Infernul lui Higuain

31.03.2017, 09:48
huguain

Gonzalo Higuain revine pentru prima dată pe San Paolo din postura de adversar după transferul de 90 de milioane de euro la Juventus care l-a transferat din idol în Iudă pentru fanii lui Napoli. După ce a scris istorie pentru squadra lui Maurizio Sarri prin cele 71 de goluri înscrise în 104 meciuri în Serie A, acum argentinianul se pregăteşte de cea mai ostilă atmosferă posibilă pentru un fotbalist în Il Calcio. Pe cât de iubit a fost Higuain ca star al lui Napoli, pe atât de hulit şi de urât a devenit după ce a ales calea de neacceptat pentru orice locuitor de lângă Vezuviu, să îmbrace tricoul bianconero. Pipita a strălucit la intensitate maximă în sezonul trecut, când a fost Il Capocannoniere din Serie A, cu 36 de reuşite în 35 de partide, însă cele două trofee cucerite cu gruparea napoletană, Cupa şi Supercupa Italiei, şi nici dragostea necondiţionată a suporterilor celesti nu au fost suficiente pentru a-l determina să rămână pe San Paolo.
După ce s-a luptat pentru cele mai importante trofee cu Real Madrid, Higuain a vrut să guste din gloria supremă în Italia alături de cea mai titrată echipă din Peninsulă, declanşând un adevărat cutremur la Napoli. La Juventus, atacantul de 29 de ani nu a mai reuşit cifrele din stagiunea precedentă, însă este foarte aproape de cucerirea primului scudetto al carierei şi este calificat în sferturile de finală din Champions League. Numai că până acolo, Gonzalo Higuain va trebui să îndure Infernul de pe San Paolo şi nu o dată, ci de două ori în mai puţin de o săptămână. Şi asta pentru că după duelul din campionat, care reprezintă unul dintre ultimele obstacole în drumul spre titlu, Juventus va juca pe 5 aprilie şi pentru a-şi asigura prezenţa în finala Cupei Italiei, după ce s-a impus în tur cu 3-1.
Anul trecut, cu Higuain într-o formă de senzaţie, Napoli o îngenunchea pe Bătrâna Doamnă cu 2-1 în umbra Vezuviului, aceea fiind ultima sa victorie în faţa marii rivale din Nord. Acum, cu Higuain trecut în tabăra inamică, i Partenopei vor căuta revanşa. Maurizio Sarri a primit veşti bune în această săptămână, întrucât Marek Hamsik şi portarul Pepe Reina şi-au revenit după problemele musculare avute şi vor fi titulari împotriva juventinilor, slovacul urmând a forma tridentul ofensiv, alături de Jose Callejon şi Dries Mertens.
De partea cealaltă, Massimiliano Allegri l-a pierdut pe Marko Pjaca, accidentat grav în amicalul pierdut de Croaţia în faţa Estoniei, 0-3. În schimb, antrenorul lui Juve se va putea baza din nou în centrul defensivei pe Leonardo Bonucci, autorul golului victoriei pentru squadra azzurra în amicalul cu Olanda, care nu a mai jucat de la partida cu Milan, câştigată cu 2-1.
Dincolo de toate aceste detalii, publicul de pe San Paolo, care se va revărsa spre arenă precum lava Vezuviului în antichitate, va avea meciul său personal cu Higuain. Într-un Colosseum modern, în care gladiatorii nu vor fi jos, pe teren, ci mai mult în tribunele arhipline, este de aşteptat ca argentinianul să aibă parte de un tratament asemănător celui primit de Luis Figo la primul său meci pe Camp Nou după plecarea la Real Madrid. Chiar dacă Pipita nu s-a prea bucurat şi a fost foarte rezervat la cele două goluri înscrise lui Napoli pe Juventus Stadium. Pentru că napoletanii nu îl vor ierta vreodată pentru ceea ce ei numesc "tradimento"!

De același autor
Citeşte alte articole de Bogdan Socol
Digi24
Cazul șocant al Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Ce făcuse în ultimele ore de viață
Cazul șocant al Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Ce făcuse în ultimele ore de viață

O femeie din Texas a fost găsită omorâtă în bătaie, în dulapul din dormitor, după ce ar fi căzut...

Descarcă aplicația Digi24

  • 18:00 Etapa 6 Superliga: Voluntari-FCU 1948 Craiova
  • 19:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 19:30 Etapa 6 Superliga: Botosani-Dinamo
  • 20:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 20:30 Etapa 6 Superliga: Botosani-Dinamo
  • 21:30 LIVE Fotbal European
  • 22:00 LIVE Premier League: Arsenal-Chelsea
  • 22:45 LIVE Fotbal European
  • Vezi tot programul
  • 111111

    MEDIA: Liga Digi Sport, 15:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA - FC VOLUNTARI, CUPA ROMÂNIEI BETANO - SFERTURI DE FINALA (03.04.2024)

    FOTBAL: Voluntari - FCU Craiova, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: FC BOTOȘANI - SC DINAMO 1948 SA, SUPERLIGA SUPERBET (18.12.2023)

    FOTBAL: Botoșani - Dinamo, 19:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • racheta-tenis

    TENIS: WTA Madrid, Ziua 1, 18:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Chelsea v Arsenal, Premier League, Football, Stamford Bridge, London, UK - 21 Oct 2023

    FOTBAL: Arsenal - Chelsea, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

ali-hebaiti11

Foto Au apărut imaginile! Tehnologia a dat verdictul la cea mai controversată fază din Real Madrid - Barcelona

gol-barca4

Video Exclusiv ”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”

Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01

Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”

Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media