Sala Polivalentă din Cluj este considerată cea mai modernă din România / Foto Captură Digi Sport

România e gata să organizeze meciurile unui nou Campionat European în acest an, după cel de fotbal. "Verde" pentru Cluj-Napoca

articol scris de Digi Sport
16.03.2021, 10:08
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

România este pregătită pentru organizarea meciurilor de la Campionatul European de volei feminin, afirmă oficialii Confederaţiei Europene de Volei (CEV) care au inspectat Cluj-Napoca.

  • BTarena este o sală polivalentă cu 10.000 de locuri, unde își au locul atât evenimente sportive, cât și artistice

Campionatul European de volei feminin, la Cluj-Napoca

"Cluj-Napoca se numără printre cele patru oraşe organizatoare ale turneului final al Campionatului European feminin de volei din acest an. Cum competiţia se apropie cu paşi repezi, la finalul săptămânii trecute o delegaţie a Confederaţiei Europene de Volei (CEV) a fost prezentă în oraşul de la poalele Feleacului pentru a inspecta condiţiile de cazare şi sala BTarena.

Condusă de vicepreşedintele CEV, Lubor Halanda, delegaţia forului continental a mai fost compusă din croata Maja Poljak (de patru ori câştigătoare a Ligii Campionilor), care acum lucrează la CEV şi care coordonează întreg evenimentul sportiv din luna august, dar şi din doi jurnalişti de la EuroVolley TV. Gazdele lor au fost preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Cojocaru, vicepreşedintele forului, Oana Sîrb, secretarul general al federaţiei, Constantin Ispas şi responsabila cu relaţiile internaţionale din cadrul FRV, Gabriela Bulgariu.

În cadrul inspecţiei, s-a procedat la verificarea hotelurilor în care se vor caza sportivii si oficialii, punându-se accent pe respectarea Regulamentului de Igienă al CEV. Toate hotelurile vizitate au corespuns nivelului solicitat", se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Române de Volei, remis AGERPRES.

Sala BTarena, din Cluj-Napoca, întruneşte toate cerinţele

De asemenea, s-a mai inspectat încă o dată sala BTarena din Cluj-Napoca. Aceasta a întrunit, de asemenea, toate cerinţele reprezentanţilor Confederaţiei Europene de Volei.

Un al treilea punct al vizitei de lucru a oficialilor CEV a fost întâlnirea acestora cu echipa de Sport Prezentation (SPR). S-au cerut o serie de clarificări referitoare la modul de prezentarea al evenimentului în sală, cu jocuri de lumini, lasere şi toate lucrurile ce implică realizarea unui spectacol sportiv cum doar voleiul poate oferi. Toate planurile prezentate au fost acceptate de reprezentanţii CEV, care au convenit, în unanimitate, că România este pregătită de organizarea acestei competiţii, precizează sursa citată.

Turneul final al Campionatului European feminin de volei va avea loc în perioada 18 august-4 septembrie 2021. Meciurile din grupe vor fi organizate în Belgrad (Serbia - Grupa A), Plovdiv (Bulgaria - Grupa B), Zadar (Croaţia - Grupa C) şi Cluj-Napoca (România - Grupa D). Cele 15 partide din seria de la Cluj-Napoca se vor disputa în perioada 18-25 august.

România a mai organizat Campionatul European de volei în 1963, când a obţinut medalia de aur la masculin şi pe cea de bronz la feminin.

Programul meciurilor de la Euro 2020 găzduite de Arena Națională din București

Pe lângă meciurile Campionatului European de volei feminin, de la Cluj-Napoca, România va mai organiza şi partide de la Campionatul European de fotbal, la Bucureşti.

EURO 2020 a fost amânat cu un an, din cauza pandemiei de coronavirus, şi se va disputa în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021.

Arena Națională va găzdui patru meciuri din cadrul Euro în vară, motiv pentru care stadionul va fi ”predat” către UEFA, la începutul lunii aprilie.

  • 14 iunie, Grupa C: Austria - Macedonia de Nord, de la ora 18:00
  • 18 iunie, Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord, de la ora 15:00
  • 22 iunie, Grupa C: Ucraina - Austria, de la ora 18:00
  • 29 iunie, un meci din optimile de finală, de la ora 21:00

Etichete: cluj napoca , campionatul european de volei feminin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

"Bijuteria" de 44 de milioane € de la Cluj-Napoca, transformată în mall. FOTO Noul proiect spectaculos

Iulia Gerasymova, sportiva ajunsă celebră peste noapte. ”Încerc să mă obișnuiesc” + 30 de milioane de aprecieri

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”