De ce suferă Espanyol

14.10.2012, 15:18

Celta Vigo a retrogradat la capătul unui sezon în care a jucat în Liga Campionilor. Villarreal a avut aceeaşi soartă. De la confruntările cu Bayern, Napoli şi Manchester City, Submarinul Galben a ajuns în mai puţin de un an la meciuri cu Huesca şi Lugo. Şi Deportivo La Coruna a căzut, dar s-a ridicat imediat.

Ultima echipă de tradiţie din Primera care a intrat în comă este Espanyol. Formaţia lui Pochettino are doar 2 puncte după 7 etape, dar şi mari probleme financiare. Mulţi o consideră ca şi retrogradată. Pentru că, se spune, nu are un lot valoros şi nici un antrenor foarte priceput.

Eu cred că Espanyol totuşi se va salva. Şi iată câteva motive.

1. Criticile aduse antrenorului Mauricio Pochettino sunt aproape gratuite. Argentinianul are bilele sale negre, dar a fost nevoit în ultimele sezoane să se decurce cu resurse limitate. Din motive financiare, tehnicianul lui Espanyol a promovat jucători de la echipa secundă şi de la juniori, a lucrat cu mulţi fotbalişti împrumutaţi sau cu jucători sosiţi liberi de contract.

Aici au renăscut, în sezonul trecut, Coutinho (fanii Interului sunt uimiţi de schimbarea sa), Weiss(străluceşte acum la Pescara) şi Romaric (ajuns la Zaragoza), aici a recăpătat încredere în forţele sale Didac Vila (după 6 luni cu un meci disputat la Milan). Iar Pochettino s-a decurcat şi Espanyol a terminat sezonul 2011-2012 pe locul 14.

Acum, argentinianul trebuie să improvizeze o formulă dintr-un alt lot cârpit: Samuele Longo a fost împrumutat de la Inter şi joacă meci de meci, iar Simao şi Capdevila au fost readuşi în Spania. Alţi doi jucători au venit liberi de contract: Wakaso (Villarreal) şi Colotto (Deportivo La Coruna). Resurse limitate, e adevărat, dar diferenţele faţă de lotul din sezonul trecut sunt foarte mici.

2. Dincolo de jucătorii aduşi în vară, lotul lui Espanyol mai are şi alte puncte de reper: portarul Cristian Alvarez, fundaşul Hector Moreno, mijlocaşul ofensiv Verdu, probabil, cel mai bun jucător din lot, şi atacantul Sergio Garcia(în acest moment, în recuperare după o accidentare).

3. Suporterii au fost alături de echipă în momentele dificile. Espanyol este capabilă să coaguleze din nou grupurile de fani în lupta pentru evitarea retrogradării.

4. Semnele revenirii au apărut: în ultimele 4 meciuri, Espanyol a obţinut 2 puncte, dar a jucat altceva. A remizat cu Bilbao(după ce a condus cu 2 la 0), a pierdut nemeritat cu Atletico şi Betis, iar arbitrii i-au interzis un succes în deplasare cu Valladolid.

Urmează o perioadă foarte dificilă pentru formaţia din Barcelona. Sunt convins că va fi depăşită şi că Espanyol va trece peste toate provocările acestui sezon.

De același autor
Citeşte alte articole de George Dobre
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

  • 23:45 LIVE Super Avancronica
  • 23:50 Stirile Digi Sport
  • 23:00 LIVE La Liga: Real Madrid-Barcelona
  • 23:45 LIVE Super Avancronica
  • 23:00 LIVE Premier League: Arsenal-Chelsea
  • 23:45 LIVE Digi Sport Special
  • 23:45 LIVE Fotbal Club
  • Vezi tot programul
  • liga digisport

    MEDIA: Liga Digisport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • botosani

    FOTBAL: Hermannstadt - FC Botoșani, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (2.03.2024)

    FOTBAL: Farul - CFR Cluj, ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Juventusâ& x80;& x99;s Adrien Rabiot portrait in action during Hellas Verona FC vs Juventus FC, Italian soccer Serie A

    FOTBAL: Cagliari - Juventus, ora 21:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 22:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte

lunin

Foto Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB

WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media