Guido Pella, la Australian Open/ foto: Getty Images

Un alt milionar are ”buzunarele închise” pentru cei loviți de pandemie: ”Pe mine nu m-a întrebat nimeni ce cheltuieli am!”

09.05.2020, 18:44
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

În urmă cu două săptămâni, Dominic Thiem (26 de ani), locul 3 ATP, făcea declarații dure, spunând că nu are de gând să doneze la fondul de solidaritate pentru jucătorii mai slab clasaţi. Acum, un alt tenismen bine poziționat și cu milioane de dolari în conturi a ieșit ”la atac” pe această temă.

Guido Pella: ”Niciun tenismen nu moare de foame!”

Argentinianul Guido Pella (29 de ani), aflat pe poziția a 35-a în ierarhia masculină, a afirmat răspicat că există oameni cu mai multe probleme decât jucătorii de tenis mai slab clasați.

”Niciun tenismen nu moare de foame în această perioadă delicată. Prefer să-mi direcționez banii și ajutorul spre lumea care nu are ce mânca ori și-a pierdut serviciul. Asta e ideea mea”, a spus Pella, pentru postul de radio argentinian Metro 951.

”Sunt de acord cu Thiem. Sunt lucruri pe care mulți nu le înțeleg”, a adăugat sportivul, care a oferit chiar și exemple concrete.

”În cazul lui Cristian Garin, care la începutul anului a urcat de pe locul 60 pe 18, mi se pare greșit să doneze atâția bani, când situația lui financiară reală poate nu e de top 20.

Există și jucători precum Jack Sock, care acum se află în afara topului 200, dar care a câștigat peste 10 milioane din tenis. Lucrurile astea trebuie avute în vedere. Nu este la fel pentru toată lumea să contribuie cu 30.000 de dolari, așa cum este pentru Nole, Roger sau Rafa”, a comentat Guido Pella.

”Pe mine nu m-a întrebat nimeni dacă am bani!” Cât a câștigat în toată cariera de tenismen

Argentinianul a plusat, afirmând că deși e o idee bună să existe un fond de solidaritate, nu ar trebui ca jucătorii mai bine clasați să fie obligați să doneze.

”Eu sunt pe locul 35 în lume și nimeni nu m-a întrebat dacă am bani. Ce cheltuieli am în această perioadă sau dacă pot să-mi întrețin familia. Pe mine nu mă plătește nimeni pentru că sunt în Top 40, ci pentru turneele câștigate.

Chiar dacă avem mai mulți bani decât cei din partea de jos a clasamentului, avem și cheltuieli mai mari”, a mai spus Pella.

Argentinianul născut în Bahia Blanca a câștigat din tenis 4.825.998 de dolari în toată cariera, dintre care peste 314.000 doar în anul 2020. Aflat acum pe locul 35 ATP, Pella a ocupat și poziția a 20-a, spre finalul lui 2019.

Etichete: atp , donatii , dominic thiem , guido pella , fond de solidaritate


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică, informează presa iraniană preluată de Reuters. Căutări intense sunt în desfăşurare duminică seara în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran a difuzat rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Răzvan Lucescu, unic în istoria de 98 de ani a lui PAOK! Cui i-a dedicat titlul: ”Boss, e pentru tine”

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Video Gestul cu care Drăgușin a devenit favoritul fanilor lui Tottenham: ”Le-a arătat jucătorilor de la Spurs cum se face”

Dramatic! Echipa retrogradată s-a decis după al cincilea criteriu de departajare

Citeşte şi

Surpriză de proporții! Un fost câștigător de Grand Slam și-a anunțat retragerea din tenis, la numai 30 de ani

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fantastic ce a reușit Răzvan Lucescu, care e din nou campion în Grecia. Ultima etapă a fost dramatică citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian