profimedia-0866661437
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei! Premieră pentru pilotul olandez
Formel 1: GP von Japan 2024 in Suzuka - Das Rennen
Dorit de Red Bull și de Mercedes, Fernando Alonso s-a decis și a semnat!
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

Video Verstappen a câștigat MP al Austriei! Hamilton și Bottas au abandonat! Cursă cu multe surprize

01.07.2018, 18:08

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull-Renault) a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, a 9-a etapă a Campionatului Mondial, desfăşurat pe circuitul Red Bull Ring (4,318 km) din Spielberg, fiind urmat pe podium, la o secundă și jumătate, de finlandezul Kimi Raikkonen (record pe ultimul tur) şi de germanul Sebastian Vettel, ambii de la Ferrari. 

verstappen
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Olandezul a început cursa cu o depășire importantă, asupra lui Kimi Raikkonen, efectuată în primul tur. Mutarea s-a dovedit inspirată și l-a dus pe olandez pe locul al treilea.

Momentul decisiv s-a petrecut în turul 14, când liderul Valtteri Bottas a trebuit să abandoneze din cauza unei probleme hidraulice. Asta a dus la intervenția cu safety-car virtual. Piloții Red Bull și Ferrari au intrat în grup compact la boxe, pentru schimbul de pneuri. Hamilton a rămas pe circuit, iar avantajul inițial al celor de la Mercedes a dispărut.

În turul 26, când a intrat în cele din urmă pentru schimb de pneuri, britanicul s-a întors pe locul 4 și răul fusese făcut deja. Liderul Max Verstappen a impus un ritm greu de egalat, iar încercarea lui Kimi Raikkonen de a-l ajunge nu a dat rezultat.

Daniel Ricciardo a abandonat în turul 52, iar în turul 64, Hamilton s-a trezit într-o situație identică. A fost primul dublu abandon tehnic al celor de la Mercedes din 2014 și până în prezent. Max Verstappen l-a devansat cu o secundă și jumătate pe Kimi Raikkonen. Sebastian Vettel a prins podiumul și a redevenit lider în clasamentul general. Vettel și Hamilton sunt despărțiți de un singur punct.


Max Verstappen a fost cronometrat în 1 h 21 min 56 sec 024/1000, fiind mai rapid cu 1sec504/1000 decât Kimi Raikkonen şi cu 3 sec 181/1000 decât Sebastian Vettel. Verstappen a obţinut, la 20 de ani, a patra victorie a carierei, în faţa a zeci de mii de fani care au venit să-l susţină.  Locul 4 i-a revenit francezului Romain Grosjean, al cincilea a fost danezul Kevin Magnussen (ambii Haas-Ferrari), iar poziţia a şasea i-a revenit francezului Esteban Ocon (Force India-Mercedes). 

Vettel a trecut pe primul loc în clasamentul piloţilor, profitând de faptul că britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a abandonat în turul 64, când mai erau mai puţin de zece tururi, din cauza unei probleme mecanice. Vettel are acum un avans de un punct faţă de Hamilton. 

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), aflat în poziţia a doua, a abandonat în turul 14, din cauza unei probleme cu presiunea hidraulică. Bottas plecase din pole position, înaintea coechipierului său Lewis Hamilton, care a preluat conducerea cursei la finalul primului tur. 

Hamilton nu mai abandonase de la MP al Malaeziei din 2016. 

Pentru prima oară după 44 de curse, niciun pilot Mercedes nu a obţinut puncte. 

Germanul Nico Hulkenberg a abandonat în turul 10, australianul Daniel Ricciardo (Red Bull), în turul 54, neozeelandezul Brendon Hartley (Toro Rosso-Honda), în turul 55, iar belgianul Stoffel Vandoorne (McLaren), în turul 66. 

Iată clasamentul cursei: 
1. Max Verstappen (Olanda-Red Bull) 1h.21:56.024 
2. Kimi Raikkonen (Finlanda-Ferrari) la 1.504 
3. Sebastian Vettel (Germania-Ferrari) la 3.181 
4. Romain Grosjean (Franţa-Haas) la 1 tur 
5. Kevin Magnussen (Danemarca-Haas) 1 tur 
6. Esteban Ocon (Franţa-Force India) 1 tur 
7. Sergio Pérez (Mexic-Force India) 1 tur 
8. Fernando Alonso (Spania-McLaren) 1 tur 
9. Charles Leclerc (Monaco-Sauber) 1 tur 
10. Marcus Ericsson (Suedia-Sauber) 1 tur 
11. Pierre Gasly (Franţa-Toro Rosso) 1 tur 
12. Carlos Sainz (Spania-Renault) 1 tur 
13. Lance Stroll (Canada-Williams) 2 tururi 
14. Serghei Sirotkin (Rusia-Williams) 2 tururi 

În clasamentul piloţilor, Vettel are 146 de puncte şi este urmat de Hamilton, 145 de puncte, Raikkonen, 101 p, Ricciardo, 96 p, Verstappen, 93 p, Bottas, 92 p etc. 

În clasamentul constructorilor conduce Ferrari, 247 de puncte, urmată de Mercedes, 237 p, Red Bull 189 p, Renault, 62 p etc. 

