVA (SVK) - 12:00 (Digi Sport2)

Sorana CÎRSTEA (ROU) vs. Madison KEYS (USA) - aproximativ ora 14:00 (Digi Sport2)

Simona HALEP (ROU) vs. Margarita GASPARYAN (RUS) - aproximativ ora 15:30 ((Digi Sport2)

Mihaela BUZĂRNESCU (ROU) vs. Ajla TOMLJANOVIC (AUS) - aproximativ ora 15:30 (Digi Sport4)

Angelique KERBER (GER) vs. Lesia TSURENKO (UKR) - aproximativ ora 17:30 (Digi Sport2)

Caroline WOZNIACKI (DEN) vs. Alizé CORNET (FRA) - nu înainte de 20:00 (Digi Sport2)

Etichete: simona halep , halep madrid , simona halep madrid , halep gasparyan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Parma a promovat în Serie A! Echipa lui Pușcaș nu a putut să amâne sărbătoarea lui Dennis Man și Valentin Mihăilă

OUT până în 2025! Lovitura primită de Barcelona și un alt club în același timp

Exclusiv ”Și-a achitat Reghecampf datoria de 300.000 de euro?”. Rotaru a spus câți bani a recuperat

Citeşte şi

Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros

A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă