Elina Svitolina / Foto: Twitter @BBC

Ucraineanca Elina Svitolina a cedat nervos în fața jurnaliștilor

articol scris de Digi Sport
14.07.2023, 08:09
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

Elina Svitolina (28 de ani, 76 WTA) a fost eliminată în semifinalele de la Wimbledon, după înfrângerea, 3-6, 3-6, la Marketa Vondrousova (24 de ani, 42 WTA).

Elina Svitolina a cedat nervos la conferință și a început să plângă în fața jurnaliștilor

Galerie Foto

Sportiva din Ucraina a cedat nervos la conferința de presă, când a vorbit din nou despre situația din țara natală. Svitolina nu și-a putut stăpâni lacrimile și a plâns în fața jurnaliștilor.

"Cu siguranță am simțit puterea oamenilor din Ucraina în spatele rezultatelor de la Wimbledon. Am primit o mulțime de mesaje de la diferiți oameni. Este incredibil cum au fost cu mine aici și sper că vor continua. Sunt foarte fericită că meciul a fost în direct în Ucraina pentru că știu că a durat câțiva ani ca acest lucru să se realizeze pentru oamenii de acolo.

Cred că este foarte important pentru copii să se uite la tenis, dar și la alte sporturi. Este important să aibă parte de ceva diferit în viețile lor pentru a-și putea urma visele. Când eram tânără, părinții îmi cumpărau meciurile celor mai mari campioni, pentru a le privi și a încerca să copiez ceva de la ei, să învăț ceva de la ei. Îmi imaginam cum joc pe marile arene ale lumii.

Sunt foarte fericită că acest lucru se întâmplă în sfârșit și, alături de fundația mea, luptăm să dăm această oportunitate oamenilor și copiilor din Ucraina. Sunt fericită în această privință", a declarat Elina Svitolina.

Marketa Vondrousova - Ons Jabeur, finala Wimbledon 2023

În a doua semifinală, Ons Jabeur a reușit să treacă de Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA), după un meci de trei seturi, care a durat aproape două ore și jumătate.

Bielorusa a început mai bine și a luat primul set, la tiebreak, 7-6 (5), dar Ons Jabeur a crescut în joc în setul al doilea și în decisiv, pe care le-a câștigat 6-4, 6-3.

Ons Jabeur va juca în finală la Wimbledon pentru al doilea an consecutiv. În 2022, a fost învinsă în ultimul act de Elena Rybakina.

Campioană de Grand Slam în premieră

Indiferent cine se va impune în finala de sâmbătă, va câștiga în premieră un turneu de Grand Slam.

Ons Jabeur a mai jucat în carieră două finale, ambele anul trecut, la Roland Garros și Wimbledon, în timp ce Marketa Vondrousova a fost într-o singură finală majoră, cea de la Roland Garros din 2019.

Etichete: wimbledon , elina svitolina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Mihai Leu, internat de urgenţă din cauza unor complicaţii după o operaţie

Campionul la box şi raliu Mihai Leu a fost internat de urgenţă, vineri seară, la spitalul din Hunedoara, de unde a fost transferat apoi la Bucureşti.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Video Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Oficial OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Pică recordul! Nebunie pe piața transferurilor: clauza de 127.000.000€, gata să fie achitată!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gigi Becali nu s-a mai abținut după FCSB - CFR: ”Spune, bă, adevărul! Nota 2 pentru obrăznicie”

Video Faza serii! Gestul lui Joyskim Dawa, după ce un copil a izbucnit în plâns și i-a spus de unde a venit special pentru meci

Exclusiv Gigi Becali a făcut anunțul la finalul meciului FCSB - CFR: 500.000 € pentru Florinel Coman

Ange Postecoglou a dat verdictul, după cele 20 de minute jucate de Radu Drăgușin

Citeşte şi

Ucrainenii au folosit un singur cuvânt pentru a descrie înfrângerea cu România, din Billie Jean King Cup

Elina Svitolina e convinsă de un singur lucru, după eșecul Ucrainei în fața României la Billie Jean King Cup

PEROZFiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen

FILM NOWElizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fabulos: cum s-a prezentat Djokovic la antrenament după incidentul de ieri VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”