Ţig ar vrea să revină în echipa de Fed Cup

Ţig vrea înapoi în echipa de Fed Cup, dar nu uită ce a păţit în 2017. De ce Halep&Co nu ar mai dori-o în echipă

20.07.2019, 09:10
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Patricia Ţig, venită din calificări, s-a calificat, vineri seara, în semifinalele turneului BRD Bucharest Open, după ce a învins-o cu scorul de 6-3, 3-6, 6-3 pe cehoaica Kristyna Pliskova, favorita numărul 8, în sferturile de finală. Românca a declarat că şi-ar dori să revină în echipa de Fed Cup a ţării noastre, dar a recunoscut că acest subiect e unul foarte sensibil.

În vârstă de 24 de ani, Ţig a rămas singura jucătoare din România în proba de simplu a turneului bucureştean, după ce tot vineri, Irina Begu a fost eliminată în sferturi de Laura Siegemund (Germania). La conferinţa de presă de după meci, Ţig a fost întrebată despre posibilitatea de a evolua din nou, în viitor, în echipa de Fed Cup.

"Aţi atins un punct sensibil. Nu ştiu, depinde. Eu mi-am dorit mereu, dar, din nou, aţi atins un punct sensibil. Nu are rost să intrăm în discuţii. Nu îşi are rostul aici discuţia aceasta. Cred că ştie toată lumea ce s-a întâmplat, din nou, nu vreau să comentez pe tema aceasta", a spus Ţig la conferinţa de presă de după victoria cu Kristyna Pliskova.

Ce s-a întâmplat în 2017 între Ţig şi celelalte fete din echipa de Fed Cup

Disensiunile dintre Ţig şi celelalte componente ale lotului României de Fed sunt vechi de peste doi ani, de când ţara noastră lupta pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

Nemulţumirea colegelor ar fi fost provocată de faptul că, la disputa cu Belgia, din luna februarie 2017, Patricia ar fi refuzat să joace în meciul de dublu, acuzând o accidentare.

Cu toate acestea, deşi a fost accidentată la Fed Cup, "Pati" a jucat o săptămâna mai târziu două meciuri în calificarile turneului de la Dubai. În consecinţă, celelalte jucătoare i-au transmis lui Ilie Năstase, pe atunci câpitan nejucător, că nu vor ca Ţig să mai facă parte din echipă, nefiind 100% pentru formaţia de Fed Cup.

Acum, la Bucureşti, Ţig e într-o formă deosebită. Ea şi-a continuat parcursul foarte bun de până acum şi după ce a eliminat-o pe principala favorită, Anastasija Sevastova, a trecut într-o oră şi 49 de minute şi de Kristyna Pliskova.

Prin calificarea în semifinale, Patricia Ţig şi-a asigurat 11.300 de dolari şi 128 puncte WTA. Jucătoarea română va evolua în semifinale în faţa germanei Laura Siegemund, sâmbătă, de la ora 15:00, pe Digi Sport 2.

Etichete: patricia tig , tig fed cup , tig brd bucharest open


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Chelsea e gata să facă transferul verii! Îl vrea pe starul de 117.500.000€

Exclusiv Baiaram e OUT! Țara surpriză în care e trimis la tratament fotbalistul Craiovei

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Citeşte şi

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

FABULOS!!!! Simona e în FINALĂ la Australian Open, după un meci epic cu Kerber

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură