"Kloppo"-țelul sună a calificare

30.04.2013, 11:18
bogdan-socol

Eram cel mai mare fan al lui Jose Mourinho până la meciul dintre Borussia Dortmund şi Real Madrid. Atunci, m-am simţit dezamăgit de portughez, după ce am asistat la conferinţa sa de presă în urma umilinţei de pe BVB Arena. Mourinho nu şi-a recunoscut greşelile şi a avut aceeaşi atitudine ca şi după "manita" de pe Camp Nou. În schimb, am descoperit un Jurgen Klopp uriaş, iar de săptămâna trecută, am devenit suporterul său numărul 1. Mi-a plăcut cum a pornit în această meserie, demonstrând la fel ca şi Mourinho că nu trebuie să fii un mare jucător ca să devii un antrenor de calibru.

"Cea mai bună analiză o faci urmărind un meci de mai multe ori. Revedeam fazele de mii de ori, iar pentru 90 de minute de fotbal, aveam nevoie de şase ore. Asta a fost şcoala mea, fără cărţi, fără seminarii, fără a sta lângă marii antrenori. Începeam la micul dejun, iar într-o săptămână urmăream zece meciuri. Urmăream orice joc, chiar şi cele la care nu se uita nimeni, cu excepţia mea. Vroiam să înţeleg cum şi de ce se înscrie un gol, ce greşeală a dus la marcarea unui gol." Între timp, Kloppo a luat două titluri cu Dortmund şi este la un pas de calificarea în finala Champions League. Iar antrenorul de 45 de ani are o carismă unică. Aşa a ajuns să fie aplaudat de trei ori de întreaga sală la conferinţa ce a urmat celui mai important succes al carierei sale.

Întrebat dacă Lewandowski va intra în istoria Borussiei, Klopp a răspuns nonşalant: "Cu siguranţă, golurile lui vor putea fi văzute mult timp de acum încolo în muzeul clubului, dar şi eu am marcat patru goluri, într-un meci cu Erfurt! Iar unul dintre ele a fost identic cu cel al lui Lewandowski, dar eu nu l-am văzut! Voi vorbi cu cei de la Sky Sport şi ZDF să mi-l arate şi mie!" (Asta pentru că Herr Jurgen nu a privit penalty-ul din care polonezul a făcut 4-1)

Klopp a subliniat şi frumuseţea uneia din reuşitele lui Lewa: "Acest gol merită fiecare cent din milioanele pe care televiziunile le plătesc pentru drepturile TV!"
Antrenorul Borussiei şi-a continuat recitalul, când i-a răspuns unui jurnalist care îi spusese că Mourinho a acuzat un posibil ofsaid la golul al doilea: "Trebuie să mă gândesc, au fost cam multe goluri date de Robert!"

Klopp m-a surprins şi prin faptul că, imediat ce a primit raportul de joc în timpul conferinţei, a început să se uite atent în cifrele meciului de la Dortmund.

Prin tot ceea ce a spus şi a făcut, Jurgen Klopp a demonstrat că este un antrenor uriaş şi că indiferent de ce va fi la Madrid şi, poate pe Wembley, el a creat o stare de spirit unică! 

De același autor
Citeşte alte articole de Bogdan Socol
Digi24
Tortură în stil mafiot la o stână din Bacău. Proprietarul i-a turnat picioarele în beton unui cioban, ca să nu-l denunțe la poliție
Tortură în stil mafiot la o stână din Bacău. Proprietarul i-a turnat picioarele în beton unui cioban, ca să nu-l denunțe la poliție

Caz șocant la Bacău, unde un cioban a fost băgat cu picioarele în găleți cu ciment proaspăt de...

Descarcă aplicația Digi24

  • 23:45 LIVE Super Avancronica
  • 23:00 LIVE Fotbal Club
  • 23:15 Stirile Digi Sport
  • 23:30 LIVE Fotbal Amical: Spania-Irlanda de Nord
  • 23:00 LIVE Digi Gol
  • 23:15 LIVE Fotbal Amical: Franta-Canada
  • 23:45 LIVE Super Avancronica
  • 23:45 LIVE Fotbal European
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 16:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, 18:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Wales v England: Group B - FIFA World Cup Qatar 2022

    FOTBAL: Gibraltar - Țara Galilor, 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • minifotbal-romania1

    MINIFOTBAL: România - Bosnia, 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Match de football de l'Euro 2020 : Les Pays-Bas s'inclinent face ŕ la République Tchčque (0-2) au Stade Ferenc-Puskas

    FOTBAL: Olanda - Canada, 21:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Patru cluburi nu au primit licența UEFA și sunt OUT din cupele europene

A signpost pointing towards the UEFA Headquarters in Nyon, Switzerland. Picture date: Tuesday October 10, 2023.

A anunțat despărțirea de Dan Petrescu, după 8 ani! Mesajul de adio

Spain: Sevilla FC - CFR 1907 Cluj Wanderers. UEFA Europa League, round of 16

Selecționerul Bulgariei n-a stat pe gânduri: a spus, cu subiect și predicat, ce crede că va face România la EURO 2024

FOTBAL:ROMANIA-BULGARIA, AMICAL (4.06.2024)

Tragedie! Au murit îmbrățișați după ce au căzut peste 600 de metri

pession

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media