Stefanos Tsitsipas / Foto: Profimedia

Surpriză la Wimbledon! Tsitsipas a fost eliminat de către un debutant, Djokovic și Alcaraz sunt și ei în ”sferturi”

articol scris de Digi Sport
10.07.2023, 21:57
  • Media: Liga Digi Sport, miercuri, 15:30, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, DGS 1

Christopher Eubanks (27 de ani) a produs cea mai mare surpriză a acestui an de la Wimbledon, după ce l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas (24 de ani). 

Novak Djokovic s-a calcificat și el fără probleme în cel de-al paisprezecelea sfert de finală al turneului englez.  

Surpriză la Wimbledon! Tsitsipas a fost eliminat, iar Djokovic are drum liber către finală! Programul ”sferturilor”

Tenismenul american Christopher Eubanks, locul 43 ATP, a obţinut luni o calificare surprinzătoare în sferturi de finală la Wimbledon, învingându-l pe grecul Stefanos Tsitsipas, numărul 5 mondial, în cinci seturi, 3-6, 7-6 (7/4), 3-6, 6-4, 6-4.

Eubanks este la prima sa participare la Wimbledon, unde va disputa primul său sfert de finală într-un turneu de Mare Şlem. Următorul adversar al americanului va fi rusul Daniil Medvedev, locul 3 mondial.

Novak Djokovic s-a calificat și el în ”sferturile competiției”, după ce l-a învins pe polonezul Hubert Hurkacz, locul 18 ATP, 7-6 (8/6), 7-6 (8/6), 5-7, 6-4, într-un meci care fusese întrerupt duminică după primele două seturi, din cauza orei înaintate, notează Agerpres.

Duminică, arbitrul Gerry Armstrong a oprit partida la ora locală 22:35, pentru că era puţin probabil ca jocul dintre cei doi să se finalizeze înainte de ora limită stabilită de organizatorii de la All England Club (23:00) pentru încheierea programului zilnic de meciuri.

Djokovic, favoritul numărul 2, s-a calificat pentru a 14-a oară în cariera sa în sferturile de finală ale turneului londonez de Mare Şlem. Sârbul luptă pentru cucerirea celui de-al optulea său titlu la Wimbledon, performanţă ce i-ar permite să egaleze recordul de succese în această competiţie, deţinut de elveţianul Roger Federer.

Rune Holger (6 ATP) a reușit să îl învingă pe Grigor Dimitrov (24 ATP), scor 3-6, 6-7 (6/8), 6-7 (4/7), 3-6, într-o partidă care a durat aproximativ trei ore și jumătate.  

Liderul clasamentului ATP, Carlos Alcaraz, s-a calificat și el în antepenultimul act de la Wimbledon, după ce l-a învins pe Matteo Berrettini (28 ATP) în patru seturi, scor 3-6, 6-3, 6-3, 6-3. 

Programul Sferturilor Wimbledon de la turneul masculin:

  • Daniil Medvedev (3 ATP) - Christopher Eubanks (43 ATP) 
  • Jannik Sinner (8 ATP) - Roman Safiullin (92 WTA)
  • Andrey Rublev (7 ATP) - Novak Djokovic (2 ATP)
  • Holeger Rune (6 ATP) - Carlos Alcaraz (1 ATP) 

Programul sferturilor de finală al turneului feminin de la Wimbledon 

Ons Jabeur a eliminat-o uşor luni pe cehoaica Petra Kvitova, scor 6-0, 6-3, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Wimbledon, unde o va întâlni pe kazaha Elena Rîbakina, cea care a învins-o în finala de anul trecut a competiţiei.

Sportiva din Tunisia, numărul 6 mondial, a avut nevoie de ceva mai mult de o oră de joc pentru a trece de Petra Kvitova, locul 9 mondial, dublă campioană la Wimbledon, în 2011 şi 2014.

Elena Rybakina (3 WTA) a obţinut o calificare şi mai rapidă în sferturi, după ce adversara sa din optimi, brazilianca Beatriz Haddad Maia (13 WTA), a abandonat când era condusă cu 4-1 în primul set.

Tot luni, belarusa Arina Sabalenka (2 WTA) a acces în sferturi după o victorie lejeră, 6-4, 6-0, în faţa rusoaicei Ekaterina Alexandrova (22 WTA).

În runda următoare, Sabalenka o va întâlni pe americanca Madison Keys, locul 18 WTA, care s-a impus foarte greu, 3-6, 7-6 (7/4), 6-2, în duelul cu rusoaica Mirra Andreeva, locul 102 WTA, în vârstă de numai 16 ani.

Etichete: tenis , wimbledon , aryna sabalenka , elena rybakina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui Ebrahim Raisi. Răspunsul americanilor

Statele Unite au transmis că le-a fost solicitat ajutorul de către Iran după prăbușirea elicopterului prezidențial, duminică, accident în care președintele Ebrahim Raisi și mai mulți oficiali iranieni au fost uciși. Solicitarea iranienilor, care consideră Statele Unite și Israelul drept adversarii săi principali, a fost dezvăluită de Departamentul de Stat în cadrul unei conferințe de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ofertă ”de pe altă planetă”: 20.000.000 € la semnătură și 30 de milioane pe an

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

"Absolut ridicol". Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: "Pură lăcomie!"

Exclusiv Surpriză! Cine va fi noul președinte de la Rapid, după ce s-a anunțat oficial plecarea lui Daniel Niculae

"Nebunie!" Imaginile cu Răzvan Lucescu au fost publicate și fac înconjurul lumii

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gică Hagi a spus-o pe față! Jucătorul care valora 50.000.000€ dacă nu s-ar fi născut în România

Olandezii anunță: Cristi Chivu i-a dat răspunsul lui Ajax!

”Am zis DA!” Gigi Becali a anunțat următorul transfer de la FCSB: ”Cred că vine, trebuie să renunțe la bani”

S-a aflat motivul pentru care Florinel Coman a ratat transferul la Al-Duhail

Citeşte şi

Aryna Sabalenka e convinsă despre Simona Halep! Mesajul bielorusei pentru româncă

Video Iga Swiatek, campioană la WTA Roma, după o finală cu Aryna Sabalenka!

PEROZBella Hadid, cea mai așteptată apariție de la Cannes. Modelul a apărut într-o rochie transparentă, care nu a lăsat loc imaginației

FILM NOWKevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi în timp ce publicul îl ovaționa în picioare

Internaționalul pleacă de la Rapid 100%! Surprins când trage tare la sala de forță pentru a prinde un transfer de top citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB poate da peste Răzvan Lucescu în Liga Campionilor! Lista completă a posibililor adversari ai campioanei României citeşte ştirea pe ziare.com

Avertismentul de la Poliția Rutieră pentru șoferii românii, la ce trebuie să fie atenți citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Motivul pentru care un bărbat l-a rugat pe vecinul său să nu-și mai lase pisicile să stea la fereastră: „Îmi e greu să mă concentrez”