Povestea unui miracol

24.01.2013, 20:00
socol-1-1

Povestea unui miracol

Sa visezi nu costa nimic, iar visele nu pot fi interzise! Asta a demonstrat mai bine ca oricine Bradford City, care a devenit prima echipa de liga a patra care se califica in finala Cupei Ligii Engleze, de la performanta lui Rochdale din 1962.

Isprava baietilor lui Phil Parkinson este de-a dreptul uluitoare cu atat mai mult cu cat Bradford a eliminat din drumul spre Wembley trei grupari de Premier League, Wigan, Arsenal si Aston Villa. Uneori, nu e nevoie de bani pentru a scrie o poveste de succes, ci doar de un suflet mare. Iar fotbalul britanic abunda in acte de vitejie ale unor pitici deveniti uriasi intr-un an.

Echipa unde Dan Petrescu a evoluat in sezonul 2000-2001 in Premier League trece de un deceniu prin numeroase perioade de turbulente. A intrat de doua ori in administrare fortata, a coborat rapid din elita pana in obscuritatea din League Two, insa a redescoperit spiritul care sa o propulseze spre Templul fotbalului englez. Si-a inceput aventura in Cupa Ligii pe 11 august 2012, cand a invins-o cu 1-0 pe Notts County dupa prelungiri. A invins-o apoi pe Watford, trupa pregatita de Gianfranco Zola, cu 2-1 cu un gol marcat in minutul 90.

A urmat un nou meci al nervilor cu Burton Albion, de care a trecut cu 3-2 dupa ce a dus jocul in prelungiri, revenind de la 0-2 la 2-2 in minutele 83 si 90. Au venit la rand echipele din Premier League. Wigan si Arsenal au pierdut la penalty-uri in fata lui Bradford, inainte ca Aston Villa, formatie aflata cu 62 de locuri deasupra "cocosilor", sa fie scoasa in dubla mansa cu scorul general de 4-3. Tot universul pare sa fi complotat in actualul sezon pentru aceasta grupare devenita o veritabila campioana a ultimei secunde. Este cea mai mare performanta a clubului de pe Valley Parade in cei 110 de ani de istorie dupa triumful din Cupa Angliei din 1911.

Echipa lui Phil Parkinson este cel mai jos situata pe scara ierarhica a fotbalului englez dintre toate cele care au evoluat in era moderna a Premier League. Iar managerul de 45 de ani cere iconizarea baietilor sai minunati: "La club, exista un Lounge 1911 pentru a celebra victoria din Cupa Angliei din acel an. Va fi un asemenea lounge si cu numele tuturor jucatorilor si cu ceea ce au realizat!"

Este o poveste nu doar despre fotbal, dar si despre oameni. Bradford a cunoscut si tragedia: 56 de oameni au murit si multi altii au fost raniti in incendiul de pe Valley Parade din 1985.  Au fost 6.500 de fani fericiti ai "cocosilor" care au fost martori pe Villa Park la calificarea istorica in finala de pe Wembley. In ultimul act al Capital One Cup, Bradford City va fi sustinuta de peste 30 de mii de suporteri, iar clubul va avea incasari de cel putin un milion de lire sterline. In cazul victoriei in fata lui Swansea, The Bantams ar ajunge in Europa League.

Aceasta poveste minunata a Cupei Ligii Engleze mai are sa-si scrie un ultim capitol, iar acesta ar putea fi cel mai dramatic dintre toate.

Finala Cupei Ligii Angliei, Swansea - Bradford, va fi transmisa in direct de Digi Sport, duminica, 24 februarie, de la ora 18:00. Nu va faceti alt program pentru acea zi, ca sa vedeti pe viu cum se scrie istoria!

De același autor
Citeşte alte articole de Bogdan Socol
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai...

Descarcă aplicația Digi24

  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • 09:40 Stirile Digi Sport
  • 10:00 LIVE Digi Sport Matinal
  • 11:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • digi sport matinal colaj

    MEDIA: Digi Sport Matinal, ora 1-:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Logo Liga 2 / Foto: FRF.ro

    FOTBAL: Unirea Slobozia - Corvinul Hunedoara, ora 12:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FC BOTOSANI-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (12.11.2023)

    FOTBAL: Botoșani - Voluntari, ora 14:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • HANDBAL FEMININ:CSM BUCURESTI-METZ HANDBALL, LIGA CAMPIONILOR (28.04.2024)

    HANDBAL: Metz - CSM BucureȘti, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-UNIVERSITATEA CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.12.2023)

    FOTBAL: Universitatea Cluj - Dinamo, ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

sabalenka

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

ryan-garcia

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Irina Shayk / Foto: Instagram@irinashayk

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

tricou-chiriches

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media