Terenul principal de la Wimbledon / Foto: Getty Images

Wimbledon, reacție oficială după decizia fără precedent a forurilor mondiale ATP și WTA

articol scris de Digi Sport
20.05.2022, 23:49
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Organizatorii turneului de la Wimbledon nu sunt mulțumiți cu decizia fără precedent a forurilor mondiale de a nu fi luate în considerare punctele la acest turneu.

Astfel, oficialii turneului britanic au emis un comunicat în acest sens, în care susțin că nu doresc ca ceilalți jucători, care nu sunt ruși sau bieloruși, să fie afectați.

Wimbledon: "Aceste decizii sunt disproporționate "

În plus, soluția ca rușii și bielorușii să joace pe baza unei declarații conform căreia ar arăta că nu susțin regimul lui Vladimir Putin e considerată una riscantă pentru siguranța lor.

"Regretăm impactul acestei decizii care afectează și la nivel individual.

Cu toate acestea, având în vedere poziția Guvernului Marii Britanii, de a limita influența globală a Rusiei, ceea ce a dus la scoaterea automată a locurilor din clasament și poziția generală a Guvernului, industriei, sportului și instituțiilor culturale, noi ne menținem punctul de vedere că am luat singura măsură viabilă pentru Wimbledon, ca eveniment sportiv global și ca instituție britanică și menținem această decizie. (...)

Am ajuns la două concluzii ferme care au stat la baza acestei măsuri. Noi nu am fost pregătiți să luăm vreo decizie care ar putea să compromită siguranța personală a jucătorilor și a familiilor lor.

Credem că era un risc de securitate considerabil să cerem declarații scrise din partea fiecărui jucător ca și condiție pentru a putea participa la Wimbledon.

În plus, noi în continuare nu acceptăm ca succesul sau participarea la Wimbledon să fie folosite ca beneficiu de care să profite mașina de propagandă a regimului din Rusia, care, prin intermediul presei strâns controlate de statul-proprietar, are reputația cunoscută de a folosi performanța sportivă pentru a susține o cauză triumfătoare a poporului rus.

De aceea, noi dorim să ne exprimăm profunda dezamăgire legată de decizia luată de ATP, WTA și ITF, în ceea ce privește retragerea punctelor din clasament în competiții.

Credem că aceste decizii sunt disproporționate în contextul excepțional și circumstanțele extreme ale acestei situații, ale poziției în care ne aflăm și în afectarea tuturor jucătorilor care participă la turneu.

Ne menținem poziția și ne rezervăm această poziție în acest moment. De asemenea, ne aflăm în discuție cu ceilalți colegi de la turneele de Grand Slam", se arată în comunicatul celor de la Wimbledon.

ATP și WTA, măsură fără precedent: punctele de la Wimbledon nu se iau în considerare!

Organizatorii turneului de la Wimbledon au decis să-i interzică de la ediția din acest an pe sportivii din Rusia și Belarus, în contextul războiului din Ucraina.

ATP și WTA s-au poziționat împotriva deciziei, considerată discriminatorie și, ca urmare, au anunțat că punctele de la turneul de la Wimbledon nu vor fi luate în calcul.

  • 27 iunie - 10 iulie este perioada în care se va disputa Wimbledon 2022.

Etichete: wimbledon


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video La unison! Ce au făcut fanii FCSB-ului în minutul 70 al meciului cu Farul

Pioli, OUT! AC Milan și-a ales deja noul antrenor și suporterii au ”explodat”. A apărut o petiție

Oficial S-a terminat chinul! Prima echipă retrogradată din Premier League în acest sezon

Live Video&Score PSG - Le Havre 0-1, ACUM, pe DGS 4. Surpriză pe Parc des Princes

Citeşte şi

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

FABULOS!!!! Simona e în FINALĂ la Australian Open, după un meci epic cu Kerber

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”