Sorana Cîrstea / Foto: captură Digi Sport

Exclusiv Sorana Cîrstea, euforică după calificarea în optimi la WTA Miami! Ce a spus despre posibila adversară

articol scris de Digi Sport
24.03.2024, 21:28
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Sorana Cîrstea (33 de ani, 24 WTA) s-a impus în două seturi (7-5, 6-2) cu Daria Kasatkina (26 de ani, 11 WTA) și s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Miami.

Sportiva din România și-a luat astfel revanșa în fața rusoaicei care a câștigat fără drept de apel confruntarea directă din acest an de la Abu Dhabi, 6-2, 6-0, iar Sorana Cîrstea a menționat acest lucru și la interviul de după meci.

Sorana Cîrstea, despre posibila adversară de la Miami: ”Voi încerca să fac o tactică bună. Mereu am crezut că trebuie să-mi impun jocul”

Galerie Foto

Sorana Cîrstea a avut nevoie de o oră și jumătate de joc pentru a se impune în fața Dariei Kasatkina. În optimile de finală ale competițiie, Sorana va juca cu învingătoarea disputei dintre Danielle Collins (30 de ani, 53 WTA) și Elina Avanesyan (21 de ani, 65 WTA).

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Digi Sport jurnalistului Gabriel Morariu, Sorana Cîrstea a analizat evoluția din partida cu Daria Kasatkina și a vorbit și despre posibila adversară. Românca a afirmat că va încerca să-și impună stilul de joc, indiferent cu cine se va duela.

”Mă bucur de revanșă. Sunt două revanșe destul de bine venite. Un început destul de slab din partea mea, am făcut foarte multe greșeli, iar la 3-0 pentru Kasatkina mi-am dat seama că trebuie să schimb ceva, să joc mai agresiv, dar să nu mă grăbesc. Cred că de la 3-0 mi-am reglat jocul, atitudinea a fost bună, iar per total un meci bun din partea mea. Mă bucur că am terminat în două seturi, pentru că deși nu părea, era destul de cald.

Știu din propria experiență că ești frustrat când pierzi asemenea avantaj, de două break-uri. Trebuie să o iei de la capăt, să joci alte două seturi. Eu am început să joc mai bine, să fiu mai degajată, să dau drumul la lovituri. Ăsta este tenisul, aici e vorba de puterea mentală, să te concentrezi mereu și să nu te gândești la ce a fost.

Sunt o jucătoare căreia îi place să joace pe căldură. Suprafața este mai rapidă aici față de Indian Wells, acolo a fost destul de lentă. Sunt lucruri mărunte, dar la acest nivel fac diferența. Sunt foarte multe lucruri pe care omul din spatele televizorului nu le vede și poate sunt rezultate contradictorii, dar noi mereu ne adaptăm la alte condiții. Eu cred că sunt o jucătoare care se adaptează foarte repede și cred că am un atu aici.

Îmi aduc aminte că am jucat cu Collins la Roma, acum câțiva ani, deci e clar că s-au schimbat multe. Voi vedea cine va câștiga și voi încerca să fac o tactică bună, dar mereu am crezut că trebuie să-mi impun jocul și să fiu agresivă, să fiu în controlul punctului”, a afirmat Sorana Cîrstea pentru Digi Sport.

În urma acestei victorii, Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec în valoare de 101.000 de dolari (93.300 de euro).

Albert Costa e noul antrenor la Soranei Cîrstea

La Miami, sportiva din România a mers fără antrenor și a fost ajutată de Matt Daly, antrenorul lui Denis Shapovalov, și Brian Barker. Dar situația se va schimba după turneul din SUA.

După ce a întrerupt colaborarea cu Thomas Johansson, Sorana Cîrstea și-a ales un alt antrenor de top: Albert Costa (48 de ani), câștigător la Roland Garros la începutul anilor 2000.

Ibericul a fost căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei timp de 3 ani, perioadă în care spaniolii au cucerit două trofee. Apoi, l-a pregătit pe Feliciano Lopez, iar în 2023 a fost antrenorul Camilei Osorio.

Etichete: sorana cirstea , wta miami


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Exclusiv Adrian Mihalcea a semnat: ”Nimeni nu o să mă dea afară”

Live Video Simona Halep - McCartney Kessler, ACUM pe Digi Sport 2, în turul 1 la Trophee Clarins

Patronul din SuperLiga care vrea 7 fotbaliști de la FCU Craiova: ”Vai, vai, vai!”

Citeşte şi

Irina Begu - Danielle Collins 0-6, 3-6. România nu mai are nicio sportivă la turneul WTA de la Roma

Foto Luați pe sus de forțele de ordine! Imaginile surprinse în timpul partidei Sorana Cîrstea - Madison Keys

PEROZMădălina Ghenea, doar în costum de baie la bordul unui avion privat, pregătită de vară. "Pilotul se va prăbuși", i-au scris fanii

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Fostul milionar din fotbalul românesc e sărac lipit. Acum a ajuns să ”discute cu extratereștrii” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat