February 25, 2024, Sfantu Gheorghe,Romania, Superliga Season 2023-2024, Stage 27, SEPSI OSK vs FC Universitatea Cluj, Se
Exclusiv Sepsi a dat lovitura! Adevărata sumă încasată de la FCSB pentru Marius Ștefănescu. Anunțul lui Gigi Becali
gigi becali cruce
S-a autopropus la FCSB, dar campioana României nu l-a contactat. ”Domnul Becali nu știe ce vreau”
UEFA EURO 2024: Ungarn - Schweiz; 14.06.2024 Granit Xhaka (Schweiz, 10) und Murat Yakin (Cheftrainer, Schweiz) umarmen s
Exclusiv Doar România i-a bătut în ultimele 15 meciuri și au făcut spectacol la EURO 2024! Jucătorul remarcat: ”E un maestru”
Digi Sport 1 Live
Acum

Amânare în "Dosarul Transferurilor". Inculpaţii vor afla sentinţa pe 5 martie

11.02.2013, 03:09

Cei 8 oameni din fotbal implicaţi în "Dosarul Transferurilor" mai au de aşteptat până să afle sentinţa. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis amânarea recursului, care se va judeca pe 5 martie. DNA a solicitat interdicţia de a părăsi ţara pentru inculpaţi, însă aceasta va fi decisă pe 19 februarie.

dosarul cei 8
  • FOTBAL: Oviedo - Espanyol, duminică, 19:30, DGS 2

  • MEDIA: Fotbal European, duminică, 21:00, DGS 1


Update 16:25: Victor Becali nu are de gând să urmeze modelul vărului său, Gigi Becali. "Procurorii au scris în motivaţie că ne-am întâlnit conspirativ. Cum poate fi un hotel, Crowne Plaza, un loc de întâlnire conspirativ? Nu ne-am dus pe câmp, nici în pădure, ci la un hotel din Bucureşti. Eu nu o să urmez exemplul vărului meu Gigi Becali. Are 54 de ani, eu am 51, nu mai sunt la vârsta la care să pot fi uşor influenţabil. Nu plec din România şi nici nu am motive s-o fac. Eu şi fratele meu am fost prezenţi la toate termenele de judecată şi vom fi prezenţi până la ultimele. Nu ne sustragem de la nimic", a explicat agentul de jucători la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.


Update 12:35: Cristi Borcea neagă, la rândul său, că ar fi tentat de fuga din ţară, după modelul anunţat de naşul său, Gigi Becali.

"Este o aberaţie că aş vrea să fug din ţară, la două săptămâni de la operaţia pe cord. Eu am fost prezent la proces. Indiferent de decizie, eu rămân în ţară. Nu trebuie să existe niciun fel de suspiciune că aş vrea să fug de justiţie", a declarat Borcea la ieşirea din sala de judecată. 


Update 12:10: George Copos: "Sunt un om care a creat 4.500 de locuri de muncă, care a plătit 10 milioane de euro pe an în taxe şi impozite. Toate activele mele sunt în această ţară, România, pe care o iubesc. Trăiesc o dramă! Sunt nevinovat! Toţi banii din acele două transferuri (Dulca şi Bratu) au intrat în contabilitatea clubului, au fost băgaţi în bugetul Rapidului. Şi vom demonstra acest lucru cu acte. Am spus mereu că justiţia nu trebuie făcută în mass-media. Cererea de interdicţie de părăsire a ţării este nedreaptă. Este nedreaptă pentru că eu nu voi pleca niciodată din ţara mea şi nu mă voi sustrage justiţiei, chiar dacă voi fi condamnat. Pot fi judecat, în această ţară, doar de familia mea, de directorii mei şi de cei 2.100 de angajaţi ai Ana"


"Am băgat 40 milioane de euro în Rapid, pentru a aduce bucurie unor oameni. Eram obligat prin lege să introduc insolvenţa la Rapid. Aveam pierderi de 30 de milioane de dolari, ştiţi cu toţii de ce, din acel sezon: 2008-2009. Sunt hăituit, dar chiar şi aşa sunt mândru de Rada şi de băieţi şi voi face tot ce îmi stă în puteri să-i sprijin". 

