alina rotaru
4 români au prins finalele la Europenele de atletism în sală
ariana
Ce va face Ariana Chiș dacă va câștiga titlul european
2023 Miami Open Men's Semi Finals
Exclusiv Sorana Cîrstea a dezvăluit momentul în care a simțit că a pierdut. ”A fost prea târziu”
Digi Sport 1 Live
Acum
Live Formula 1 MP al Australiei: Calificari

Retragerea unui campion. 10 idei despre Marian Oprea

articol scris de Andru Nenciu
24.11.2020, 10:05

Marian Oprea (38 de ani), unul dintre cei mai valoroși exponenți din sportul românesc de după 1989, a ales să se retragă din sportul de performanță și a devenit antrenor. Digisport.ro vă spune în 10 pași povestea vicecampionului olimpic din Atena. 

2015 European Athletics Indoor Championships - Day Three
Marian Oprea, la Europenele din Praga 2015 / Foto: Getty Images
  • Bundesliga: Bayern - Dortmund, sâmbătă, 19:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Farul, sâmbătă, 21:45, DGS 1

Decizia grea. Marian Oprea și declarația puternică: "Ca orice altceva în viață, și asta trebuia să se termine. Sper să fie și drumul cel nou la fel de entuziasmant"

  • Oprea e pe 16 în clasamentul mondial all-time la triplusalt, cu 17,81 m
  • Piteșteanul a participat la trei ediții ale JO

La 38 de ani, Marian Oprea, vicecampion olimpic la Atena în proba de triplusalt, și multiplu medaliat la CM și CE, a hotărât să pună stop carierei. Al doilea medaliat olimpic al atletismului masculin după sulițașul Gheorghe Megelea a trăit cât pentru trei vieți în atletism. A concurat la trei ediții ale JO, a sărit pe stadioane unde tribunele gemeau de oameni și lumea era în delir, dar lipite de suflet îi rămân și concursurile din țară. De pe Dinamo, o arenă care era populată doar de cei din familia atletismului, din Piteștiul natal sau din sala încărcată de istorie de pe Maior Coravu.

"Ca orice altceva în viață, și asta trebuia să se termine. Sper să fie și drumul cel nou la fel de entuziasmant", spune Oprea, pentru digisport.ro. Piteșteanul devine antrenor la CSM București al triplusaltistei Georgiana Aniței și deschide un nou capitol în viața sa.

2015 European Athletics Indoor Championships - Day One
Marian Oprea, la Praga / Foto: Getty Images

Prin tunelul timpului, pe ruta Pitești - București, cu microbuzul ticsit de pasageri 

Asemenea multor sportivi români care au făcut naveta spre antrenamente, drumurile lungi nu l-au ocolit nici pe Oprea. Marian a început atletismul în Piteștiul natal, sub îndrumarea Doinei Anton, dar odată cu obținerea unor rezultate importante, a început să se pregătească în București. Triplusaltistul mergea în fiecare zi cu microbuzul pe ruta Pitești - București și ieșea o călătorie de pomină.

Dacă prindea un scaun liber, sportivul de 1,91 m stătea chircit, cu rucsacul pe genunchi sau sub scaunul din fața sa când avea noroc. Dacă nu prindea un loc liber, stătea în picioare o oră plină de peripeții, se agăța de barele de susținere din microbuz și ajungea cocoșat la antrenamentul din Complexul 23 August.  

"Așa era în acele vremuri, m-a întărit acea perioadă. Până să ajung să-mi iau carnet, să-mi iau mașină, am trecut și prin acele momente, pe care le consider frumoase acum. Atunci era o adevărată încercare...", aruncă Oprea o privire nostalgică spre a doua jumătate a anilor '90. 

Mens Triple Jump Medal Ceremony
Oprea, vicecampion olimpic. Pe podium la Atena, alături de Olsson și rusul Burkenya / Foto: Getty Images

Rivalitatea cu suedezul Christian Olsson și felul în care era perceput de fanii adversarului său și de jurnaliștii din Suedia 

Marian Oprea a concurat timp de două decenii la cel mai înalt nivel, perioadă în care triplusaltul era o probă plină de atleți de calitate. I-au fost adversari Nelson Evora, Gregorio Jadel, Philips Idowu, Nathan Douglas, Teddy Tamgho sau Christian Taylor. Dar marele său rival cu care a dezvoltat o luptă continuă a fost suedezul Christian Olsson (40 de ani), fost săritor în înălțime! Suedezul e cel care a cucerit aurul la Atena 2004. În anii 2000, directorii marilor Grand Prix-uri plăteau burse mari pentru a-i avea pe afiș pe Oprea și pe Olsson.

