Iga Swiatek şi Simona Halep, la Roland Garros 2019 / Foto: Profimedia

Simona Halep şi Iga Swiatek, dialog de la distanţă. Ce cuvinte a folosit sportiva din Polonia la adresa campioanei noastre

articol scris de Digi Sport
13.02.2021, 09:21
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Simona Halep - Iga Swiatek se joacă duminică, de la ora 10:00LIVE TEXT pe digisport.ro, în optimile de finală de la Australian Open.

Simona Halep - Iga Swiatek, la Australian Open | Ce spune campioana noastră

Halep (29 ani), a doua favorită, a reuşit să câştige vineri cu 6-1, 6-3 în faţa rusoaicei Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 32.

Scorul la "directe" între Simona Halep şi Iga Swiatek este 1-1, dar sportiva noastră nu poate uita prea repede eşecul usturător de anul trecut, de la Ronald Garros, scor 1-6, 2-6.

"E o mare provocare, pentru că m-a zdrobit la French Open, aşa că trebuie să fac ceva mai bine, să joc un meci mai bun împotriva ei. Sunt încrezătoare, sunt aici să dau tot ce am mai bun şi o să vedem", a declarat Halep, la interviul de pe teren.

"Trebuie să fac multe lucruri diferit, pentru că nu am apucat să joc foarte mult împotriva ei la Roland Garros. A fost un meci foarte rapid, s-a mişcat incredibil şi a lovit puternic. Voi uita acel meci, voi vorbi cu echipa mea, să ştiu ce am de făcut. Cred că mă voi concentra mai mult pe jocul meu, pe ce am eu de făcut. Dacă voi juca cel mai bun tenis al meu, voi avea o şansă", a mai spus Halep, la conferinţa de presă.

"Nu m-a surprins că a câştigat la Paris. Dacă mă raportez la meciul cu mine, avea toate datele pentru a câştiga turneul. Simţea mingea incredibil, avea încrederea la nivel maxim. Cred că nu a conştientizat ce i se întâmplă, nu s-a gândit la asta. S-a bucurat doar de tenisul pe care îl juca şi victoria a venit în mod firesc. Nu pot să îmbunătăţesc nimic până la meciul cu Swiatek, e vorba de doar o zi de pauză. Trebuie să fiu încrezătoare, să fiu mental pregătită şi să dau tot ce am mai bun. Ştiu că va fi foarte greu, pentru că loveşte foarte puternic şi are şi ea foarte multă încredere după ce a câtigat Roland Garrosul", a conchis Simona Halep.

Simona Halep - Iga Swiatek, la Australian Open | Ce spune sportiva din Polonia

Swiatek (19 ani, 17 WTA), campioana en titre de la Roland Garros, a trecut de Fiona Ferro (23 ani, 46 WTA), 6-4, 6-3, într-o oră şi 24 de minute.

Tânăra sportivă din Polonia a folosit cuvinte mari la adresa Simonei Halep, o dovadă impresionantă de respect înaintea confruntării directe. "O jucătoare grozavă, o mare campioană!", a spus Iga Swiatek despre "Simo".

"O să joc cât pot de bine împotriva Simonei, doar la asta mă concentrez, la partida următoare. Nu m-am uitat pe tablou, nu am vrut să pun presiune sau să am aşteptări. Am zis că o voi lua meci cu meci. Cred că acum meciul cu Halep va fi diferit. Ea e o jucătoare grozavă, o mare campioană. Chiar dacă am câştigat meciul anterior şi am învins la Roland Garros, nu mă consider favorită. Doar joc împotriva Simonei. O să îmi spun că nu am nimic de pierdut şi o să încerc să fac tot ce pot. Cred că la Roland Garros am jucat perfect, va fi greu să fiu în acea formă. Va fi o partidă foarte grea", a spus Swiatek, conform Eurosport.

"Mă simt mult mai bine decât săptămâna trecută. Atunci aveam aşteptări mari şi nu am ştiut să gestionez presiunea generată de faptul că sunt câştigătoare de Grand Slam. Mi-am învăţat lecţia. Abordez meciurile diferit, am uitat că am câştigat la Roland Garros. Aici e alt turneu şi trebuie să mă concentrez pe fiecare partidă individual", a declarat campioana de la Roland Garros 2020.

"Mă simt foarte bine la Melbourne, mai bine decât la New York. Evident, zgura e suprafaţa mea favorită, dar nu avem atât de multe turnee şi a trebuit să mă adaptez. Petrecem atât de multe luni pe hard, încât pot spune că în curând e posibil ca asta să devină suprafaţa mea favorită", a mai afirmat Swiatek.

Simona Halep - Iga Swiatek H2H

Halep şi Swiatek s-au întâlnit de două ori până acum, fiecare reuşind o victorie în optimi la Roland Garros, în 2019 şi, respectiv, 2020.

Simona Halep (29 de ani) a fost eliminată de Iga Swiatek (19 ani) de la Roland Garros 2020, în optimile competiției, scor 1-6, 2-6. Sportiva noastră şi-a spulberat adversara tot la Roland Garros, în 2019.

Pentru Swiatek cea mai bună performanţă la Melbourne sunt optimile de finală, pe care le-a atins şi anul trecut, în timp ce Simona Halep are o finală în 2018, iar în 2020 a atins semifinalele.

  • Roland Garros 2019: Simona Halep - Iga Swiatek 6-1, 6-0
  • Roland Garros 2020: Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 2-6

Etichete: simona halep , australian open , iga swiatek


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Chelsea e gata să facă transferul verii! Îl vrea pe starul de 117.500.000€

Exclusiv Baiaram e OUT! Țara surpriză în care e trimis la tratament fotbalistul Craiovei

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Citeşte şi

Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros

A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură