Simona Halep / Foto: Instagram @simonahalep

Vot de încredere pentru Simona Halep: ”Aș scoate-o nevinovată în decurs de 15 zile! Rețineți ce vă spun”

articol scris de Digi Sport
03.12.2022, 20:25
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) se pregătește alături de echipa sa de avocați pentru procesul în care încearcă să-și dovedească nevinovăția după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat, la un control antidoping efectuat la US Open 2022.

Până când va fi audiată, Simona Halep a ales să plece într-o vacanță în Grecia, alături de fratele ei, Nicolae, cumnata Luminița și Georgiana Herda, cea mai bună prietenă. În cazul în care va fi găsită vinovat, fostul lider mondial riscă până la 4 ani de suspendare, însă presa din Spania a avansat supoziția potrivit căreia românca va fi obligată să stea pe tușă aproximativ 2 ani.

Galerie Foto

Dumitru Dragomir: ”Eu bag mâna în foc pentru Halep că e total nevinovată

În acest context, Dumitru Dragomir, fostul președinte LPF, este gata să bage mâna în foc pentru nevinovăția Simonei Halep și a declarat că, în cazul în care s-ar ocupa de apărarea sportivei, ar reuși să dovedească în timp record faptul că românca nu s-a dopat în mod conștient, ci substanța respectivă i-a fost administrată fără voia sau cunoștința sa.

Spun cu toată răspunderea că Halep nu s-a dopat fiind conștientă de așa ceva! Nu avea de unde să știe ea de acest medicament. La noi în țară nici nu apăruse! De unde dracului să știe? Cineva i-a dat și n-a avertizat-o.

Acel cineva trebuie descoperit! Eu, dacă m-aș apuca de cercetări, vă spun că aș scoate-o nevinovată în decurs de 15 zile! Vai, mama mea! Păi pleci pe firul evenimentelor. Dar ea s-ar putea să acopere și ea pe cineva.

Rețineți ce vă spun! Eu am o impresie despre ea și despre familia ei, îi cunosc și sunt niște oameni admirabili. Iar ea e o sportivă despre care o să vorbească generații, așa cum se vorbește de Ilie Năstase.

Cred că îi va da o suspendare între 4 și 11 luni, chiar dacă e nevinovată! Și eu bag mâna în foc pentru ea că e total nevinovată, nu că ar fi vinovată cu 1% sau 2%! E 100% nevinovată! Ori i s-a dat fără să știe, ori fără să o informeze, pentru că ea nu avea educația medicală să știe despre acest medicament.

Păi ce, are studii medicale Halep? Dacă m-aș duce eu să pledez, îi fac praf pe toți și pe judecătorii ăia de acolo", a declarat Dumitru Dragomir, în podcast-ul "Tare de tot, cu Viorel Grigoroiu".

Jannick Schneider: "Simona Halep are șanse să scape!"

Într-un interviu acordat publicației sport1.de în urmă cu câteva săptămâni, Jannik Schneider, un cunoscut jurnalist german, spune că nu este deloc surprins de faptul că Simona Halep a fost depistată pozitiv.

De asemenea, Schneider face un anunț care îi "dă aripi" sportivei noastre: "Având în vedere cazurile precedente, Halep are șanse să scape!".

"Nu mă șochează deloc că Halep a fost prinsă dopată. Tenisul, după părerea mea, are o problemă de dopaj. Aproape fiecare sport are o problemă de dopaj. Acum a apărut un nume cunoscut, Simona Halep, și normal că sare în ochi. Este primul caz de dopaj sanguin descoperit în tenis.

Jim Courier s-a adresat într-o conferință de presă la Australian Open 1999, spunând că nu-și explică modul prin care unii jucători pot juca atâtea meciuri și turnee la nivel înalt și a spus că tenisul are, evident, o problemă cu dopajul în sânge! La un an de la scandalul Festina din ciclism.

Am avut între 2000 și 2010, fără cazuri de dopaj ale jucătorilor sud-americani. Juan Ignacio Chela, care a primit o suspendare scurtă și îl antrenează pe Diego Schwartzman de ani de zile.

A fost testat de două ori pozitiv primul adversar al lui Rafael Nadal din finala French Open 2005, Mariano Puerta - suspendat timp de opt ani. S-ar putea presupune că nu au avut medici la fel de buni. Altfel, ar fi știut cum să nu atragă atenția în testele de urină. De fapt, nu e atât de dificil dacă ai medici buni.

Simona este o profesionistă și trebuie să verifice ce medicamente ia. Dar, dacă te uiți la cazurile trecute, Halep are șanse să scape. Între 2013 și 2019, 156 de tenismeni au fost testați pozitiv, dar doar 34 la sută au fost sancționați. Uneori, alte persoane decid pentru ei sau sportivii sunt împinși în direcția asta.", a afirmat Jannik Schneider.

  • Staff-ul Simonei Halep este format acum din Patrick Mouratoglou, antrenor, Candice Gohier, fizioterapeut, Arnaud Restifo, antrenor și Nina Wennerstrom, manager

Etichete: simona halep , dumitru dragomir , simona halep dopaj


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv 200 de minute! Atât a jucat la FCSB, iar Gigi Becali a luat decizia: ”Nici nu l-am văzut”

Costel Gâlcă a făcut anunțul! 3 jucători sunt OUT pentru meciul cu Rapid

Adrian Mutu, fără milă după ce a fost făcut ”praf” de fostul lui jucător: ”Mi-ar fi rușine! Are probleme, divorțează”

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Citeşte şi

A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis

Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”