Brighton and Hove Albion v Manchester City Premier League 25/04/2024. Manchester City midfielder Phil Foden (47) celebra
Video Brighton - Manchester City 0-4. Victorie fără drept de apel pentru ”Cetățeni”
(SP)ITALY VERONA FOOTBALL SERIE A HELLAS VERONA VS AC MILAN
Manchester City ”sparge” banca pentru starul lui AC Milan! Câți bani sunt dispuși să ofere ”Cetățenii”
gigi becali
FCSB, convinsă: urgentează negocierile pentru atacantul de 1.500.000€
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Video Atletico Madrid - Manchester City 0-0. ”Cetățenii” s-au calificat în semifinală după un final cu scântei pe Wanda Metropolitano

articol scris de Digi Sport
14.04.2022, 00:20

Meci incendiar pe Wanda Metropolitano! Manchester City s-a calificat în semifinala UEFA Champions League după ce a remizat, scor 0-0, cu Atletico Madrid în cea de-a doua manșă a sferturilor de finală. ”Cetățenii” s-au calificat grație rezultatului din tur, scor 1-0.

Atletico Madrid v Manchester City Quarter Final Leg Two - UEFA Champions League
Manchester City s-a calificat în semifinala UEFA Champions League, după 0-0 cu Atletico Madrid / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

În semifinale, trupa lui Pep Guardiola se va duela cu fosta rivală a antrenorului din La Liga, Real Madrid. Semifinalele Ligii Campionilor sunt programate pe 26/27 aprilie (turul), respectiv 3/4 mai (returul).

Atletico Madrid - Manchester City 0-0. ”Cetățenii” s-au calificat în semifinală după un final cu scântei pe Wanda Metropolitano

Atletico Madrid a avut prima șansă importantă. Joao Felix a trimis periculos în careul ”cetățenilor”, acolo unde aștepta Renan Lodi, însă balonul a fost respins la timp de Kyle Walker.

Manchester City a dat replica doar trei minute mai târziu când De Bruyne a centrat în careu de la colțul terenului, iar Stones a trimis cu capul peste poarta lui Oblak.

”Cetățenii” au semnat cea mai mare ocazie a partidei în minutul 30. Walker a trimis foarte bine în fața porții, Foden a apărut la interepție și i-a pasat lui Gundogan care a șutat în bara porții lui Oblak. Gundogan și-a încercat norocul cu capul, dar a fost blocat. De Bruyne a încercat să șuteze din prima, dar execuția nu i-a ieșit.


Ocaziile au continuat prin cea din minutul 35 a lui Atletico Madrid. Llorente i-a pasat în spate lui Kondogbia care a șutat din afara careului, dar balonul a fost deviat, iar Ederson a reușit să rețină.

Startul reprizei secunde i-a aparținut lui Griezmann care a avut o pătrundere bună, dar șutul său a fost blocat de Laporte.

Antoine Griezman a semnat încă o ocazie uriașă în minutul 57 când Joao Felix i-a așezat perfect balonul. Exteriorul său a trecut puțin pe lângă poarta lui Ederson. Rodrigo de Paul a șutat foarte bine în minutul 70, dar nu a nimerit spațiul porții ”cetățenilor”.

Pe finalul partidei au avut loc momente tensionate între cele două formații, după un gest golănesc al lui Felipe asupra lui Phil Foden, care s-a încheiat cu eliminarea jucătorului lui Atletico Madrid.

Spaniolii au mai avut două ocazii uriașe în ultimele momente ale partidei, dar intervențiile impecabile ale lui Ederson au păstrat scorul neschimbat și au adus calificarea lui Manchester City.

VIDEO Rezumatul partidei Atletico Madrid - Manchester City 0-0

Atletico Madrid - Manchester City 0-0. ”Cetățenii” s-au calificat în semifinală după un final cu scântei pe Wanda Metropolitano

Min. 90+13: Final de meci!

Min. 90+12: Ocazie pentru Atletico! Angel Correa șutează, dar Ederson îi salvează pe ”cetățeni”.

Min. 90+8: Ocazie pentru Atletico! Carrasco șutează din lovitură liberă, dar Ederson are o intervenție foarte bună.

Min. 90+2: Atletico Madrid, în zece jucători! Felipe este eliminat!

Min. 89: Între jucătorii celor două echipe se stârnește un conflict aprins după o intervenție a lui Felipe asupra lui Foden.

Min. 70: Ocazie Atletico! Rodrigo de Paul șutează foarte bine puțin pe lângă poarta lui Ederson.

Min. 57: Ocazie mare pentru Atletico! Joao Felix așează balonul pentru șutul cu exteriorul al lui Antoine Griezmann care trece puțin pe lângă poartă.

Min. 46: Ocazie bună pentru Atletico! Griezmann este lansat, pătrunde în careu, încearcă să șuteze, dar este blocat de Laporte.

