Auf wiedersehen, Italien!

03.07.2016, 17:08
germania italia-1

Germania a înţeles, în sfârşit! Germania şi-a învins demonul şi merge mai departe. Căci victorie e, deşi calificarea a fost obţinută abia la loviturile de departajare, chiar şi acolo cu mari emoţii.

Cel mai important pas pe care trebuia să-l facă Germania era să înţeleagă ce joacă Italia şi să acţioneze în consecinţă. Iar Low a înţeles încă din primăvară, de la acel amical de la Munchen. Atunci, Italia a fost zdrobită. Acum, italienii au cedat mult mai greu, dar tot au cedat. Şi atunci, şi acum, Low a folosit trei fundaşi centrali. Pentru că exact asta e cheia. Să faci Italia să joace împotriva sa. Cum a făcut şi PSV în returul cu Atletico, din UEFA Champions League. Nu întâmplător ambele confruntări au fost decise la loviturile de departajare.

Puse în oglindă, cele două echipe s-au ciocnit de la început. Au ieşit scântei, dar nu am avut artificii. S-a văzut, încă din start, că naţionala lui Low are mai multă calitate. Dublată de o pregătire fizică ireproşabilă. Pressing permanent şi foarte avansat, care a scurtciruitat traseele echipei lui Conte. Cu greu a ieşit squadra azzurra din încercuire, dar italienii puteau marca la ocazia lui Sturaro, singura din prima repriză, care a fost, practic, o continuare a meciurilor cu Belgia şi Spania. Doar că Germania e la un nivel pe care actuala echipă a Italiei nu-l poate accesa. Dacă situaţia e temporară, ne vom lămuri din toamnă încolo.

Din repriza a doua lucrurile s-au schimbat. Italia a respirat tot mai greu. S-a apărat tot mai jos şi a sfârşit prin a lua gol. Dincolo de devierea nefericită a lui Bonucci, am rămas cu pasa excelentă primită de Hector de la Mario Gomez, care a filtrat nu mai puţin de trei adversari. Italia era epuizată, iar Low a simţit asta. A mutat cu Draxler, în locul lui Mario Gomez, sperând că viteza MVP-ului din meciul cu Slovacia va crea breşele necesare închiderii meciului. De nicăieri a venit însă uluitoarea greşeală a lui Boateng. O greşeală care putea avea consecinţe nefaste, pentru că italienii au înviat subit. Norocul Germaniei, că au făcut-o doar cei din teren. Pe bancă, nicio mişcare. Altădată inspirat, Conte n-a simţit momentul favorabil. A schimbat târziu de tot, atunci când Florenzi a cedat definitiv, iar ofensiv a mutat şi mai târziu. Insigne a intrat abia în a doua repriză a prelungirilor. Zaza, când meciul aproape că se terminase şi prima atingere de balon a fost penalty-ul şutat în tribună. Italienii erau mulţumiţi că egalaseră şi se vedea că nici loviturile de departajare nu-i îngrijorează.

Germania avea, însă, aceeaşi atitudine. Deşi era echipa cu mai multe soluţii, cu mai multă prospeţime şi mai bună, per total, trupa lui Low a aşteptat şi ea. Era ceva în jocul Germaniei care trebuia să-i facă pe italieni să înţeleagă că loviturile de departajare nu sunt o soluţie. Băieţii lui Low simţeau că a venit vremea să treacă peste marele hop. Die Mannschaft pierduse doar o dată la loterie, acum 40 de ani, iar Italia câştigase de doar patru ori din zece încercări. Şi totuşi, germanilor le-au tremurat picioarele. Dovadă stau ratările lui Muller, rămas fără gol marcat la Euro, Ozil şi Schweinsteiger, căpitanul care putea închide meciul mai devreme. Duelul Neuer vs Buffon a decis soarta partidei la ultima serie. Portarul lui Bayern a plonjat cu braţul jos şi a respins şutul lui Darmian, însă acelaşi tip de execuţie l-a păcălit pe Buffon, care a scăpat pe sub mână mingea şutată de Hector. Golurile lui Rivera, Tardelli, Grosso sau Del Piero erau istorie. La fel şi complexul italian.

Italia intră într-o nou eră. Cea a lui Giampiero Ventura. Italia lui Conte merge acasă „a testa alta”, eliminată doar la loviturile de departajare de Germania, care a jucat cel mai bun fotbal la acest turneu final. Naţionala lui Joachim Low este marea favorită la câştigarea trofeului. Dacă nu cumva Franţa se trezeşte fix atunci când trebuie.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Stefanescu
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

  • 19:00 LIVE Fotbal Club
  • 20:00 Etapa 7 Superliga: Dinamo-Voluntari
  • 20:45 LIVE Fotbal Club
  • 21:00 Etapa 7 Superliga: Dinamo-Voluntari
  • 22:00 LIVE Fotbal Club
  • 23:15 LIVE Super Avancronica
  • 19:30 LIVE Fotbal Club
  • 20:30 Etapa 7 Superliga: FCSB-Farul Constanta
  • Vezi tot programul
  • Mutua Madrid Open 2024 - Day 1

    TENIS: Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova, 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal club logo

    MEDIA: Fotbal Club, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)

    FOTBAL: Dinamo - Voluntari, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Real Sociedad - Real Madrid, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

wanda5

Exclusiv A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua

csa-steaua-fcsb

Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”

gigi becali

Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Gigi Becali

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media