Alexia Căruțașu / Sursa Foto: Instagram@ alexiaioanacarutasu

Alexia Căruțașu a acuzat, Federația a răspuns. Ce s-a întâmplat cu selecționerul italian și cum s-au cheltuit banii

articol scris de Digi Sport
23.01.2022, 10:44
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Alexia Căruțașu (18 ani), cea mai bună voleibalistă a României în ultimele două sezoane, a lansat acuzații dure. Sportiva e determinată să nu mai vină la naționala României, după ultimele experiențe avute la lot, și este dispusă să reprezinte Turcia.

Oficialii Federației de Volei au reacționat rapid. Jucătoarea celor de la Galatasaray Istanbul se simte siderată de colaborarea cu selecționerul italian al echipei, Luciano Pedulla, dar și de atitudinea și deciziile luate de oficialii Federației Române de Volei în ultimii ani.

  1. Digi Sport a lansat aplicația pentru smartphone, care le oferă fanilor acces permanent la un conținut dedicat, în funcție de preferințele personale, și, totodată, o varietate de informații și competiții de neratat. Aplicația Digi Sport poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

Galerie Foto

Reacția Federației de Volei după ce Alexia Căruțașu a spus că nu mai vrea la naționala României. Cum s-au cheltuit banii

Șefii Federației au spus că italianul nu mai este antrenorul naționalei și au explicat și de ce.

În cadrul unui comunicat, oficialii FRV au explicat cum s-au cheltuit banii, dar și de ce în opinia lor Alexia Căruțașu nu are dreptate în privința celorlalte acuzații. Mai mult, cei de la Federație speră ca sportiva să evolueze pe viitor tot pentru România.

”Federația Română de Volei a încercat să asigure cele mai bune condiții de pregătire ale naționalei feminine de volei a României în vederea participării la Campionatul European pe care țara noastră l-a organizat în 2021.

- Cazarea și recuperarea sportivelor au fost realizate la unul dintre cele mai moderne hoteluri din Cluj-Napoca, iar jucătoarelor li s-au pus la dispoziție toate resursele necesare pentru realizarea unei performanțe deosebite la turneul final găzduit și de România.

- Cantonamentul de patru luni invocat de Alexia Căruțașu a fost necesar deoarece naționala României a participat în vara anului trecut atât în Golden League, competiție care a avut loc în lunile mai și iunie, dar și la turneul final al Campionatului European, programat în a doua jumătate a lunii august. Trebuie remarcat că între prima competiție și startul pregătirii pentru cea de-a doua jucătoarele au avut liber 3 săptămâni.

- Nemulțumirile jucătoarelor legate de programul de pregătire au încercat să fie rezolvate prin discuții cu selecționerul imediat ce acestea au fost comunicate reprezentanților Federației Române de Volei.

- După cum se știe, la finalul Campionatului European raporturile contractuale cu tehnicianul italian s-au încheiat, iar în acest moment Federația Română de Volei este în căutarea
unui nou selecționer, care să se plieze pe proiectul de performanță al Federației.

- În ceea ce privește afirmația sportivei Alexia Căruțașu: ”Am auzit că au fost repartizați foarte mulți bani, foarte mulți!, pentru European, dar nouă ne-au spus că Polivalenta e prea scumpă ca s-o închiriem”, trebuie specificat că era imposibil ca toate antrenamentele să aibă loc în BT Arena. Totuși, în ideea de a asigura cele mai bune condiții, pregătirea a avut loc în sala Horia Demian, locație ce îndeplinește toate standardele pentru disputarea competițiilor internaționale.

- Pentru buna informare a iubitorilor de volei, dorim să vă aducem la cunoștință că finanțarea primită din partea Guvernului României a fost acordată pentru ORGANIZAREA în bune condiții a turneului final, nu pentru asigurarea pregătirii propriei naționale.

În încheiere, o asigurăm pe Alexia Căruțașu că Federația Română de Volei va continua să lupte pentru ca ea să reprezinte în continuare România în competițiile internaționale, la fel cum o face în cazul fiecărui compatriot. Sperăm că își va regăsi bucuria de a evolua pentru naționala tricoloră și că schimbările în bine pe care le va vedea la echipa reprezentativă o vor convinge că România este casa ei”, se arată în comunicatul celor de la FR de Volei.

Alexia Căruțașu nu mai dorește să vină la naționala României! ”Antrenorul ne-a dărâmat fizic și psihic. Înjură tot timpul!”

Alexia a obținut cetățenia turcă și și-ar dori să evolueze pentru naționala Turciei, însă riscă foarte mult. Jucând deja pentru România, fiica fostului baschetbalist Virgil Căruțașu ar putea fi suspendată de Federația Internațională de Volei. Apoi, Turcia are deja o jucătoare naturalizată, iar regulamentul nu permite două astfel de jucătoare în lot.

Naționala României a pierdut toate cele cinci partide de la Campionatul European de volei din 2021, organizat la comun de România-Serbia-Croația- Bulgaria. Alexia Căruțașu a făcut parte din lot, însă este de părere că echipa ar fi putut obține mai mult, în alte condiții.

Chiar nu-mi mai face plăcere să vin la naționala României! Vreau să stau departe. Dacă ar fi strict după mine, nu aș mai veni. Dar poate exista pericolul unei suspendări, să mă cheme strânsă cu ușa, caz în care voi răspunde pozitiv, pentru că nu doresc să-mi periclitez cariera.

Dar o voi face cu inima strânsă. Pe teren voi da însă totul pentru echipă.

Repet însă, doar consrânsă de regulamente, pentru că eu îmi doresc să evoluez pentru naționala Turciei. Turcia devine, ușor, ușor, casa mea. În România mai revin doar pentru familie”, a recunoscut Alexia Căruțașu, pentru playsport.ro.

Etichete: alexia căruțașu , federația română de volei , luciano pedulla


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Mihai Stoica a spus ce urmează pentru FCSB, după ce a devenit campioană

Citeşte şi

Iulia Gerasymova, sportiva ajunsă celebră peste noapte. ”Încerc să mă obișnuiesc” + 30 de milioane de aprecieri

Doliu în voleiul românesc. Roxana Dumitrescu a murit la doar 46 de ani

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”