Min. 35: Ocazie pentru Atletico! Llorente îi pasează în spate lui Kondogbia care șutează din afara careului. Balonul este deviat și ajunge în brațele lui Ederson.

Min. 30: Ocazie uriașă pentru Manchester City! Kyle Walker trimite în fața porții, Foden îi pasează lui Gundogan care nimerește bara porții lui Oblak, tot Gundogan încearcă să înscrie cu capul dar este blocat. Balonul ajunge în fața lui De Bruyne, dar belgianului nu îi iese voleul. 

Min. 10: Ocazie Manchester City! De Bruyne centrează în careu de la colțul terenului, iar Stones reia cu capul peste poartă.

Min. 5: Ocazie Atletico! Joao Felix trimite periculos în careu acolo unde aștepta Renan Lodi, dar balonul este respins de Kyle Walker.

Min. 1: Începe meciul!

Atletico Madrid: Oblak – Reinildo, Felipe, Savic – Lodi, Lemar, Kondogbia, Koke, Marcos Llorente – Joao Felix, Griezmann

Rezerve: Lecomte,  De Paul, Luis Suarez, Correa, Wass, Matheus Cunha, Carrasco, Hermoso, Vrsaljko, Javi Serrano

Manchester City: Ederson – Joao Cancelo, Laporte, Stones, Walker – Gundogan, Rodri, De Bruyne – Bernardo Silva, Foden, Mahrez

Rezerve: Steffen, Carson, Ruben Dias, Ake, Sterling, Grealish, Zinchenko, Fernandinho, Delap, Edozie, McAtee, Lavia


Partida de pe Etihad Stadium a fost una cum rar se vede în această fază a competiției. Manchester City a dominat meciul cap-coadă, în timp ce Atletico Madrid a făcut tot posibilul pentru a nu primi gol, chiar dacă asta a însemnat să nu pună pericol deloc la poarta adversă. 

"Los Rojiblancos" au jucat cu un sistem 5-5-0, pe care Pep Guardiola (51 de ani) l-a numit, într-un mod voalat, preistoric. La câteva zile după această declarație, omologul său, Diego Simeone (51 de ani), i-a oferit răspunsul și a explicat că urmărește doar ce este mai bine pentru clubul său.

Totuși, este clar că formația campioană en-titre a Spaniei va trebui să abordeze diferit meciul retur, deoarece este obligată să marcheze. 

Atletico Madrid - Manchester City, Live Video, 22:00, Digi Sport 1. Madrilenii, fără șut la poartă pe Etihad

Potrivit statisticienilor de la Opta, la meciul tur, Atletico Madrid nu a avut nici măcar un șut spre poarta lui Ederson, în timp ce Manchester City a avut 15 încercări, dintre care două cadrate.

Sursa citată scrie că a fost primul meci pentru Atletico Madrid, cu Diego Simeone pe banca tehnică, în care nu a avut niciun șut spre poarta adversă.

Premiera negativă a fost bifată de madrileni după 572 de meciuri în care echipa a fost condusă de Diego Simeone, care a venit la Atletico în urmă cu mai bine de 10 ani, în decembrie 2011.

Singurul gol al înfruntării de la Manchester, dominată autoritar de City, a fost marcat de Kevin De Bruyne, în minutul 70, când Phil Foden a ”desfăcut” apărarea lui Atletico Madrid cu o pasă verticală.

VIDEO cu rezumatul meciului Manchester City - Atletico Madrid 1-0:

Etichete: manchester city , atletico madrid , diego simeone , pep guardiola , sferturi champions league


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii

Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, fiind un motiv...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Dan Șucu intervine ”în negocierile” dintre Rapid și Marius Șumudică. Mesaj pentru Daniel Niculae și Victor Angelescu?
Recomandările redacției
gigi becali
FCSB, convinsă: urgentează negocierile pentru atacantul de 1.500.000€

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”
ioan-andone
FCSB este la 90 de minute de istorie
Screenshot 2024-04-26 at 16.12.18
Reacția lui Gigi Becali, după ce a auzit că Risto Radunovic e dorit de CFR Cluj
gigibecali5
Citește și
Spaniolii au făcut anunțul: Atletico vrea să îl transfere pe Jack Grealish!
Manchester City's Jack Grealish ahead of the UEFA Champions League quarter-final, second leg match at the Etihad Stadium, Manchester. Picture date: Wednesday April 17, 2024.
Liverpool îl înlocuiește pe Jurgen Klopp cu ”Guardiola”
Manchester City v Liverpool Premier League 25/11/2023. Jurgen Klopp of Liverpool (Manager) greets Pep Guardiola of Manch
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Steliano Filip, gata de o revenire de pomină în fotbalul românesc
Steliano Filip, gata de o revenire de pomină în fotbalul românesc
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Phil Foden a egalat recordul lui Leo Messi și Erling Haaland
Brighton & Hove Albion v Manchester City, Premier League, Football, American Express Community Stadium, Brighton, UK - 25 Apr 2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”