Getty Images

Wimbledon 2018 | Djokovic - Nadal 6-4, 3-6, 7-6, 3-6, 10-8. "Nole" a câştigat duelul titanilor şi e în finală

14.07.2018, 17:42
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Sârbul Novak Djokovic s-a calificat în finala de la Wimbledon după ce a trecut în cinci seturi, 6-4, 3-6, 7-6 (11/9), 3-6, 10-8, de numărul 1 mondial, spaniolul Rafael Nadal.

Partida s-a întins pe parcursul a două zile, fiind întreruptă vineri seara, după trei seturi, din cauza întunericului.

Djokovic, acum locul 21 mondial, nu mai atinsese o semifinală de Grand Slam din septembrie 2016, când a pierdut finala de la US Open în faţa elveţianului Stan Wawrinka.

"Nole" nu a mai câştigat un turneu de un an, de la victoria de la Eastbourne, din iulie 2017.

Sârbul, cu trei titluri cucerite la Londra (2011, 2014 şi 2015), îl va înfrunta duminică pe sud-africanul Kevin Anderson, care a trecut după un meci-maraton, de 6 ore şi 36 de minute, de americanul John Isner. Anderson e la a doua finală din carieră, după cea de la US Open, de anul trecut.


UPDATE 17:32 Novak Djokovic a încheiat partida cu un break la 0 şi s-a calificat în finala Wimbledon 2018, contra lui Kevin Anderson.

UPDATE 17:24 Rafael Nadal a salvat prima minge de meci a lui Djokovic din acest meci, iar scorul este 8-8 în setul al cincilea.

UPDATE 17:17 Game extrem de intens, în care Djokovic a reuşit să se impună pe propriul serviciu după ce a revenit de la 15-40 şi a salvat trei mingi de break.

UPDATE 17:04 - Cei doi mari rivali continuă să meargă cap la cap în setul decisiv.

UPDATE 16:57 - S-a ajuns la 6-6 în setul decisiv, iar a doua semifinală masculină de la Wimbledon se prelungeşte.

UPDATE 16:45 - Djokovic a depăşit cu bine un moment dificil. Nadal a avut 40-15, două mingi de break, dar sârbul a servit fantastic şi a luat game-ul. Acum, e la unul singur de victorie. 

UPDATE 16:29 - Se merge în continuare cu serviciul în decisiv. Ambii jucători sunt fără greşeală în această perioadă şi senzaţia este că orice eroare poate fi fatală. 

UPDATE 16:15 - Începutul setului decisiv este echilibrat. Fiecare jucător şi-a făcut serviciul, iar Djokovic conduce cu 2-1. 

UPDATE 16:01 - De la 3-3, Nadal a luat trei game-uri la rând. Ultimul, încheiat cu un as, după ce a revenit spectaculos de la 0-40. Al doilea finalist de la Wimbledon se va cunoaşte după setul decisiv. 

UPDATE 15:39 - Djokovic dă semne de revenire. A luat 8 dintre ultimele 9 puncte, a recuperat break-ul pierdut în startul setului şi acum are şansa de a egala la 3. 

UPDATE 15:30 - Nadal are un joc mai solid la reluare şi deja a rupt echilibrul în setul al patrulea. A făcut un break, după ce a avut nevoie de un game maraton, de un sfert de oră, pentru a-şi face serviciul. 

UPDATE 15:11 - Meciul dintre Djokovic şi Nadal s-a reluat, cu spaniolul la serviciu, în primul game din setul al patrulea


Wimbledon 2018 | Novak Djokovic și Rafael Nadal au oferit trei seturi superbe în duelul lor din semifinalele de la All England Club. Duelul a fost întrerupt la ora 23:00 (ora Angliei), la scorul 6-4, 3-6, 7-6 (9).

În acestă zonă a Londrei, o lege a Consiliului Local impune ca niciun eveniment sportiv să nu se desfășoare mai târziu de ora 23:00. Astfel, duelul dintre cei doi se va relua sâmbătă, de la ora 15:00 (ora României). Partida se va desfășura cu acoperișul tras.

Aceasta este a 52-a întâlnire dintre cei doi titani ai tenisului mondial, iar la capitolul ”directe” Djokovic are avantajul minim (26-25). Precedentul duel fusese cel de la Roma, acolo unde Rafa s-a impus cu 7-6, 6-3.

Aceasta este a treia întâlnire directă dintre cei doi la Wimbledon. În 2007, Nadal se impunea cu 3-6, 6-1, 4-1 (abandon Djokovic). Sârbul s-a răzbunat în 2011, atunci când l-a învins pe Rafa în ultimul act, cu 6-4, 6-1, 1-6, 6-3.

Învingătorul îl va întâlni în ultimul act pe Kevin Anderson. Sud-africanul a petrecut 6 ore și 35 de minute pe teren pentru a trece de John Isner, cu 7-6, 6-7, 6-7, 6-4, 26-24.

Acesta a devenit al treilea cel mai lung meci de simplu din istorie, după Isner - Mahut (11 ore și 5 minute) și Leonardo Mayer - Joao Souza (6 ore și 43 de minute, Cupa Davis 2015).

Etichete: novak djokovic , rafael nadal , nadal djokovic , wimbledon 2018


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Exclusiv Pe urmele lui Liverpool! Dan Petrescu a ordonat, Ioan Varga a executat. Investiție de 100.000 de euro

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"

Dan Petrescu nu s-a abținut și a făcut gluma serii, după ce a revenit cu succes la CFR

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

I-a transmis mesajul lui Edi Iordănescu, imediat după CFR - Rapid: ”Aștept să mă cheme!”

Citeşte şi

Nadal nu l-a uitat pe Ion Țiriac după eliminarea de la Madrid Open: ”Următoarele generații se vor bucura, cu siguranță!”

Video Emoție pură! Nadal a fost eliminat de la Madrid și și-a luat rămas-bun: ”O amintire de neuitat”. ”Râuri” de lacrimi în loja sa

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”