Simplitatea unui campion

02.09.2014, 21:50
bogdan-socol

Recunosc că nu mă aşteptam ca Gareth Bale să aibă un succes imediat şi un impact imens la Real Madrid după transferul de 100 de milioane de euro din vara anului trecut.

Mă gândeam că în ultima vreme foarte puţini jucători britanici au reuşit să se impună pe Santiago Bernabeu şi totodată că exista riscul să fie copleşit într-un vestiar înţesat de staruri şi de presiunea iminentă cauzată de preţul său. Începutul său în tricoul blanco a fost destul de timid, cu o prestaţie sub aşteptări în primul Clasico al sezonului, de pe Camp Nou, care a pus sub semnul întrebării capacitatea sa de acomodare într-un alt fel de fotbal decât cel din Premier League.

Însă, Gareth nu s-a lăsat afectat de critici şi, încet-încet, a început să devină o prezenţă solidă în 11-le lui Ancelotti şi să confirme aşteptările fanilor şi ale conducerii. Dincolo de faptul că tricourile sale se vând foarte bine, galezul i-a ţinut locul perfect lui Cristiano Ronaldo în finala Copei del Rey de la Valencia, unde a marcat golul decisiv la capătul unei curse infernale, în care l-a întors cu roţile în sus pe Bartra.

Apoi, tot Bale a fost cel care a pus-o pe Real în avantaj în prelungirile finalei Champions League cu Atletico, deşi până în acel moment nu se evidenţiase deloc. Cu două reuşite traduse în două trofee majore pentru Real Madrid, Bale încheia sezonul 2013-2014 pe val şi cu liniştea campionului eliberat de presiunea succesului imediat şi a confirmării cu orice preţ. Deja îşi justificase fiecare bănuţ investit în el de Florentino Perez.

Startul noii stagiuni a reprezentat scenariul perfect pentru jucătorul de 25 de ani: primul meci oficial, Supercupa Europei contra Sevillei, se juca la Cardiff, în oraşul său natal! Iar Bale nu a dezamăgit: a făcut o partidă remarcabilă, la finalul căreia şi-a mai trecut în cont un trofeu cu gruparea blanco, spre deliciul tuturor galezilor. Din felul în care toţi cei din Cardiff vorbeau despre Gareth, l-am perceput ca pe băiatul de aur al satului plecat la oraş şi ajuns mare, dar care nu şi-a uitat rădăcinile. Taximetriştii erau aşa de însufleţiţi când auzeau că am venit pentru meci încât ne-au arătat unde Bale a făcut liceul Whitchurch şi unde stau părinţii săi, în cea mai scumpă şi mai selectă zonă a capitalei Ţării Galilor. Locuitorii din Cardiff chiar îşi iubesc cu adevărat copilul prodigios şi par să ştie totul despre el, doar este unul de-al lor. Iar asta am remarcat-o la mai bine de o oră după terminarea meciului de pe Cardiff City Stadium.

Gareth a demonstrat că este un adevărat campion tocmai datorită simplităţii sale şi a faptului că nu uită de unde a plecat. Bale era în parcarea arenei, alături de iubita sa şi de părinţii lui. La vreo 20 de metri distanţă, lângă un gard, stătea un bărbat împreună cu băieţelul său, aşteptând. Din când în când îl mai striga pe Gareth, care discuta întruna cu cei din jurul său şi nu părea să-l audă. E drept că nu mai era prea multă lume pe la stadion, autocarele celor de la Real şi Sevilla plecaseră de ceva vreme, iar Bale urma să se urce în maşina familiei sale.

Numai că starul Realului nu a vrut să plece fără să nu treacă pe la acel copil care aştepta o fotografie şi un autograf din partea idolului său. Gareth l-a îmbrăţişat pe băieţel, a vorbit preţ de câteva clipe cu el, a făcut câteva poze şi abia apoi a dispărut în noaptea rece, dar atât de familiară pentru el, a Cardiff-ului. Bale nu a făcut acest gest pentru PR sau ca să dea bine, prin preajmă nu era vreun ziarist avid de un subiect lacrimogen, s-a întâmplat ca eu să observ acest detaliu în timp ce căutam un taxi. Bale a mers la acel băiat din convingerea că poţi face bine cuiva şi cu un zâmbet şi o mângâiere.

Într-o lume şi într-un fotbal în care banii pot lua ochii şi minţile oricui, Gareth a ales să rămână om, cu picioarele pe pământ! Şi din acest motiv, Real Madrid a câştigat un mare campion în persoana lui Gareth Bale! Indiferent de câte trofee va mai câştiga pe Santiago Bernabeu!

De același autor
Citeşte alte articole de Bogdan Socol
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude...

Descarcă aplicația Digi24

  • 14:30 LIVE Premier League: West Ham-Liverpool
  • 15:15 LIVE Fotbal European
  • 15:30 LIVE Premier League: West Ham-Liverpool
  • 16:30 LIVE Fotbal European
  • 17:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:30 Etapa 7 Superliga: FCU 1948 Craiova-Universitatea Cluj
  • 18:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 18:30 Etapa 7 Superliga: FCU 1948 Craiova-Universitatea Cluj
  • Vezi tot programul
  • Liverpool v West Ham United, Premier League, Football, Anfield, Liverpool, UK - 19 Oct 2022

    FOTBAL: West Ham - Liverpool, 14:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: FCU Craiova - U. Cluj, 17:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • profimedia-0815854146

    FOTBAL: Juventus - AC Milan, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • sut

    FOTBAL: FCSB - Farul Constanța, 20:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Chelsea v Aston Villa - Premier League - Stamford Bridge

    FOTBAL: Aston Villa - Chelsea, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions

Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

adrian mutu

Foto Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern

timi

A doua cea mai bogată soție de fotbalist nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume despre viața privată: ”Acesta e prețul”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media