Calificarea, o simplă formalitate. Barça is ready! Bayern mai așteaptă

08.05.2015, 00:28
bogdan-socol

Nu am fost, nu sunt și nu voi fi niciodată fanul Barcelonei, dar recunosc că am savurat la maximum felul în care gruparea blaugrana a dezintegrat Bayern-ul lui Pep Guardiola.

A fost ceva de-a dreptul sublim în masacrul de pe Camp Nou, la doar doi ani după ce catalanii erau călcați sub șenilele tancurilor nemțești într-o altă semifinală de UEFA Champions League. Ce m-a surprins cel mai mult la felul în care a jucat Bayern a fost frica enormă în fața Barcei, exact ceea ce nu se întâmplase vreodată la bavarezi, fie că pe bancă au stat Louis Van Gaal sau Jupp Heynckes.

Cât timp campioana Germaniei nu a tras niciun șut pe poartă, în timp ce Barcelona a avut opt șuturi cadrate, e clar că ceva e putred la Munchen. Și nu a fost doar o întâmplare pentru că ne amintim bine cu toții de posibilul dezastru din sfertul cu FC Porto, dacă în returul de pe Allianz Arena, Bayern nu ar fi avut și șansa de a-i intra toate șuturile în poarta portughezilor. Acum, fanii nemților pot acuza absențele lui Robben și Ribery, oamenii ce-i oferă echipei viteza supersonică pe care nu o mai poate atinge fără ei în teren.

Însă, și ei o știu, și noi o știm, este doar o amăgire. Pentru că cel mai bun Bayern al tuturor timpurilor, cum a fost prezentat tocmai de adversarii săi din Champions League, a arătat ca o echipă modestă pe Camp Nou. Fără personalitate, fără nerv, fără viteză, fără eficiență și fără acea rigoare tipic nemțească. Barca l-a avut pe Messi și a fost suficient! Dar și ceilalți oameni de lângă el, Neymar, Suarez, Rakitic sau Dani Alves au fost la înălțime, demonstrând cu sunt "ready" pentru finală, așa cum a apărut scris pe mesajul fanilor de la tribuna a doua înaintea startului jocului.

Bayern pare că s-a întors în urmă cu vreo cinci ani, când capota mereu înaintea ultimului act! Până la urmă, Guardiola a adus un stil nou grupării muncheneze, bazat pe o posesie prelungită, însă i-a și răpit, prin jocul de pase uneori din cale-afară de plictisitor, acea forță suplimentară care o făcea greu de răpus de orice gigant al Europei. Adus după anul sabatic tocmai pentru a o face pe Bayern cea mai puternică echipă din fotbalul mondial, Pep este acum în situația de a fi cucerit doar două titluri și o cupă a Germaniei după două sezoane în care i s-au făcut toate poftele. În condițiile în care aduci doar aceste trofee în vitrina clubului imediat după tripla istorică a lui Heynckes, atunci clar ai o problemă!

Sunt sigur că dacă ieri pe Camp Nou ar fi jucat Porto, nu Bayern, Barca ar fi avut mai multe probleme decât a avut aseară, fie și numai din perspectiva șuturilor pe poartă trecute în dreptul oaspeților! În același timp, știu și că această dublă încă nu este rezolvată. Dacă Bayern ar fi câștigat cu 3-0 pe teren propriu, putea deja să rezerve biletele pentru Berlin. În schimb, Barca nu trebuie să destupe încă șampania! Pentru că nemții rămân nemți! Până în minutul 90! Sau 120! Și Pep ar mai avea o șansă de a demonstra că nu a ajuns mare doar datorită lui Messi, Xavi sau Iniesta și că poate fi într-adevăr mare și fără ei!

De același autor
Citeşte alte articole de Bogdan Socol
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:00 Euro Fotbal
  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: Fenerbahce Istanbul - Monaco, ora 20:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • fotbal european

    MEDIA: Euro Fotbal, ora 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Liga Campionilor

    FOTBAL: Borussia Dortmund - PSG, ora 22:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

profimedia-0868753464

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

FC Barcelona, Barca Logo THW Kiel vs. FC Barcelona, Handball, EHF Champions League, Gruppenphase, Spieltag 7, Saison 202

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

sucu-14

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

Ligue 1 Uber Eats - Stade Rennais v Stade Brestois 28-04-2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media