Următorul Mare Premiu din acest sezon, al Marii Britanii, va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, la Silverstone, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

Clasamentul cursei

Clasamentul general al piloților

Clasament constructori


LIVE VIDEO&TEXT

UPDATE Ora 17:39. Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Austriei. L-a învins pe Raikkonen, care a încheiat cu record de cursă pe ultimul tur, insuficient însă pentru a urca pe primul loc. Podiumul a fost completat de Vettel, care este din nou lider în clasamentul piloților după dublul abandon al piloților Mercedes, Hamilton și Bottas.

Este al patrulea succes al carierei pentru Verstappen, după Barcelona 2016, Malaezia și Mexic 2017 și acum în Austria. 

UPDATE Ora 17:28. Catstrofă pentru Mercedes! Ambii piloți au abandonat în Marele Premiu al Austriei. Hamilton a avut probleme tehnice cu monopostul și a fost nevoit să oprească, la fel ca și colegul său Bottas. 

UPDATE Ora 17:15. Al doilea abandon la Renault. După Hulkenberg, a renunțat și Daniel Ricciardo. S-a oprit în turul 56 și nu a mai putut continua. Și el a abandonat tot din cauza unor probleme la cutia cu viteze! Mare ghinion pentru pilot chiar de ziua sa de naștere!

UPDATE Ora 17:02. Raikkonen a reușit cel mai rapid tur de pistă, peste al liderului Verstappen și a reușit să urce pe locul al doilea. Răsturnări de situație incredibile în Marele Premiu al Austriei. 

UPDATE Ora 16:43. Hamilton a intrat la boxe și a pierdut șefia cursei, cel puțin pentru moment. Verstappen este noul lider, în timp ce englezul a revenit pe pistă, pe poziția a patra.

UPDATE Ora 16:30. În turul al 15-lea s-a produs prima mare surpriză a acestei curse. La o săptămână după ce Mercedes a adus noul motor, Valtteri Bottas a avut o problemă și a abandonat. O problemă hidraulică, la cutia cu viteza, a însemnat practic finalul pentru câștigătorul din 2017. Nu este prima cursă cu ghinon pentru Bottas. A apărut și safety carul virtual.

UPDATE Ora 16:26. Niko Hulkenberg a fost nevoit să abandoneze din cauza unor probleme cu pachetul propulsor. Inspirat, a dus cât mai departe bolidul de pistă și s-a retras pe linia de start-sosire. Steagurile galbene au fost ridicate după problemle grave avute de pilot cu motorul său. 

UPDATE Ora 16:23. După 7 tururi, Hamilton a reușit să urce pe primul loc, urmat de Bottas și de Verstappen.

UPDATE Ora 16:19. Raikkonen a avut parte de un start excepțional. L-a depășit pe Bottas, a ieșit în primul viraj, după care în virajul trei a mai reușit o trecere de mare maestru.

UPDATE Ora 16:13. A început Marele Premiu al Austriei. Raikkonen a urcat pe locul al doilea, Bottas a pierdut însă trei poziții. Și Vettel a ratat startul

UPDATE Ora 16:11.  Piloții fac turul de încălzire. Temperatura la sol este aceeași, 47 de grade.

UPDATE Ora 16:00. Schimbări importante în grila de start. Fernando Alonso va pleca de pe linia boxelor. Au fost mai mulți piloți amendați. Sebastian Vettel a fost găsit vinovat pentru incidentul dincalificări cu juniorul Carlo Sainz și a pierdut trei poziții. Este a doua etapă consecutivă cu penalizare primită de german. Acum o săptămână a fost penalizat pentru incidentul cu Bottas. 

UPDATE Ora 15:58. Temperatura la nivelul solului a ajuns astăzi la 47 de grade! Este cea mai ridicată temperatură din aceste trei zile. A fost pe la 30 de grade la primele antrenamente, 32, în ziua a doua, la calificări, dar acum a ajuns la 47 de grade. 

UPDATE Ora 15:53. Valtteri Bottas va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Austriei. Bottas a obținut al doilea pole consecutiv pe Red Bull Ring.

În calificările transmise ÎN DIRECT la Digi Sport, câștigătorul din 2017 l-a devansat pe Lewis Hamilton, la finalul calificărilor, cu doar 19 miimi de secundă și a stabilit un nou record al pistei. Din 2014 și până în prezent, constructorul Mercedes s-a dovedit imbatabil pe traseul de Grand Prix de lângă Graz.

Tot ce trebuie să știi despre Marele Premiu al Austriei

Din linia a doua vor pleca cei doi piloți Ferrari, Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen. În cea de-a treia linie se vor afla Max Verstappen și Romain Grosjean. Singura penalizare acordată pe grilă a fost cea a lui Charles Leclerc. Pilotul Sauber a schimbat cutia de viteze înaintea calificărilor și va pierde 5 poziții, de pe locul 13 pe 18.

Marele Premiu de Formula 1 al Austriei va putea fi urmărit duminică, de la ora 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro. Cursa va fi prefațată în emisiunea Grila de Start, de la ora 15:00, tot pe Digi Sport 1.

Etichete: formula 1 , lewis hamilton , sebastian vettel , valtteri bottas , f1 austria


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei
profimedia-0866394542
8 bijuterii ale lui Michael Schumacher vor fi ”pe tarabă” în luna mai. Câți bani se estimează că va lua familia
profimedia-0068505639
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
VERSTAPPEN Max (ned), Red Bull Racing RB20, portrait during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2024, 3rd round of the 2024 Formula One World Championship from March 22 to 24, 2024 on the Albert Park Circuit, in Melbourne, Australia

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”