Rivalitatea lor devenise captivantă, iar publicul adula tehnica probă de la groapa de nisip. "Cel mai mult mă impresiona respectul pe care mi-l acordau fanii suedezi ai lui Olsson. Începusem să-i cunosc pe mulți dintre ei. Mă așteptau după concursuri pentru autografe, pentru poze, îmi adresau și multe întrebări. Era acea formă de respect acordată rivalului favoritului lor. Și jurnaliștii din Suedia mă sunau în acea perioadă, mă așteptau după concursuri... Era reflectată pe larg lupta dintre mine și Olsson în anii 2000 și cred că am pus și noi o picătură de frumusețe pe tabloul atletismului mondial al acelei perioade", spune "Stuțul", pentru digisport.ro.

Galerie Foto

Marian Oprea și patina timpului. Vocea fanului reîntâlnit după mulți ani. "Marian, Marian!"

În familia fanilor atletismului există un grup al celor care călătoresc necontenit la concursuri. Știu totul la centimă despre toate probele, îi cunosc pe protagoniști și au mereu îndesat în rucsac albumul cu poze și autografe. De cele mai multe ori, stau ore în șir, la Mondiale sau Europene, pentru a le smulge un zâmbet atleților.

"Cel mai mult m-a impresionat un fan suedez al lui Olsson. L-am cunoscut la începutul anilor 2000, apoi îl vedeam constant la concursuri. Mă întreba ce mai fac, mă aștepta după Grand Prix-uri. Multă vreme nu-l mai văzusem. Până când, în urmă cu câțiva ani, când eram pe culoarul de încălzire la un concurs din străinătate, aud o voce care mă strigă din tribune. <<Marian, Marian!>>.

Știam că nu prea erau români în acel oraș. Când m-am uitat mai bine, era acel fan suedez. Același domn distins, dar acum cu barbă, trecuseră anii peste el, dar dragostea pentru atletism rămăsese la fel de arzătoare", mai face o trecere Marian pe la masa trecutului.

Marian Oprea Finlanda
Marian Oprea, după operația suferită la o clinică din Turku / Foto: arhivă personală
  • 17,79 m e recordul personal în aer liber al lui Christian Olsson
  • 17,81 m e recordul personal în aer liber al lui Marian Oprea
  • Christian Olsson s-a îndrăgostit de triplusalt după ce a fost pe stadionul din Goteborg, la CM 1995, când Jonathan Edwards a stabilit recordul mondial al probei, 18,29 m (7 august 1995, Ulevi)
Marian Oprea operatie
Semnul rămas după operația de tendinită patelară / Foto: Andru Nenciu

Risca să nu mai poată urca pe scări. I-a fost extirpată o pernuță cu lichid, a mers în cârje și a rămas cu o cicatrice imensă pe genunchi

Săritorii sunt predispuși la tot soiul de accidentări din cauza șocurilor de la bătaie și aterizare care le cutremură întregul corpul. Oprea n-a scăpat de dureri. Pe tot parcursul carierei a simțit că parcă cineva îi înfige un burghiu în diferite părți ale corpului. A concurat cu infiltrații și a scrâșnit din dinți. A avut rupturi musculare și hernie de disc lombară. A suferit inflamații ale tendoanelor și s-a operat spre finalul lui 2008, la Turku (Finlanda), de tendinită patelară, cunoscută în atletism drept boala săritorului.

Decizia a luat-o cu greu. Știa că intervenția îl va scoate din circuit pentru o perioadă, dar dacă nu ar fi făcut-o risca să nu mai poată urca nici scările.
Tendonul rotulian fusese afectat atât la origine, cât și la inserție, în urma șocurilor produse de-a lungul carierei, în timp ce bursa - pernuța cu lichid dintre tendon și tibie - a fost extirpată întrucât era inflamată din cauza traumatismelor repetate din timpul carierei.

Vicecampionul olimpic n-a fost anesteziat total. Și-a urmărit operația într-un monitor doar 60 de minute din cele 120. În următoarele 60 n-a mai rezistat presiunii. A cuprins tavanul cu privirea și, pe finalul intervenției, a adormit. A mers în cârje o bună perioadă, s-a uitat la TV cum adversarii săi concurau în Ovalul Magic și a rămas cu o cicatrice de vreo 10 centimetri în zona genunchiului stâng. Fișa medicală e îngropată într-un sertar de la Pitești și uitată de tot. Amintirile din cel mai vechi oraș al Finlandei îl vor însoți toată viața.

Marian Oprea Barcelona
Marian Oprea după medalia de la Europenele din Barcelona / Foto: Andru Nenciu

Momentul revenirii, medalia din Barcelona și o poză sugestivă: "Atunci m-am simțit din nou liber, ca o pasăre"

Elevului Doinei Anton îi lipseau concursurile, dar și-a hrănit moralul cu speranța că va fi din nou în top pe pista de șotron. A ratat Mondialul din 2009 din Berlin, marcat de recordul mondial la 100 m (9,58) stabilit de Usain Bolt, dar a revenit și mai puternic, la Europeanul din 2010 din Barcelona. A luat argintul cu o încercare de 17,51 m. "Atunci i-am bătut pe toți, dar am omis unul singur", rememorează Marian Oprea. Britanicul Philps Idowu își realizase record personal cu 17,81 m, exact performanța sinonimă cu recordul României, stabilit de triplusaltistul român în 2005, la Zurich.

Barcelona a fost momentul în care Oprea a realizat că viața în atletism nu-și încetează cursul ei fenomenal. Avea 28 de ani și, ca o descătușare, imediat după concursul care i-a adus argintul a mers într-o piață celebră a orașului catalan. A hrănit câțiva porumbei și a și-a făcut poze care reflectau starea sa spirit, ieșirea triumfală dintr-un labirint al chinurilor și al căutărilor din perioada de recuperare, în care a mers ajutat de două cârje devenite pritene. "La Barcelona m-am simțit din nou liber, ca o pasăre. M-am pozat cu acei porumbei, am fotografiile și acum, nici nu-mi vine să cred că au trecut 10 ani de la acel moment", mai face Oprea o trecere prin cariera sa.

Marian Oprea Osaka
Marian Oprea, la CM din Osaka / Foto: Andru Nenciu

Cine l-a poreclit "Struțul" pe Marian Oprea și amintirea din Beijing

Jurnaliștii străini îi spunea lui Oprea "Cangurul", dar în România, fostul triplusaltist a devenit cunoscut în lumea sportului și cu porecla "Struțul". În anii 2000, ziarele vremii titrau cu litere de-o șchioapă 'Struțul", iar colegii săi mai tineri din lotul României îl chestionau mereu pe Marian pe tema supranumelui său. 

"Eram în timpul unui antrenament la Pitești și unul dintre colegii mei m-a botezat așa. Apoi, s-a tot răspândit și așa a rămas până azi. După ce s-a terminat ediția Jocurilor Olimpice de la Beijing, am mers mai mulți sportivi din lot la o grădină zoologică din afara orașului și n-am mai scăpat, m-am pozat cu niște struți", povestește campionul mondial de juniori de la Santiago de Chile (2000). 

Endorser pentru o companie celebră de echipament sportiv

Apreciat de tânăr și perceput de specialiști după Mondialul din 2000 drept un viitor protagonist al probei, Marian Oprea și-a mărit treptat capitalul de popularitate în atletismul mondial. "Mi-a plăcut mereu să spun că adopt strategia pașilor mărunți în carieră, dar și în viață. Iar despre triplusalt mi-a plăcut mereu să spun că e un fel de șotron al copilăriei", afirmă actualul antrenor. 

Rezultatele și prezențele la cele mai importante concursuri ale vremii l-au făcut pe Oprea un personaj interesant pentru compania americană Nike. Timp de aproape 10 ani, recordmenul României la triplusalt a fost imagine Nike în România, ceea ce puțini sportivi români reușiseră într-o vreme în care relația dintre companiile de prestigiu și sportivi făcea doar pași timizi. 

