profimedia-0866661437
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei! Premieră pentru pilotul olandez
Formel 1: GP von Japan 2024 in Suzuka - Das Rennen
Dorit de Red Bull și de Mercedes, Fernando Alonso s-a decis și a semnat!
gigi becali
Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

VIDEO Cele mai tari 15 faze din F1, în 2013. Accidente, momente amuzante și controverse la vârf

27.12.2013, 14:50

Sezonul 2013 în Formula 1 a fost dominat autoritar de Sebastian Vettel, dar nu totul a gravitat în jurul campionului german care a câștigat nouă Grand Prix-uri și a obținut al patrulea titlu mondial consecutiv.

f1 2013 evenimente
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Există numeroase momente interesante care s-au petrecut în cele 19 curse disputate și o bună parte dintre ele l-au vizat pe colegul lui Vettel, australianul Mark Webber, care s-a retras din activitate după cursa din Brazilia, ultima a calendarului pe 2013.

Trecând peste drama Mariei de Villota, multe episoade vor rămâne memorabile pentru fanii "Marelui Circ", iar Digi Sport vă prezintă cele mai spumoase 15 evenimente petrecute în sezonul recent încheiat.


15. Manevrele lui Sergio Perez. La Monaco, de obicei rezultatele se decid în calificări și în primele viraje, dar mexicanul a ținut să demonstreze că depășirile nu sunt imposibile în Principat. I-a surprins cu idei periculoase pe Jenson Button, Fernando Alonso și Kimi Raikkonen, iar finlandezul a comentat sec ambiția juniorului: "Cineva ar trebui să-i dea un pumn în faţă!".

14. Startul la Monza, infernal. Paul Di Resta a avut parte de un ghinion mare la Monza, unde a abandonat rapid, după o coliziune cu Romain Grosjean. Ca de obicei, startul din Italia a fost incandescent, iar Di Resta și-a pierdut roata și a fost nevoit să abandoneze imediat.


13. Alonso a pornit ca din tun! Startul reușit de Fernando Alonso la Singapore este cel mai bun al anului și unul dintre cele mai bune din istoria modernă a F1. Plecat de pe 7, el a avansat instantaneu între primii trei, după ce a trecut ca un fulger de Hamilton, Grosjean, Webber și Massa. Alonso a terminat acea cursă pe locul 2, în spatele lui Vettel.

12. Mașina nu l-a ajutat pe Sutil. Grand Prix-ul Coreei de Sud este unul de tristă amintire pentru Adrian Sutil, care s-a lovit de Mark Webber în cursă și a încheiat weekendul dezamăgitor. La finalul cursei, el i-a transmis plin de năduf directorului: "Mașina e a naibii de înceată. Chiar nu pot să merg mai repede. Este un mare rahat!".

11. Accident spectaculos în Principat. Cursa din Monte Carlo a propus multe accidente, dar cel în care au fost implicați Max Chilton și Pastor Maldonado a fost de departe cel mai spectaculos. Mașina Williams a zburat pentru o scurtă perioadă de timp, motiv pentru care Marele Premiu a fost întrerupt temporar. Apoi, victoria i-a revenit lui Rosberg.

10. Perez, la cuțite cu Button. În cursa din Bahrain, mexicanul Perez a terminat pe locul 6, după ce s-a duelat aprig cu Jenson Button, colegul său de echipă. Faza a generat un conflict între cei doi, iar britanicul a comentat nervos: "Nu sunt obișnuit să merg în linie dreaptă și un coleg să se atingă de mine, la 300 de km/h. Noi nu facem asta, de obicei, în F1. E ceva nou. Poate că așa sunt cursele azi, eu știu? Dar eu nu vreau să concurez așa, e periculos!".

9. Coșmarul lui Massa. Brazilianul Felipe Massa a avut parte de un weekend îngrozitor la Monte Carlo, unde a suferit un accident violent în antrenamente și a încheiat cursa cu un abandon, în turul 30, în același loc. Virajul "St. Devote" i-a jucat feste sudamericanului, care a încheiat sezonul cu doar 112 puncte acumulate la volanul bolidului Ferrari.

8. Victoria "Matadorului". Fernando Alonso a făcut o cursă perfectă pe propriul teren, în Marele Premiu al Cataluniei, unde Nico Rosberg a plecat din pole-position, iar ibericul doar de pe poziția a 7-a. Strategia lui Alonso a fost perfectă, dar depășirile efectuate în dauna lui Lewis Hamilton și Kimi Raikkonen au fost cele care au impresionat cu adevărat asistența.

7. Bianchi, cam neglijent. În Marele Premiu al Germaniei, nefericitul Jules Bianchi a fost nevoit să abandoneze din cauza unei defecțiuni la motor. Dezamăgit, acesta și-a lăsat bolidul pe marginea pistei, plecând cu capul în pământ spre boxe. Nu mică i-a fost mirarea când a văzut că mașina sa a început să ruleze singură pe pistă, unde Vettel a evitat în ultima clipă un accident stupid.

6. Mark Webber și-a încheiat cariera în F1 după cursa de la Interlagos, unde a terminat pe locul 2. În turul de onoare efectuat după finish, Webber a renunțat la casca de protecție și și-a arătat chipul din cockpit, explicând gestul la final: "Este un sport în care nu e tocmai ușor să arăți lumii cine este cu adevărat în spatele volanului. A fost un sentiment plăcut".

5. Aerianul Hamilton. Pilotul Mercedes, britanicul Lewis Hamilton a intrat din obișnuință la boxe la standul fostei echipe, McLaren, pentru care a concurat timp de 6 ani. Mecanicii fostei sale scuderii, surprinși de confuzia făcută de Hamilton, l-au îndrumat „colegial” spre standurile Mercedes, spre amuzamentul iubitei sale, Nicole Scherzinger.

4. Record remarcabil al lui Webber. În Marele Premiu al Statelor Unite, Vettel a obținut victoria la pas, dar Red Bull s-a concentrat mai mult pe clasarea lui Mark Webber. Aflat în bătălie pentru locul secund, în turul 28, australianul a fost ajutat la standuri, unde mecanicii au obținut un timp remarcabil: 1,9 secunde pentru un schimb de pneuri.

3. Roata buclucașă. Scene incredibile în Marele Premiu al Germaniei! Mark Webber a plecat de la standuri înainte ca roata dreapta spate să fie fixată cum trebuie. Au urmat scene aproape dramatice, anvelopa sărind în momentul în care australianul se pregătea de demaraj. Cauciucul s-a îndreptat către celelalte boxe, dar mecanicii au reușit să se ferească din calea sa. Nu la fel de norocos a fost un cameraman care filma la standuri, acesta aflându-se cu spatele când a fost lovit în plin de roata desprinsă din monopostul lui Webber.

2. Falimentul Pirelli. Cursa de la Silverstone va rămâne una memorabilă, în mare parte din cauza eșecului înregistrat de producătorul italian de pneuri Pirelli. Deși a condus din pole-position, Lewis Hamilton a fost obligat să abandoneze după ce i-a explodat un cauciuc. Două tururi mai târziu, același lucru l-a pățit și Felipe Massa. Dintr-un motiv similar a fost nevoie de safety-car, la abandonul lui Vergne, iar pneurile lui Perez au cedat și ele lamentabil.

1. Controversa "Multi-21 Seb". Se va vorbi ani la rândul despre acest episod. În Malaezia, Webber conducea fără probleme cursa, după ultimele intrări la boxe. Colegului Vettel i s-a transmis de la boxe să rămână în spatele favoritului local, pentru o "dublă" desăvârșită. Dar neamțul a ignorat ordinul "Multi-21" (n.r. locurile 1 și 2 pentru Red Bull) și l-a depășit pe Webber, rămas stupefiat, cu 13 tururi înainte de finish. Mark Webber a reacționat furios, descriind manevra ca fiind "Multi-21 Seb", atac la megalomania campionului Red Bull.

Inițial, Vettel și-a cerut scuze pentru "greșeală", dar a dat înapoi într-un interviu BBC, unde a declarat: "Ideea e că eram în cursă. Am fost mai rapid. L-am depășit. Și am câștigat". În același Mare Premiu, Lewis Hamilton a terminat pe locul 3, deasupra colegului Nico Rosberg, căruia mecanicii i-au impus să se lase depășit, deși mașina sa a fost mai rapidă în acea zi. Sportiv, britanicul a admis la final: "Nu mă simt deloc grozav. Sincer, cred că Nico merita acest loc 3".

Etichete: formula 1 , mclaren , red bull , accident f1 , vettel red bull , f1 video , accidente formula 1 , video accident , depasire , seb 21 , controverse f1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Înlocuitorul lui Kylian Mbappe vine de la Barcelona! PSG a pregătit oferta: 200.000.000€
profimedia-0865397989
Recomandările redacției
gigi becali
Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”

Anunțul făcut de conducerea Barcelonei, după ce Xavi a fost convins să rămână
Sport News - February 21, 2024
Adrian Mutu îi îndeamnă pe rapidiști să nu-l piardă pe cel mai bun “număr 9”. ”Briliantul”, încântat de Albion Rrahmani
Adrian Mutu
Laszlo Dioszegi, mesaj pentru contestatari după Sepsi - FCSB: ”Am demontat mitul. Toată lumea vede”
dyoszegy1
Citește și
Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei
profimedia-0866394542
8 bijuterii ale lui Michael Schumacher vor fi ”pe tarabă” în luna mai. Câți bani se estimează că va lua familia
profimedia-0068505639
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Mutare surpriză în Formula 1! Cine poate fi noul coleg al lui Verstappen
Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023, Shakir - 05 Mar 2023

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool