Sorana Cîrstea / Foto: Profimedia

Exclusiv Sorana Cîrstea a dezvăluit cum și-a ales noul antrenor

articol scris de Digi Sport
25.03.2024, 09:38
  • Fotbal: Slovenia - Bulgaria, sâmbătă, 15:55, DGS 1

  • Minifotbal, finala EURO: România - Serbia, sâmbătă, 21:45, DGS 1

Sorana Cîrstea (33 de ani, 24 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Miami, după ce a trecut în turul 3 de Daria Kasatkina (26 de ani, 11 WTA), scor 7-5, 6-2.

La Miami, sportiva din România a mers fără antrenor și a fost ajutată de Matt Daly, antrenorul lui Denis Shapovalov, și Brian Barker. Dar situația se va schimba după turneul din SUA.

Sorana Cîrstea a vrut să se pregătească pentru Roland Garros cu un antrenor care a câștigat deja turneul

Albert Costa va fi noul antrenor al Soranei Cîrstea, după ce ultima oară a colaborat cu Thomas Johansson. Albert Costa a câștigat Roland Garros la începutul anilor 2000, iar sportiva românca a dezvăluit, în exclusivitate pentru Digi Sport, că acesta este motivul pentru care și-a ales noul antrenor.

Sorana Cîrstea a afirmat că își dorește să se pregătească pentru sezonul de zgură cu cineva care a reușit să câștige respectivul turneu de Grand Slam. Cei doi vor colabora pe parcursul a două luni de zile, atât cât se întinde sezonul de zgură.

”A fost destul de rapidă alegerea, săptămâna aceasta am făcut-o. Mă va ajuta pe parcursul sezonului de zgură, momentan atât am stabilit. Mi-am dorit pe cineva care a câștigat Roland Garros, pe cineva care știe să gestioneze astfel de momente. Mi-am dorit un spaniol, pentru că sunt puțin mai pricepuți pe această suprafață. Mă bucur de colaborare.

După acest turneu vom începe lucrul în adevăratul sens al cuvântului. Amândoi suntem încântați. Cred că vor fi două luni frumoase de zgură și, în același timp, sunt încântată să am pe cineva care a câștigat un Grand Slam și poate să mă ajute cu experiența lui”, a spus Sorana Cîrstea pentru Digi Sport.

  • Ibericul a fost căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei timp de 3 ani, perioadă în care spaniolii au cucerit două trofee. Apoi, l-a pregătit pe Feliciano Lopez, iar în 2023 a fost antrenorul Camilei Osorio.

Sorana Cîrstea o va întâlni de Danielle Collins în optimi de finală:  ”Voi încerca să fac o tactică bună. Mereu am crezut că trebuie să-mi impun jocul”

Sorana Cîrstea a avut nevoie de o oră și jumătate de joc pentru a se impune în fața Dariei Kasatkina. În optimile de finală ale competițiie, Sorana o va ântâlni pe Danielle Collins (30 de ani, 53 WTA).

”Mă bucur de revanșă. Sunt două revanșe destul de bine venite. Un început destul de slab din partea mea, am făcut foarte multe greșeli, iar la 3-0 pentru Kasatkina mi-am dat seama că trebuie să schimb ceva, să joc mai agresiv, dar să nu mă grăbesc. Cred că de la 3-0 mi-am reglat jocul, atitudinea a fost bună, iar per total un meci bun din partea mea. Mă bucur că am terminat în două seturi, pentru că deși nu părea, era destul de cald.

Știu din propria experiență că ești frustrat când pierzi asemenea avantaj, de două break-uri. Trebuie să o iei de la capăt, să joci alte două seturi. Eu am început să joc mai bine, să fiu mai degajată, să dau drumul la lovituri. Ăsta este tenisul, aici e vorba de puterea mentală, să te concentrezi mereu și să nu te gândești la ce a fost.

Sunt o jucătoare căreia îi place să joace pe căldură. Suprafața este mai rapidă aici față de Indian Wells, acolo a fost destul de lentă. Sunt lucruri mărunte, dar la acest nivel fac diferența. Sunt foarte multe lucruri pe care omul din spatele televizorului nu le vede și poate sunt rezultate contradictorii, dar noi mereu ne adaptăm la alte condiții. Eu cred că sunt o jucătoare care se adaptează foarte repede și cred că am un atu aici.

Îmi aduc aminte că am jucat cu Collins la Roma, acum câțiva ani, deci e clar că s-au schimbat multe. Voi vedea cine va câștiga și voi încerca să fac o tactică bună, dar mereu am crezut că trebuie să-mi impun jocul și să fiu agresivă, să fiu în controlul punctului”, a afirmat Sorana Cîrstea pentru Digi Sport.

Etichete: sorana cirstea , antrenor sorana cirstea , albert costa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Reacția Dedeman după explozia de la Botoșani: O firmă autorizată executa lucrări la reţeaua de gaze

Explozia de vineri de la magazinul Dedeman din Botoşani a avut loc în timpul unor lucrări la reţeaua de gaz, executate de o firma autorizată, arată reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Activitate în SuperLigă! Mutările efecutate de Rapid, CFR și UTA

La un an de la gluma virală făcută despre ea, Mihai Bobonete a dat ”nas în nas” cu Mădălina Ghenea! Ce a urmat: ”Ea a insistat”

Prima imagine cu soția lui Novak Djokovic, după scenele fără precedent de la Roland Garros

Scoțienii au aflat ce a declarat Ianis Hagi și au reacționat imediat: verdict dur pentru fiul "Regelui"

Video România - Bosnia și Herțegovina 4-1! ”Tricolorii” vor lupta vineri cu Kazahstan pentru finala Europeanului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Lotul României pentru EURO 2024! Jucătorii care sunt OUT

Exclusiv Cel mai dur discurs după România - Liechtenstein 0-0

Reacție neașteptată a căpitanului Nicolae Stanciu, după România - Liechtenstein

Exclusiv Gabi Balint a descris într-un singur cuvânt ce s-a întâmplat pe teren în România - Liechtenstein

Citeşte şi

Criticată pentru că s-a retras din echipa României, Sorana Cîrstea a spart tăcerea

Sorana Cîrstea a spus răspicat ce o deranjează în sportul românesc: ”Mă termină treaba asta”

PEROZFotografia care demonstrează că Salma Hayek n-a îmbătrânit deloc. Cum arăta acum 20 de ani, în costum de baie

FILM NOWDemi Moore nu e impecabilă numai la gale, ci și într-o zi banală. Cei 61 de ani ai săi nu descriu nici cum se simte, nici cum arată

Gigi Becali a dat-o afară din casă. Cum a reacționat femeia după decizia miliardarului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Semifinală cu scandal la Roland Garros: Cori Gauff a izbucnit în plâns în timpul confruntării cu liderul mondial Iga Swiatek citeşte ştirea pe ziare.com

Ce trebuie să faci prima oară când preiei camera de hotel în concediu: mulți români nu știu aceste detalii citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Siluetă de puștoaică, atitudine de femeie fatală. Loredana Groza arată mai bine ca oricând în prag de 54 de ani

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Siluetă de puștoaică, atitudine de femeie fatală. Loredana Groza arată mai bine ca oricând în prag de 54 de ani

Digi World

Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid

Digi Animal World

Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la 30 centimetri