"Cum poate fi un hotel o locaţie conspirativă? Acolo au fost Deloitte, unul din cei patru mari care se ocupă de fotbal şi care vor prezenta o opinie. Acolo a fost Monterrey, cel mai mare avocat din domeniu, care şi el va prezenta o opinie. Suntem hotărâţi să plătim totul, chiar şi aceste presupuse datorii"., a declarat George Copos, aproape printre lacrimi.


Update 11:50: Amânare în "Dosarul Transferurilor". Decizia va fi luată pe 5 martie.

Totodată, măsura de interdicţie de a părăsi ţara pentru cei inculpaţi a fost amânată pentru 19 februarie.


Update 10:50: Giovanni Becali nu se teme de închisoare. "Puşcăria nu e o sperietoare de girafe, de leoparzi sau de tigri. E o instituţie de reeducare, de punere a omului în linişte, unde îşi aşează gândurile, dacă se va întâmpla aşa ceva. Dar până atunci aşteptăm să fim judecaţi corect. Nu aş fi vorbit dacă nu aş fi văzut articolele de ieri: Ultima duminică de libertate. Hai să vedem dacă o apuc pe următoarea", a declarat fostul agent de jucători.


Update 10:15: DNA a reclamat instanţei supreme o întâlnire conspirativă, care a avut loc acasă la George Copos, unde s-a întâlnit Gigi Becali cu acţionarul majoritar al FC Rapid, Victor Becali şi cu Cristian Borcea, anchetatorii precizând că patronul FC Steaua aşteaptă o sentinţă definitivă într-un dosar penal.

"Cu câteva zile înainte de judecarea primului termen în recurs la ICCJ inculpaţii Gheorghe Copos, Cristian Borcea şi Victor Becali s-au întâlnit într-o locaţie privată, aparţinând inculpatului Copos Gheorghe, cu Becali Gheorghe, inculpat care aşteaptă pronunţarea unei decizii definitive într-o cauză la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la completul de cinci judecători (în dosarul privind sechestrarea hoţilor maşinii patronului FC Steaua- n.r.), aspect care ridică serioase semne de întrebare cu privire la implicarea persoanei menţionate în afacerile judiciare ale inculpaţilor, cu atât mai mult cu cât acesta din urmă (Gigi Becali-n.r.) a relatat că l-a sfătuit pe finul său, inculpatul Cristian Borcea, să părăsească ţara după condamnarea pronunţată de instanţa de apel, aspect confirmat în parte de inculpat", se arată în documentul DNA prin care procurorii cer luarea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara pe numele celor opt oameni de fotbal.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) menţionează că "inculpaţii deţin importante valori financiare în ţară şi în străinătate, inculpatul Borcea Cristian având chiar rezidenţa în SUA, relaţiile personale şi comerciale deţinute putând fi de natură să le asigure acestora părăsirea intempestivă a teritoriului ţării şi sustragerea astfel de la judecarea cauzei în recurs"


Update 10:00: Gigi Neţoiu: "Cererea de interdicţie de părăsire a ţării e o măsură nejustificată. E clar că are legătură cu ce a spus domnul Becali, că va fugi din ţară, dar trebuie să facem diferenţa între oameni. Noi am respectat justiţia întotdeauna, suntem oameni de afaceri oneşti, eu am 1000 de angajaţi. Nu mi se pare normal, dar să vedem ce va fi. Avem încredere în justiţia română, de-aia suntem acum aici".


Update 09:35: A ajuns la ICCJ şi Gigi Neţoiu.


Update 09:30: DNA a cerut judecătoarelor să instituie măsura de interdicţie de părăsire a ţării pentru cei opt inculpaţi în "Dosarul Transferurilor" pentru o perioadă de 30 de zile. Înfăţişarea s-a amânat pentru ora 11.00, la cererea avocaţilor apărării, când judecătoarele vor anunţa şi dacă aprobă cererea procurorilor.


Update 09:15: Cristian Borcea, fraţii Becali, George Copos şi Gică Popescu au ajuns la ICCJ. MM Stoica, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu  nu au venit până la această oră.

Două dosare în care sunt inculpaţi oameni de la "vârful" fotbalului românesc îşi aşteaptă luni, 11 februarie, sentinţele definitive.


În "Dosarul Transferurilor", fraţii Becali, Cristi Borcea, George Copos, Jean Pădureanu, MM Stoica, Gigi Neţoiu şi Gică Popescu au fost condamnaţi la Curtea de Apel, în noiembrie 2012, la închisoare, dar speră ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să le îmblânzească pedepsele. În "Dosarul Sechestrării", patronul Stelei, Gigi Becali, îşi aşteaptă verdictul departe de ţară, în Dubai, dar ameninţă să nu se mai întoarcă dacă va fi condamnat la 11 ani de închisoare, aşa cum cer procurorii.

Conform Adevarul.ro, cei opt inculpaţi din "Dosarul Transferurilor" ar putea cere luni o amânare, pentru angajarea unui avocat, dar la Înalta Curte dosarul nu poate avea 42 de termene, aşa cum s-a întâmplat la prima instanţă. Cei opt oameni de fotbal sunt la mâna a trei judecătoare, Corina Jîjîie, Tatiana Rog şi Lavinia Lefterache.

Între 3 şi 8 ani de închisoare pentru cei opt

Achitaţi de Tribunal în aprilie 2012, cei opt au fost condamnaţi în noiembrie acelaşi an la următoarele pedepse:

Ioan Becali: - 8 ani cu executare şi restituirea a cinci milioane de dolari
Victor Becali: - 7 ani cu executare şi restituirea a 1,76 milioane de dolari
Cristi Borcea: - 7 ani cu executare şi restituirea a 1,17 milioane de dolari
George Copos: - 5 ani cu executare şi restituirea a 660 de mii de euro
MM Stoica: - 4 ani cu executare şi restituirea a 675 de mii de euro
Jean Pădureanu: - 3 ani cu suspendare şi restituirea a 197 de mii de euro
Gică Popescu: - 3 ani cu suspendare şi restituirea a 700 de mii de euro
Gigi Neţoiu: - 3 ani cu suspendare

Conform motivării judecătorilor Curţii de Apel, fraţii Becali şi Cristi Borcea nu au au circumstanţe atenuante, spre deosebire de ceilalţi inculpaţi, pentru că au făcut o practică obişnuită din declararea unei sume de transfer mai mici decât cea reală. “Becali Ioan a fost iniţiatorul şi principalul beneficiar, împreună cu Becali Victor, al acestei activităţi ilicite, în cadrul căreia inculpatul Borcea Cristian a avut o contribuţie esenţială, determinată de funcţiile de conducere deţinute la clubul Dinamo Bucureşti”, se arată în motivare.

Mihai Stoica şi George Copos au avut o “activitate infracţională mai redusă”, iar Jean Pădureanu, Gică Popescu şi Gigi Neţoiu au primit o condamnare cu suspendare pentru că primul “are o vârstă înaintată”, al doilea “a fost un sportiv de excepţie şi a acoperit o parte din prejudiciu”, iar ultimul a fost implicat într-un singur transfer ilegal şi a deschis un cont la bancă de unde se poate recupera prejudiciul.

Etichete: george copos , gigi netoiu , mm stoica , meme stoica , victor becali , ioan becali , gigi becali , gica popescu , jean pădureanu , femei , dosarul transferurilor , inchisoare , dosarul sechestrarii de persoane , sentinte finale , judecatoare , inculpati , lordul , inalta curte de casatie si justitie


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un nou război catastrofal e aproape să cuprindă Orientul Mijlociu
Un nou război catastrofal e aproape să cuprindă Orientul Mijlociu

Conflictul larvar și rivalitatea au fost aproape mereu o caracteristică a relațiilor dintre Israel...

Descarcă aplicația Digi24
Top articole
budescu rapid-farul (16)
Constantin Budescu semnează! ”Magicianul” va evolua în SuperLigă alături de Dragoș Grigore

A negociat "la sânge" cu FCSB și Gigi Becali a spus totul: "E oltean cu tupeu! Cum să îți dau, mă, 150.000?"
gigi becali - prosport
”Mizerabil”. Nu s-au ferit de cuvinte, după Germania - Scoția 5-1
Germany v Scotland, Group A - UEFA European Championships - Allianz Arena
Tragedie în fotbal: a făcut meciul carierei cu adversara României, iar la 10 zile distanță a murit!
sdsd
Presa din Anglia i-a taxat pe nemți pentru ceremonia de deschidere a EURO 2024
Germany v Scotland - UEFA Euro 2024 - Group A - Munich Football Arena
Recomandările redacției
UEFA EURO 2024: Ungarn - Schweiz; 14.06.2024 Granit Xhaka (Schweiz, 10) und Murat Yakin (Cheftrainer, Schweiz) umarmen s
Exclusiv Doar România i-a bătut în ultimele 15 meciuri și au făcut spectacol la EURO 2024! Jucătorul remarcat: ”E un maestru”

Exclusiv Gigi Becali, gata să încaseze 1.000.000€: ”Vă spun ca să știți”
gigi-becali
”Priviți circul!” Croații au răbufnit după eșecul la scor de neprezentare în fața Spaniei la EURO 2024
profimedia-0881897480
A jucat un singur minut în play-off-ul SuperLigii, dar a fost integralist în Italia - Albania de la EURO 2024! Nota primită
arlind-ajeti
Citește și
Un singur nume! Cine l-a impresionat pe MM Stoica în meciul de debut de la EURO 2024
Video ”Ăla e nebun, n-ai ce să faci cu el”. Gigi Becali a nominalizat singurul adversar de care se teme în lupta pentru titlu
gigi becali
Frumoasa fiică a lui Reese Witherspoon, leită mama ei. Fanii actriței, uluiți: „Sunteți gemene?”. Imaginile care i-au indus în eroare
Frumoasa fiică a lui Reese Witherspoon, leită mama ei. Fanii actriței, uluiți: „Sunteți gemene?”. Imaginile care i-au indus în eroare
Câți bani iau tricolorii dacă se califică din grupă: bonus cu șase zerouri! Primă și pentru titlul european!
Câți bani iau tricolorii dacă se califică din grupă: bonus cu șase zerouri! Primă și pentru titlul european!
Cum l-a convins Gigi Becali pe jucătorul din Superliga pentru care FCSB a plătit 1.310.000 de euro
Cum l-a convins Gigi Becali pe jucătorul din Superliga pentru care FCSB a plătit 1.310.000 de euro
Imagini inedite cu Jason Statham, "dintr-o altă viață". Înainte de a fi durul din filme, a luptat 10 ani la un alt vis
Imagini inedite cu Jason Statham, "dintr-o altă viață". Înainte de a fi durul din filme, a luptat 10 ani la un alt vis
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
„Noul Nostradamus" prezice că al Treilea Război Mondial va începe săptămâna viitoare
„Noul Nostradamus" prezice că al Treilea Război Mondial va începe săptămâna viitoare
Amenzi usturătoare pentru cei care stau la bloc și fac treburi casnice duminica. Motivul?
Amenzi usturătoare pentru cei care stau la bloc și fac treburi casnice duminica. Motivul?
S-a deschis plaja artificială din București: Cât costă o zi de relaxare urbană
S-a deschis plaja artificială din București: Cât costă o zi de relaxare urbană
Apariție șocantă la EURO: antrenorul Ungariei a introdus un atacant cu greutate FOTO
Apariție șocantă la EURO: antrenorul Ungariei a introdus un atacant cu greutate FOTO
Exclusiv Gigi Becali, fără dubii: ”El va fi cel mai bun de la FCSB”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai ales pentru cei cu exces de greutate
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai ales pentru cei cu exces de greutate
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”