Ion Țiriac / Foto: Getty Images

Victorie pentru Ion Țiriac. FRT a câștigat procesul cu MTS în privința refuzului finanțării din 2018

21.10.2020, 09:35
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Curtea de Apel Bucureşti a anulat actul, marţi, prin care Ministerul Tineretului şi Sportului a refuzat finanţarea tenisului românesc în anul 2018, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis.

''Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie accesorie formulată în interesul pârâtei. Dispune anularea în parte a Raportului privind îndeplinirea condiţiilor de finanţare ale federaţiilor sportive naţionale şi a Anexei acestuia, publicate pe site-ul Ministerul Tineretului şi Sportului la data de 09.02.2018, cu privire la neeligibilitatea Federaţiei Române de Tenis de a beneficia de finanţare pentru anul 2018.

Dispune obligarea pârâtei Ministerul Tineretului şi Sportului publice la emiterea unui nou raport privind îndeplinirea condiţiilor de finanţare ale federaţiilor sportive naţionale, ţinând cont de considerentele hotărârii pronunţate în prezenta cauză.

Respinge, în rest cererea, ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 20.10.2020 în şedinţă publică'', se arată în decizia civilă nr. 381/20.10.2020 a Curţii de Apel Bucureşti.

FRT a câștigat procescul cu MTS în privința refuzului finanțării din 2018

FRT, condusă de Ion Țiriac, apreciază că refuzul MTS de a mai finanţa federaţia a adus tenisului românesc pierderi uriaşe, provocând imposibilitatea efectivă de a realiza proiecte esenţiale de dezvoltare, respectiv de a organiza ori sprijini participarea sportivilor la diferite evenimente de performanţă.

  • Finanţarea din partea ministerului acoperea cheltuielile pentru organizarea de către FRT a campionatelor naţionale, iar lipsa acestei finanţări a făcut ca organizarea campionatelor naţionale să fie plasată în sarcina cluburilor, care nu au avut resursele financiare pentru a acoperi toate aceste costuri.

Calendarul internaţional - turneele la care participă loturile naţionale - a fost şi este permanent afectat. FRT nu a mai putut sprijini financiar acelaşi număr de sportivi pentru a participa la competiţii, un număr semnificativ de sportivi din loturile de copii şi juniori fiind nevoiţi să acopere cheltuielile din bani proprii sau chiar să nu mai participe la turnee. Nu au fost şi nu sunt disponibile resurse financiare pentru pregătirea loturilor naţionale înainte de participarea în competiţii.

"FRT urmează să apeleze la procedurile legale necesare pentru solicitarea atragerii răspunderii persoanelor care se fac vinovate de blocarea finanţării tenisului românesc"

''Faţă de poziţia de ilegalitate continuă în care s-a aflat Ministerului Tineretului şi Sportului (care refuză cu obstinaţie deblocarea sumelor cuvenite legal), Federaţia Română de Tenis este îndreptăţită acum la restituirea imediată a finanţării refuzate nelegal, actualizată cu rata inflaţiei până la data plăţii efective. În plus, Federaţia Română de Tenis urmează să apeleze la procedurile legale necesare pentru solicitarea atragerii răspunderii persoanelor care se fac vinovate de blocarea finanţării tenisului românesc în aceşti ani'', concluzionează comunicatul FRT.

  • Pe 23 septembrie, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat că Federaţia Română de Tenis va beneficia în 2021 de finanţare de la bugetul de stat, după ce a rezolvat în instanţă problemele de ordin juridic. El a precizat că pentru 2020 FRT a obţinut câştig de cauză în instanţă după expirarea termenului în care putea să-şi refacă dosarul prin care să solicite finanţare de la MTS.

Federaţia Română de Tenis a anunţat în luna august că va acţiona în instanţă persoane din cadrul Ministerul Tineretului şi Sportului, responsabile de refuzul finanţării de la bugetul de stat, şi clubul Pamira, pentru a-şi recupera prejudiciul cauzat în ultimii ani.

Federaţia Română de Tenis susţinea că finanţările aferente anilor 2017-2020 au fost refuzate FRT în baza unor motive lipsite de temei legal.

Conducerea Federaţiei Române de Tenis a fost recunoscută în instanţă după ce a câştigat la Curtea de Apel procesul intentat de reprezentantul clubului Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, prin care contesta alegerea lui Ion Ţiriac la preşedinţia FRT, după ce iniţial atacase în instanţă legitimitatea fostului preşedinte George Cosac.

Agerpres

Etichete: ion tiriac , george cosac , frt , mts , frt finanțare


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

După ce a câștigat titlul cu FCSB, Siyabonga Ngezana a spus lucrurilor pe nume: ”A fost primul șoc”

5.000.000€ pentru Dan Petrescu la CFR Cluj!

Exclusiv ”Cu siguranță nu va mai rămâne la Parma”. Care e ”prețul corect” al lui Dennis Man: ”Poate juca la orice echipă de top”

Exclusiv Surpriză! Echipa din SuperLigă care a cheltuit cei mai mulți bani: ”O sumă incredibilă”

Citeşte şi

Nadal nu l-a uitat pe Ion Țiriac după eliminarea de la Madrid Open: ”Următoarele generații se vor bucura, cu siguranță!”

Ion Țiriac nu glumește: ”Dacă Mircea Lucescu vrea, fac și teren de fotbal”. Investiția pusă la cale

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”