Formula 1 Championship Formula 1 Heineken Grande Premio De Sao Paulo 2021, Sao Paulo Grand Prix, 19th round of the 2021 FIA Formula One World Championship, Interlagos Circuit, Sao Paulo, Brazil - 12 Nov 2021
CEO-ul lui Mercedes anunță că un pilot de 17 ani i-ar putea lua locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
Mutare surpriză în Formula 1! Cine ar putea fi noul coleg al lui Max Verstappen la Red Bull
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

VIDEO Vettel este pentru a treia oară campion mondial! Button a câștigat cursa, iar Alonso a venit pe doi!

24.11.2012, 20:48

Cursă nebună la Interlagos, unde Sebastian Vettel a tremurat până în ultimul tur pentru titlul mondial. Fernando Alonso, principalul contra-candidat, a terminat pe doi, la un singur loc de titlu. 

vettel-afp-6701
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Cursa a început spectaculos, cu Vettel lovit de Bruno Senna, scăpat ca prin minune de un abandon. Alonso, plecat de pe locul 8 al grilei, a urcat până pe 4 și toată cursa a fost înaintea lui Vettel. 

O singură dată spaniolul de la Ferrari a fost campion mondial virtual, când Vettel a intrat de două ori în două tururi consecutive la boxe. În rest, Vettel a pilotat cu atenție și tot ce a vrut a fost să stea pe o poziție care să-i asigure titlul mondial.

Obiectivul a fost îndeplinit în condițiile în care Jenson Button a terminat primul și Alonso n-a câștigat în Brazilia.

Ultimul pe podium a sosit localnicul Felipe Massa, de la Ferrari.


CLASAMENT FINAL MP BRAZILIA

CLASAMENT GENERAL PILOȚI 2012

CLASAMENT GENERAL ECHIPE 2012


Turul 71: Jenson Button trece primul linia de sosire, urmat de Fernando Alonso. dar marele câștigător este Sebastian Vettel, care devine pentru a treia oară campion mondial! Germanul este cel mai tânăr triplu campion mondial din istorie, la 25 de ani!


Turul 70: Paul di Resta lovește parapetul și abandonează, iar pe pistă a aparut safety-car-ul!


Turul 65: Vettel mai câștigă un loc, e pe 6, e campion mondial dacă nu greșește și abandonează!

Turul 61: S-a intrat în ultimele 10 tururi! Vettel e pe locul 7, Alonso pe 2. În clasamentul general, Vettel e primul, cu doar un punct avans!

Turul 57: Schimbă și Alonso cauciucurile. Vettel redevine campion mondial virtual!

Turul 56: Vettel intră din nou la boxe. Ploaia s-a întețit. În acest moment, Alonso, care e pe 3, e campion mondial. Vettel are nevoie să intre în puncte.

Turul 55: Hulkenberg a încercat să-l depășească pe Hamilton, în primul viraj de după linia boxelor, i-a fugit spatele monopostului pilotului german și l-a lovit pe Hamilton, cei doi au ieșit în decor.


Turul 53: Vettel din nou la boxe, iese pe locul 10!

Turul 48: Nico Hulkenberg se răsucește în viraj și Lewis Hamilton îl depășește și e noul lider al cursei!

Bruno Senna, care a abandonat în cursa de casă, încă din primul tur: "Am avut un start bun și totul a mers bine. Sebastian Vettel a traversat din poziția sa circuitul, direct, lovindu-mă, n-a mai fost nimic de făcut, mi-a avariat mașina prea tare."

Turul 41: Alonso e pe 4, Vettel pe 7. În acest moment Sebastian Vettel e campion mondial. Are 279 de puncte, iar Alonso 272

Turul 38: A început din nou să plouă în Brazilia, la Interlagos. 

Turul 34: Felipe Massa trece de Vettel, Alonso l-a depășit și el pe Kobayashi. 

Turul 30: Safety car-ul a părăsit circuitul! Mark Webber a încercat să-l depășească pe Vettel în același timp cu Kabayashi, dar a fost nevoit să iasă în decor.

CLASAMENT TUR 29, LA IEȘIREA SAFETY CAR-ULUI

Iată cum arată monopostul lui Vettel după ce a fost lovit de Bruno Senna


Turul 23: Safety Car pentru că sunt resturi pe circuit!

Turul 20: A intrat la boxe și Sebastian Vettel, care iese la o secundă în urma lui Fernando Alonso. Vettel a pus cauciucuri dure pe monopostul său.

Turul 19: Nico Hulkenberg l-a depășit pe Button și e lider! Fernando Alonso a intrat a doua oară la boxe în doar 20 de tururi.

Turul 17: S-a oprit ploaia la Interlagos, Vettel e chiar în spatele lui Alonso.

CLASAMENT TUR 14

Turul 8: Vettel a urcat pe locul 6 profitând de mai multe probleme în pluton. Romain Grosjean a ieșit spectaculos de pe circuit.


Turul 5: Sebastian Vettel are un start groaznic. A fost depășit în primul viraj de patru monoposturi, inclusiv de coechipierul Mark Webber, apoi a fost lovit de Senna. După 4 tururi e pe locul 18 și din linia de comunicare s-a auzit cum a comunicat echipei că are probleme și nu le poate rezolva.


Turul 1: Start spectaculos cu Alonso urcând pe locul 4 după primele două viraje. La începutul turului doi, Alonso urcă încă o poziție, până pe locul 3.


UPDATE 18:00 Piloții au plecat în turul de încălzire. A început ploaia pe circuitul de la Interlagos.  


UPDATE 17:50 Cursa va începe în 10 minute. Până la start, iată prezentarea circuitului.



UPDATE 14:00:

Marele Premiu al Braziliei are loc duminică, de la ora 18:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1. 

De la ora 17:00, iubitorii Formulei 1 se pot delecta cu emisiunea "Grila de Start", care va prefața ultima etapă a actualului sezon, cea în care se decide și lupta pentru titlul de campion mondial.


UPDATE 22:38 Pastor Maldonado (Williams) va fi penalizat cu 10 locuri pe grila de start a Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei, deoarece nu a trecut pe la cântar între două segmente ale calificărilor, ceea ce îi permite spaniolului Fernando Alonso (Ferrari) să urce pe poziţia 7 a grilei.

Potrivit AFP, Maldonado a primit o sancţiune atât de severă deoarece a mai fost avertizat de două ori în acest sezon, iar al treilea avertisment s-a transformat automat în penalizare.


Lewis Hamilton a obținut al 7-lea pole-position din acest sezon, la ultima sa cursa pentru McLaren Mercedes. Hamilton a fost cel mai rapid în calificarile Marelui Premiu al Braziliei, ultima etapă din 2012. McLaren Mercedes a dominat calificările de la Interlagos și a monopolizat prima linie. 

Jenson Button a încheiat al doilea, la doar 5 sutimi în spatele colegului său. Liderul clasamentului general, Sebastien Vettel, va pleca doar al patrulea, dintr-o linie secundă în care se va afla și Mark Webber, celălalt pilot Red Bull Racing.

Adversarul lui Vettel pentru titlul de campion mondial, Fernando Alonso, nu a putut urca mai sus de locul al 8-lea. Spaniolul are de recuperat 13 puncte în cursa de duminică, iar singura sa opțiune este victoria. Mașina nu l-a ajutat aproape deloc în calificările din ultima vreme, când Alonso a pornit de pe 6 (Abu Dhabi), 9 (SUA) și 8 (Brazilia).

"Avem nevoie de circumstanțe ciudate, de o cursă haotică, cu ploaie sau alte evenimente neprevăzute. Să sperăm că vom avea noroc!", a declarat la final pilotul iberic.

Între Vettel și Alonso s-au interpus Felipe Massa, Pastor Maldonado și Nico Hulkenberg. Favoritul local Massa a comentat plin de umor:

"Văzând cât de bine merg mașinile Red Bull și McLaren, pot spune că am făcut un tur de pistă grozav și mă simt de parcă aș fi în pole position. Sunt mulțumit de mașină și sper să-mi fac fanii fericiți duminică".

În linia a 5-a se vor afla Kimi Raikkonen și Nico Rosberg. Ultima sesiune de calificări din carieră nu i-a adus un rezultat grozav lui Michael Schumacher, care va pleca de pe poziția a 14-a, fiind cu jumătate de secundă mai lent decât colegul Nico Rosberg.
Romain Grosjean a fost iar în centrul atenției, cu un accident spectaculos. El s-a lovit cu Pedro de la Rosa pe linia dreaptă de pe linia de start/sosire, chiar când francezul se pregătea să intre la boxe.

Webber neagă aranjamentul

Chiar dacă lumea de la paddock vorbește despre un posibil aranjament în cadrul echipei Red Bull, australianul Mark Webber a ținut să infirme zvonurile care spun că el îl va ajuta pe Sebastian Vettel să cucerească titlul mondial:

"Ne vom concentra să facem o cursă curată, eu voi avea grijă doar de ceea ce se întâmplă în cockpitul meu. S-ar putea să fie nevoie de toate tipurile de cauciucuri în timpul cursei, așa că fiecare trebuie să fie profesionist 100%. Orice s-ar întâmpla, eu mă voi bucura de ultimul Grand Prix al anului".

Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 1, duminică, de la ora 18.00 și va fi precedat, o oră mai devreme, de o nouă ediție a emisiunii "Grila de Start".

GRILA DE START LA MP AL BRAZILIEI

*Maldonado a fost penalizat, iar Alonso urcă pe poziţia a şaptea

Etichete: fernando alonso , lewis hamilton , sebastian vettel , hamilton pole position , hamilton f1 , formula 1 hamilton , calificari interlagos , circuit interlagos , duel pentru titlul mondial


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
VERSTAPPEN Max (ned), Red Bull Racing RB20, portrait during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2024, 3rd round of the 2024 Formula One World Championship from March 22 to 24, 2024 on the Albert Park Circuit, in Melbourne, Australia
Mutare surpriză în Formula 1! Cine poate fi noul coleg al lui Verstappen
Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023, Shakir - 05 Mar 2023
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
”Au început negocierile”. Mercedes i-a găsit înlocuitor lui Lewis Hamilton
Lewis Hamilton file photo

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale