Spain: Sevilla FC - CFR 1907 Cluj Wanderers. UEFA Europa League, round of 16
N-au mai avut milă: Dan Petrescu, făcut praf în Coreea de Sud!
dan petrescu
”Trebuie să fie dezamăgiți”. Dan Petrescu, mesaj pentru jucători, după eliminarea din Liga Campionilor Asiei
Madrid, Spain. 30 April, 2022. Tennis: Mutua Madrid Open tennis tournament - Madrid, Individual, Women: Paula Badosa (Spain) V Simona Halep (Romania). Credit: EnriquePSans/Alamy Live News
La ce oră se joacă azi meciul Simona Halep - Paula Badosa, din turul 1 de la Miami Open, LIVE pe Digi Sport 2
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport
Celtic Celtic
3 - 4
CFR Cluj CFR Cluj
Ma 13.08.2019 22:45

Celtic - CFR Cluj 3-4! Magnific! Campionii, victorie entuziasmantă pe Celtic Park și calificare în grupele europene

13.08.2019, 23:45

  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • Elite League U20: Romania - Italia, joi, 18:00, DGS 1

CFR Cluj a reuşit o calificare senzațională în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe Celtic cu scorul de 4-3, marţi seara, la Glasgow, în manşa a doua a turului al treilea preliminar.

După 1-1 la Cluj, campioana României a făcut un meci memorabil, smulgând o victorie nesperată într-un final dramatic şi şi-a asigurat astfel cel puţin prezenţa în grupele Europa League după un meci cu un ritm sufocant.

CFR a găsit puterea să revină de la 1-2 şi 2-3 pe Celtic Park şi a scris istorie în faţa unei echipe de tradiţie. Ciprian Deac (27), Billel Omrani (74 - penalty, 80) şi George Ţucudean (90+7) au marcat pentru echipa ardeleană, în timp ce pentru campioana Scoţiei au înscris James Forrest (51), Odsonne Edouard (61) şi Ryan Christie (76).

În prima repriză, CFR a făcut un meci tactic aproape perfect, controlând jocul în faţa unei echipe care nu a dorit să rişte la adăpostul oferit de egalul din prima manşă.

Echipa antrenată de Dan Petrescu a avut prima ocazie a partidei, când Camora (5) a şutat cu dreptul, dar Bain a prins. O fază controversată s-a consumat în min. 8, când Deac a trimis mingea pe lângă poartă, fiind faultat de McGregor în careu, dar arbitrul nu a dictat penalty-ul cuvenit. Celtic a fost mai incisivă după un început mai slab, dar Edouard (9) a fost blocat de Burcă în momentul şutului, şutul lui Christie (16) a fost deviat în corner, iar Johnston (26) a tras pe lângă ţintă.

Celtic - CFR Cluj 3-4! CFR a deschis scorul, a fost condusă de două ori, dar a câștigat

CFR a deschis scorul în min. 27, prin Deac, care a reluat superb cu capul centrarea lui Omrani. Clujenii au mai avut o oportunitate în min. 30, când Bain a fost nevoit să respingă cu piciorul lovitura liberă a lui Djokovic. Celtic a presat mai mult pe finalul primei reprize, iar Edouard (34) a reluat peste poartă din 6 metri, după care şutul lui Forrest (38) s-a dus pe lângă poartă.

Începutul reprizei secunde a fost sinonim cu un forcing al scoţienilor, Susic (47) respingând din faţa porţii mingea trimisă de Ajer, după care Arlauskis (48) a deturnat mingea expediată cu capul de Simunovic. Celtic a reuşit egalarea în min. 51, prin Forrest, rămas singur cu portarul, după o contră a lui Johnston.

CFR a avut o singură situaţie notabilă în această perioadă grea, Bain respingând şutul-centrare al lui Omrani (52). Campioana Scoţiei a fost periculoasă prin francezul Edouard (54), dar acesta a reluat alături din 6 metri. Vârful din Hexagon nu a mai greşit în min. 61, marcând simplu după ce Burcă şi Luis Aurelio s-au încurcat reciproc în careu. Celtic se putea desprinde, dar Christie (63) a şutat pe lângă din marginea careului, iar Arlauskis (70) a respins salvator şutul lui Forrest.

Echipa din Gruia a reuşit egalarea, 2-2, în min. 74, prin Omrani, după un penalty făcut cadou de Brown, care a comis henţ în propriul careu. Bucuria ardelenilor a fost stinsă repede de golul marcat simplu de Christie (76), din pasa lui Edouard.

Celtic - CFR Cluj 3-4! Clujenii se vor duela cu Slavia Praga pentru grupele UEFA Champions League

Meciul s-a jucat pe contre pe finalul său, iar Omrani a reuşit o nouă egalare, 3-3, cu un şut din unghi (80), după o minge respinsă de Bain la şutul lui Păun. Celtic s-a aruncat în atac, dar Griffiths (86) a trimis cu capul pe lângă poartă, McGregor nu a nimerit nici el ţinta (90+1), Arlauskis a respins şutul din unghi al lui Forrest (90+2), pentru ca Ţucudean a dat lovitura în ultimele secunde ale jocului, după o pasă a lui Păun, care s surprins apărarea scoţiană (90+7).

CFR va juca în play-off-ul Ligii Campionilor cu Slavia Praga, campioana Cehiei, primul meci fiind programat pe 20 august, acasă. Celtic o va întâlni în play-off-ul Europa League pe Sheriff Tiraspol sau AIK Solna.

Celtic Glasgow - CFR Cluj 3-4
Au marcat: James Forrest (51), Odsonne Edouard (61), Ryan Christie (76) /  Ciprian Deac (27), Billel Omrani (74 - penalty, 80), George Ţucudean (90+7).

Celtic: 29. Scott Bain - 33. Hatem Elhamed, 35. Kristoffer Ajer, 5. Jozo Simunovic, 42. Callum McGregor - 8. Scott Brown (căpitan; 10. Vakoun Issouf Bayo, 88), 21. Olivier Ntcham (9. Leigh Griffiths, 83), 49. James Forrest - 17. Ryan Christie, 22. Odsonne Edouard, 19. Michael Johnston (16. Lewis Morgan, 75).
Antrenor: Neil Lennon.

CFR Cluj: 87. Giedrius Arlauskis - 16. Mateo Susic, 55. Paulo Vinicius, 3. Andrei Burcă, 45. Mario Camora (căpitan) - 10. Ciprian Deac, 6. Luis Aurelio (7. Adrian Constantin Păun, 78), 37. Mihai Bordeianu, 8. Damjan Djokovic - 99. Mario Rondon (20. George Ţucudean, 46), 9. Billel Omrani (30. Andrei Mureşan, 84).

Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitru: Andris Treimanis; arbitri asistenţi: Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs; arbitru de rezervă: Aleksandrs Golubevs (toţi din Letonia).
Cartonaşe galbene: Rondon (40), Elhamed (41), Deac (63), Arlauskis (88).

CFR Cluj va juca meciul tur din play-off-ul UEFA Champions League cu Slavia Praga, pe teren propriu, marți, 20 august, în direct la Digi Sport 1. Returul este o săptămână mai târziu, de asemenea pe Digi Sport 1. Ambele partide pot fi urmărite în timp real pe digisport.ro.


CFR Cluj se pregăteşte pentru returul cu Celtic, care îi poate asigura prezenţa în play-off-ul Ligii Campionilor. Dan Petrescu a comparat-o pe campioana Scoţiei cu Barcelona.

UPDATE Ora 20:27. Echipele de start

Celtic: Bain - H. Elhamed, 6. Bitton, 35. Ajer, 23. Bolingoli - 8. Brown, 42. McGregor - 49. Forrest, 17. Christie, 19. Johnston - 22. Edouard
Rezerve: Gordon, Jullien, Bitton, Griffiths, Bayo, Morgan, Bolingoli
Antrenor: Neil Lennon

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu, Aurelio, Djokovic - Deac, Omrani, Rondon
Rezerve: Vâtcă, Sylla, Păun, Țucudean, Mureșan, Peteleu, Cestor
Antrenor: Dan Petrescu


"E ca și cum am juca împotriva Barcelonei! Va trebui să ne apăram foarte bine, să ne dublăm și să stăm foarte bine fizic!", a declarat antrenorul ardelenilor.

Petrescu are emoţii înaintea celui mai important meci al sezonului pentru CFR Cluj. Dacă trece de Celtic, campioana României îşi asigură prezenţa în grupele unei competiţii continentale. Ardelenii vor avea viaţă grea în Scoţia - sunt obligaţi să marcheze după ce au remizat, 1-1, în Gruia. Numai Valencia a câştigat în acest an pe Celtic Park.

"Spiritul lor este ofensiv, n-o să vină vreodată Celtic să se apere, nici cu Barcelona nu cred că ar face asta. Ei vor să joace, să atace. Dacă vedem meciurile, dacă studiezi pe Celtic după meciurile din cupele europene, pe care le-am văzut, cu estonienii şi cu Sarajevo, şi din campionat, te sperii", a mai spus Dan Petrescu.

Celtic - CFR Cluj (21:45, Digi Sport 1). Echipele probabile

Celtic: Gordon - Elhamed, Bitton, Ajer, Bolingoli - Brown, McGregor - Forrest, Christie, Johnston - Edouard.

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Djokovic, Bordeianu, Aurelio - C. Deac, Țucudean, Omrani.

Arbitri: Andris Treimanis - Haralds Gudermanis şi Aleksejs Spasjonnikovs (toţi din Letonia).

Celtic este chiar prima echipă din Marea Britanie care a devenit campioana Europei. Va primi vizita lui CFR Cluj, în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, astăzi, de la ora 21:45, în direct la Digi Sport 1. Cele mai importante faze vor fi în format VIDEO, în timp real, pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

Celtic Celtic
CFR Cluj CFR Cluj
  • 90+8 fr2 fr2

    FINAL! Celtic - CFR CLUJ 3-4! Campioana României s-a calificat în grupele Europa League, garantat, dar va juca acum în play-off-ul Champions League

  • 90+7 g g

    GOOOOOL CFR CLUJ: 3-4, ȚUCUDEAN! Atacantul ardelenilor, bine demarcat, a finalizat cu un lob de mare efect și CFR este calificată

  • 84 s s

    ULTIMA SCHIMBARE CFR CLUJ! A ieșit Omrani, a intrat MUREȘAN

  • 80 g g

    GOOOOOL CFR CLUJ: 3-3, OMRANI! Atacantul a marcat din doi metri, după un șut al lui Păun, absolut fabulos

  • 78 s s

    A DOUA SCHIMBARE CFR CLUJ! A ieșit Luis Aurelio, a intrat PĂUN

  • 76 g g

    GOOL CELTIC: 3-2, RYAN CHRISTIE! Faza a plecat de la Edouard care a intrat lejer prin apărarea noastră, i-a pasat lui Christie, iar acesta n-a ratat.

  • 74 gp gp

    GOOOOOL CFR Cluj: 2-2, OMRANI! Atacantul a marcat din penalty, dar cu ceva emoții, pentru că Bain a ghicit colțul

  • 73 p p

    PENALTY CFR!

  • 61 g g

    GOOOL CELTIC: 2-1, EDOUARD! Burcă și Luis Aurelio s-au încurcat unul pe altul în propriul careu, mingea a ajuns la Edouard iar acesta a marcat în dreapta lui Arlauskis, la colțul lung.

  • 51 g g

    GOOOL CELTIC: 1-1, FORREST! Atacantul francez, în vârstă de 21 de ani, l-a driblat elegant pe Bordeianu, după care a finalizat elegant cu exteriorul, în dreapta lui Arlauskis

  • 48 oc oc

    OCAZIE MARE CELTIC! Paradă de zile mari a lui Arlauskis

  • 47 oc oc

    OCAZIE MARE CELTIC! Susic a scos de pe linia porții

  • 46 sr2 sr2

    A început repriza a doua!

  • 46 s s

    PRIMA SCHIMBARE CFR CLUJ! A ieșit Rondon, a intrat ȚUCUDEAN

  • 45+1 fr1 fr1

    PAUZĂ!

  • 41 cg cg

    CARTONAȘ GALBEN ELHAMED! Ex-dinamovistul l-a faultat pe Omrani

  • 34 oc oc

    OCAZIE CELTIC! Edouard a reluat cu exteriorul piciorului drept peste poartă, din 6 metri

  • 30 oc oc

    OCAZIE CFR! Djokovic a șutat de la distanță, după o pasă scurtă dintr-o lovitură liberă, lateral dreapta, iar Bain a scos, ca la handbal, cu piciorul

  • 27 g g

    GOOOOOL CFR CLUJ: 0-1, DEAC! Mijlocașul ardelenilor a reluat superb, cu capul, din interiorul careului, de lângă McGregor, după o centrare a lui Omrani, de pe stânga. Mingea a lovit bara din stânga porții, după care a intrat în plasă.

  • 26 oc oc

    OCAZIE CELTIC! Johnston a luat o fază pe cont propriu, s-a apropiat amenințător de marginea careului de 16 metri, zonă centrală, după care a șutat, puțin pe lângă bară.

  • 8 oc oc

    CFR PUTEA PRIMI PENALTY! Omrani a centrat bine din stânga, în careul de 16 metri, puțin lateral dreapta, Deac a încercat să preia dar a fost deposedat de McGregor. Ardelenii au cerut lovitură de la 11 metri

  • 5 oc oc

    Camora a șutat de la marginea careului de 16 metri, dar fără emoții pentru portarul scoțienilor, Bain.

  • 1 sr1 sr1

    A început partida! Lovitura de start le-a aparținut celor de la Celtic

  • 0

    În partida tur, de la Cluj, CFR - Celtic s-a terminat 1-1. Golul campioanei României a fost marcat de către Mario Rondon, în minutul 28

Andris Treimanis
Andris Treimanis
Haralds Gudermanis și Aleksejs Spasjonnikovs (toți din Letonia)
teren fotbal
S. Bain
H. Elhamed
K. Ajer
J. Šimunović
C. McGregor
S. Brown
O. Ntcham
J. Forrest
R. Christie
O. Édouard
M. Johnston
C. Gordon
C. Jullien
N. Bitton
L. Griffiths
V. Bayo
L. Morgan
B. Bolingoli Mbombo
D. Nistor
Y. Sylla
A. Păun
G. Țucudean
Celtic Neil Lennon
G. Arlauskis
M. Sušić
Paulo Vinicius
A. Burcă
Camora
M. Bordeianu
Luís Aurélio
D. Đoković
C. Deac
B. Omrani
M. Rondón
A. Mureșan
I. Peteleu
M. Cestor
P. Mertesacker
Dan Petrescu CFR Cluj

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media