Echipa de Fed Cup a României în confruntarea cu Thailanda / Foto: Facebook Federația Română de Tenis

Victorie pe teren, eșec financiar! Probleme mari pentru Federația de Tenis după deplasarea din Cupa Davis

articol scris de Digi Sport
04.02.2023, 15:13
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

România a câştigat confruntarea cu Thailanda, în direct pe Digi Sport, şi va juca în luna septembrie în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Federația Română de Tenis, aproape de colaps financiar

“Tricolorii” s-au impus cu 3-2, după ce au câștigat ultimele două meciuri de simplu. Thailandezii au fost aproape de o surpriză uriașă, după ce s-au impus la dublu sâmbătă, iar vineri au câștigat una dintre confruntările de simplu.

  • Yuttana Charoenphon – Nicholas David Ionel 7-5, 3-6, 6-1
  • Kasidit Samrej – Filip Jianu 4-6, 7-6 (5), 2-6
  • Pruchya Isaro/Thantub Suksumrarn – Marius Copil/Victor Cornea 4-6, 6-2, 6-4
  • Kasidit Samrej – Nicholas David Ionel 4-6, 1-6
  • Yuttana Charoenphon – Filip Jianu 0-6, 2-6

Încă din 2017, Ministerul Sportului a sistat finanțarea Federației Române de Tenis, acuzând probleme procedurale privind alegerile conducerii.

Federația Română de Tenis a cerut executarea silită a Ministerului Sportului pentru sistarea ilegală a finanțării în ultimii 5 ani.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în mod irevocabil că Ministerul Sportului a încălcat legea. 7 milioane de euro, plus dobânda legală penalizatoare, este suma pe care Ministerul Sportului a refuzat să o plătească Federației de Tenis.

În aceste condiții, președintele interimar al FRT, George Cosac, a anunțat că situația financiară a Federației este dificilă, iar cheltuielile cu deplasarea din Thailanda complică lucrurile.

"În data de 27/01/2023, FRT a primit din partea Ministerului Sportului, sub semnătura d-lui Ministru, notificarea nr. 1077 prin care am fost înștiintați de bugetul (2,9 milioane lei) ce urmează să-l primim după semnarea contractului.

Acest buget va fi pentru întreaga activitate (pregătiri loturi, organizare competiții, proiecte atragere copii la tenis, deplasări echipe naționale, salarii angajați, mentenanța Centrului Național, plata utilităților…)!

La presiunea tandemului Vecerdea-Itu (ultimul deplasându-se personal la MS să susțină blocarea finanțării), Ministerul Sportului a sistat semnarea contractului!

În aceste condiții, Federația a început demersul de demonstrare a eligibilității și a corectitudinii (vă reamintesc că Federația a câștigat procesul prin care Ministerul Sportului a mai sistat finanțarea intre 2017 și 2020, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că a fost împotriva legii).

În acest weekend, România este reprezentată de cinci loturi sportive (Cupa Davis, loturile U16 și U14, fete și băieti) în diferite colțuri ale lumii, iar alți componenți ai loturilor se antrenează în Centrul Național.

Cu blocarea inconștientă a finanțării vom ajunge aproape în imposibilitatea de a achita facturile acestor cheltuieli, în condițiile în care, ieri, semnând factura de plată a serviciilor telefonice, am descoperit cum Federația plătește (2900€+TVA) telefoanele personale ale lui Itu", a scris George Cosac pe Facebook.

Etichete: romania , cupa davis , thailanda , george cosac , federatia romana de tenis


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Exclusiv Baiaram e OUT! Țara surpriză în care e trimis la tratament fotbalistul Craiovei

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Video Alex Mățan s-a calificat în finala Ligii Campionilor! A reușit două pase de gol și a fost eroul echipei

Citeşte şi

Veste bună pentru tricolori! România a scăpat de unul dintre cei mai puternici adversari la EURO 2024

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură