Pustii care nu se mai maturizeaza

28.02.2013, 21:10
socol

Puștii care nu se mai maturizează

Arsenal va bifa al optulea sezon consecutiv fără a cuceri vreun trofeu, după o săptămână cumplită. Tunarii au fost scoşi din Cupa Angliei de o echipă de ligă secundă, Blackburn, şi sunt ca şi eliminaţi din Champions League, după 1-3 acasă cu Bayern Munchen.

Trupa lui Arsene Wenger încântă aproape mereu prin puştii-minune adunaţi de managerul francez din întreaga lume, dar impresia artistică nu este suficientă într-o competiţie atât de acerbă precum Premier League. Arsenal arată că ştie să joace frumos în majoritatea meciurilor, însă demonstrează şi că nu ştie să câştige!

Wenger a avut grijă ca raportul investiţii-câştiguri să fie întotdeauna pe plus, însă pentru asta a trebuit să se despartă de toate diamantele pe care le-a şlefuit până le-a conferit maxima strălucire. Fabregas, Nasri, Van Persie, Clichy au plecat de pe Emirates, iar în locul lor nu a venit niciun jucător de aceeaşi anvergură.

În momentul de faţă, la Arsenal nu există în lot vreun jucător care să fi experimentat bucuria câştigării unui titlu în Premier League, iar acest detaliu a ajuns să conteze în lupta pentru coroana de campioană. Sunt de înţeles şi reacţiile de nemulţumire ale fanilor, însă Wenger nu merită un asemenea tratament pentru tot ceea ce a făcut din 1996 încoace.

În meciul cu Bayern, tunarii au avut de înfruntat toate vicisitudinile soartei, iar cea mai cumplită lovitură primită de ei este senzaţia că, în ciuda tuturor eforturilor, norocul i-a părăsit. Poate doar din acest motiv, ar fi nevoie de aer proaspăt la echipă. În vară, Arsenal trebuie să îşi schimbe politica de transferuri dacă vrea să conteze din nou în bătălia pentru trofee.

Arsene Wenger ar avea la dispoziţie 70 de milioane de lire sterline, iar presa vehiculează câteva nume sonore care ar ajunge pe Emirates: David Villa, de la Barcelona, Mario Gotze, de la Dortmund, şi Stevan Jovetic, de la Fiorentina. O dată cu aceste transferuri, Arsenal ar creşte şi masa salarială, ceea ce ar aduce-o mai aproape de echipele în umbra cărora a tot stat în ultimii ani, Man. United, Chelsea şi Manchester City.

În această situaţie, Arsenal ar putea visa din nou la zăpezile de altădată, la zilele sale de glorie, când trofeele nu erau doar o himeră.

De același autor
Citeşte alte articole de Bogdan Socol
Digi24
Un rapper a fost condamnat la moarte pentru că a ieșit la proteste
Un rapper a fost condamnat la moarte pentru că a ieșit la proteste

Rapperul disident Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte pentru implicarea sa în protestele de...

Descarcă aplicația Digi24

  • 12:00 Stirile Digi Sport
  • 12:15 Fotbal Club
  • 13:00 Stirile Digi Sport
  • 13:15 Liga Digi Sport
  • 14:00 Stirile Digi Sport
  • 14:15 Fotbal Club
  • 15:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 15:45 Etapa 6 Superliga: Rezumatele Etapei
  • Vezi tot programul
  • Mutua Madrid Open 2024 - Day 1

    TENIS: Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova, 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal club logo

    MEDIA: Fotbal Club, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)

    FOTBAL: Dinamo - Voluntari, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Real Sociedad - Real Madrid, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

48

Foto Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

wanda5

Exclusiv A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua

csa-steaua-fcsb

Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”

gigi becali

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media