14th IAAF World Athletics Championships Moscow 2013 - Day Nine
Oprea, la Moscova / Foto: Getty Images

A ratat JO de la Londra pentru un centimetru. COSR, fără reacție 

În istoria olimpismului românesc, factorii decidenți ai forului de lângă Arcul de Triumf au făcut zeci de compromisuri pentru sportivi sau i-au tratat cu dispreț când au ales să le ofere echipament sportiv de mâna a doua, cum au făcut-o la Rio de Janeiro, când treningurile tricolorilor s-au rupt sau s-au decolorat după prima spălare. 

În 2012, forul condus pe atunci de Octavian Morariu și Ioan Dobrescu nu l-a inclus pe Oprea în lotul pentru Londra pentru un singur centimetru, deși la edițiile precedente, cele de după 1989, COSR avusese grijă ca lotul României să fie cât mai numeros și nu a ținut cont întotdeauna de standardele stricte de participare, la diferite discipline sportive.

Palmaresul lui Marian Oprea

  • Medalie de argint la Jocurile Olimpice din 2004 și locul 5 în finala de la JO din Beijing 2008
  • Bronz la Campionatul Mondial în aer liber de la Helsinki (2004)
  • Argint la Europeanul în aer liber din Barcelona (2010) și bronz la Europeanul în aer liber de la Goteborg (2006)
  • Campion mondial de juniori în Santiago de Chile 2000 și campion european de juniori la Grosetto 2001
  • Argint la Europeanul din Viena (indoor) 2002, bronz la Europeanul din Paris (indoor) 2011 și bronz la Europeanul din Praga (indoor) 2015
  • Cupa Mondială: aur la Split 2010 și bronz la Atena 2006
  • Vicecampion mondial universitar în Beijing 2001 
tabel marian oprea
Oprea, pe 16 în clasamentul all-time

Marian Oprea, pe locul 16 în clasamentul mondial al tuturor timpurilor la triplusalt 

Cu performanța sa de vârf, 17,81 m, stabilită în 2005 la Lausanne, Marian Oprea ocupă locul 16 în clasamentul tuturor timpurilor. Vârful mondial rămâne cel al britanicului Jonathan Edwards, actual comentator în Marea Britanie. În 1995, la Campionatul Mondial din Goteborg, Jonathan Edwards întindea ruleta la 18,29 m, performanță de neclintit până azi în atletismul mondial. 

În urmă cu cinci ani, americanul Christian Taylor s-a apropiat amenințător de rezultatul lui Edwards, reușind un senzațional 18,21 m, la Beijing. Taylor a stabilit astfel a doua performanță la triplusalt din toate timpurile. 

Triplusaltul mondial e deschis pentru noi rivalități, pentru noi performanțe. La 38 de ani, Marian Oprea tocmai începe să scrie un nou capitol din viața sa. 

Etichete: triplusalt , marian oprea , retragere marian oprea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Rusoaicele dintr-o unitate a armatei ruse care luptă pe frontul din Ucraina sunt pedepsite dacă nu își satisfac sexual comandanții
Rusoaicele dintr-o unitate a armatei ruse care luptă pe frontul din Ucraina sunt pedepsite dacă nu își satisfac sexual comandanții

Un soldat din armata rusă care a fost pe frontul din Ucraina a spus că ofițerii ruși de rang înalt...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
sabalenka
Sorana Cîrstea a venit cu replica, după afirmația Arynei Sabalenka

Petra Kvitova a stârnit hohote de râs când a aflat că o va întâlni pe Sorana Cîrstea
2022 Australian Open Day 2
”Era o umilință”: Marian Iancu a spus ce a refuzat categoric să facă în închisoare
iancu3
”Schimbare bruscă”: ce ”scuză” a invocat bărbatul care a atacat o tânără pentru a o viola în sala de forță
florida8
"Mi-a fost rușine!" Momentul în care Georgina Rodriguez nu a putut să se uite la Cristiano Ronaldo
Festival Di Sanremo 2020 - Day 3
Recomandările redacției
2023 Miami Open Men's Semi Finals
Exclusiv Sorana Cîrstea a dezvăluit momentul în care a simțit că a pierdut. ”A fost prea târziu”

Video Exclusiv Situația lui Nicolo Napoli la Craiova a ajuns subiect de glume: "Să-i ia bilet dus-întors, că-i mai ieftin"
nicolo-napoli
Verdictul lui Adrian Mutu după primele două meciuri ale României în preliminariile pentru EURO 2024
Ce a spus Jurgen Klopp despre posibilitatea ca Erling Haaland să nu joace în partida cu Liverpool
Citește și
Delvine Relin Meringor e prima sportivă din România calificată la Jocurile Olimpice 2024
romancaa
Cum s-a fotografiat cea mai frumoasă atletă din lume, într-un hotel din SUA
315233627_703292964752630_3634911348745322302_n
Fiica lui Brooke Shields, copia fidelă a mamei sale. Cum a apărut adolescenta pe covorul roșu alături de celebra actriță
Fiica lui Brooke Shields, copia fidelă a mamei sale. Cum a apărut adolescenta pe covorul roșu alături de celebra actriță
Unii nu văd atâția bani nici în 10 vieți! Câte milioane de euro ”toacă" lunar Gigi Becali! Și nu cu FCSB!
Unii nu văd atâția bani nici în 10 vieți! Câte milioane de euro ”toacă" lunar Gigi Becali! Și nu cu FCSB!
Talpan îi pune pe fanii Stelei să facă chetă pentru a achita datoria către Gigi Becali: ”Fiecare strânge câte 1 euro”
Talpan îi pune pe fanii Stelei să facă chetă pentru a achita datoria către Gigi Becali: ”Fiecare strânge câte 1 euro”
Au 75 și 65 de ani, dar nu renunță la sală. Arnold Schwarzenegger și Dolph Lundgren, pozați împreună printre aparate de fitness
Au 75 și 65 de ani, dar nu renunță la sală. Arnold Schwarzenegger și Dolph Lundgren, pozați împreună printre aparate de fitness
Are 41 de ani și arată la fel ca atunci când defila pe podiumuri internaționale. Alina Pușcău, într-o bustieră din blugi pe Instagram
Are 41 de ani și arată la fel ca atunci când defila pe podiumuri internaționale. Alina Pușcău, într-o bustieră din blugi pe Instagram
Permisul de conducere poate să dispară: ce pregătește Comisia Europeană pentru toți șoferii
Permisul de conducere poate să dispară: ce pregătește Comisia Europeană pentru toți șoferii
Scene ireale la Miami. Ce a putut să facă un spectator la meciul Soranei Cîrstea VIDEO
Scene ireale la Miami. Ce a putut să facă un spectator la meciul Soranei C&icirc;rstea VIDEO
Video&Foto “Cel mai nesportiv moment din istorie”. S-a bucurat de victorie, deși un concurent era căzut la pământ și cerea ajutor
atletism
Cum a reacționat Claudia Bobocea după ce a luat ”argintul” la Europenele de atletism
2023 European Athletics Indoor Championships, Ataköy Athletics Arena, Istanbul, Turkey 4/3/2023 Women™s 1500m Final Roma
Bronz pentru România la Campionatele Europene de atletism! Cea mai bună performanță din carieră pentru Gabriel Bitan
gabriel-bitan

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 41 de ani și arată la fel ca atunci când defila pe podiumuri internaționale. Alina Pușcău, într-o bustieră din blugi pe Instagram
Are 41 de ani și arată la fel ca atunci când defila pe podiumuri internaționale. Alina Pușcău, într-o bustieră din blugi pe Instagram
Digi World
Tatăl lui Elon Musk, interviu bizar despre fiul miliardar: nu e mândru de el, îl critică pentru forma fizică și este îngrijorat pentru viața lui amoroasă
Tatăl lui Elon Musk, interviu bizar despre fiul miliardar: nu e mândru de el, îl critică pentru forma fizică și este îngrijorat pentru viața lui amoroasă
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când stăpânii lui au venit cu un bebeluș acasă. Imaginile au devenit virale
Reacția unui câine atunci când stăpânii lui au venit cu un bebeluș acasă. Imaginile au devenit virale
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate