timi
Foto Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
10th November 2022; Stadium Santiago Bernabeu, Madrid, La Liga Santander, Real Madrid CF versus Cadiz CF; Alaba, Militao, Tchouameni and Courtois
Vești bune pentru Real Madrid! Starul ”Galacticilor” revine pe teren!
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

Video Liverpool - Real Madrid 0-1. Spaniolii, unici în istoria fotbalului, câștigă trofeul Champions League pentru a 14-a oară

articol scris de Digi Sport
28.05.2022, 23:59

Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară Champions League, după o finală superbă cu Liverpool. Vinicius a marcat sigurul gol al meciului de la Paris. Antrenorul Carlo Ancelotti e unic în istorie, cu 4 trofee ale acestei competiții.

Liverpool FC v Real Madrid - UEFA Champions League Final 2021/22
Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară Champions League, după 1-0 în finala cu Liverpool / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Liverpool - Real Madrid 0-1. Spaniolii au câștigat pentru a 14-a oară trofeul Champions League

Meciul, care a început cu o întârziere de 36 de minute, i-a avut pe "cormorani" la conducere. Trupa lui Jurgen Klopp a început furtunos, cu trei ocazii în interval de 5 minute. Mai întâi, Courtois l-a blocat pe Salah, a urmat șutul lui Thiago și încă o șansă a lui Salah.

Apoi doar intervenția excelentă a lui Courtois a făcut ca mingea să nu intre în poartă și să lovească bara. Pânăă la pauză, Liverpool a mai avut două oportunități, prin Salah și Mane, însă finalul primei reprize a oferit un moment controversat.

Benzema a marcat, dar reușita sa a fost anunată, după consultarea VAR-ului, pe motiv de offside, deși pe reluări se vede că mingea ajunge la francez de la un adversarul său.

  • Real Madrid are 14 trofee UCL. Milan e următoarea în acest clasament, cu 7 trofee.

Liverpool - Real Madrid 0-1. Carlo Ancelotti este primul antrenor care câștigă 4 trofee UCL

Partea secundă s-a esfășurat tot cu englezii la timonă. Aceștia au cerut și un penalty, după ce mingea l-a atins în mână pe Alaba. Madridul a marcat în minutul 59, prin Vinicius, din centrarea lui Valverde.

  • 9 la 1 a fost raportul șuturilor pe poartă, în favoarea englezilor.

Au urmat două ocazii ale lui Salah, însă Courtois a fost formidabil. Pe final, Realul a irosit două situații imense, iar meciul s-a terminat cu victoria trupei lui Ancelotti, care a devenit primul antrenor din istorie câștigător a patru trofee Champions League.

VIDEO cu rezumatul meciului Liverpool - Real Madrid 0-1:


LIVE VIDEO Liverpool - Real Madrid 0-1, în finala Champions League

Min. 90+1: Ocazie Real Madrid. Benzema îi pasează perfect lui Ceballos, care pleacă la timp la limita offside-ului, rămâne singur cu portarul, dar în loc să șuteze, îl vede pe Robertson că vine din spate și încearcă să-l dribleze, numai că fundașul lui Liverpool îl deposedează.

Min. 76: Ocazie Real. După o centrare din lovitură liberă, Casemiro primește într-o poziție excelentă, nu e în offside, îl are în față doar pe portar, însă preferă să pasezeze în lateral.

Min. 69: Ocazie Liverpool. Jota centrează pentru Salah, care nu îl poate învinge nici acum pe Courtois.

Min. 64: Ocazie Liverpool. Salah ia o acțiune pe cont propriu și șutează cu efect la colțul lung, dar Courtois are o paradă superbă.

Min. 59: Gol Real Madrid! Vinicius deschide scorul din centrarea lui Valverde, în urma unei acțiuni frumoase. Brazilianul a marcat sau a pasat decisiv în toate meciurile lui Real Madrid din fazele eliminatorii din Champions League.

Min. 58: Liverpool cere penalty. Arnold combină cu Salah, care șutează în mâna lui Alaba, dar arbitrul nu acordăă penalty, pentru că mingea a venit prea din scurt.

Min. 54: Ocazie Liverpool. Arnold centrează în fața porții, de unde Courtois boxează.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Min. 45+3: La pauză, Liverpool - Real Madrid 0-0

Min. 43: Gol anulat Real Madrid! Carvajal centrează pentru Benzema, care îi întoarce pe Robertson și pe portar și pasează înapoi, de unde Valverde încearcă să șuteze, dar e blocat de Konate. Faza continuă și mingea e din nou la Benzema, care înscrie. Golul e anulat inițial pe motiv de offside, iar la insistențele jucătorilor, după consultarea VAR-ului, arbitrul și-a menținut decizia. Numai că mingea pare să fi ajuns la Benzema nu de la Valverde, ci de la Fabinho, așa că nu poate fi offside. Dar Fabinho nu i-a pasat voluntar lui Benzema, așa că acesta pare să fie motivul pentru care golul a fost anulat.

Min. 40: Ocazie Liverpool. Robertson combină cu Mane, care șutează din apropierea porții, din unghi, dar Militao se aruncă și blochează mingea.

Min. 34: Ocazie Liverpool. Alexander Arnold centrează în careu, de unde Salah reia cu capul, dar portarul prinde.

Min. 21: Bară Liverpool. Mane driblează trei jucători și șutează din marginea careului, dar Courtois deviază în bară și apoi reține mingea din fața lui Salah.

Min. 17: Ocazie Liverpool. Robertson pasează spre Mane, care trimite la Salah, acesta șutează din prima, dar portarul apără din nou.

Min. 17: Ocazie Liverpool. Thiago șutează din afara careului, dar Courtois reține.

Min. 16: Ocazie mare Liverpool. Alexander Arnold pasează pentru Salah în fața porții, acesta reia rapid din prima, dar Courtois are o paradă incredibilă.

Min. 1: Începe meciul.


UPDATE: Ora anunțată pentru startul partidei este 22:36.

UPDATE: Încă o amânare anunțată de organizatori, prin intermediul UEFA, care nu precizează când exact va începe partida. E posibil însă ca meciul să înceapă la 22.30.

UPDATE: Fanii au sărit gardurile pentru a intra în stadion. Multe nereguli la porțile arenei din Paris.

UPDATE: Startul partidei a fost amânat cu 15 minute, din cauza traficului infernal din Paris.

UPDATE: Cu 25 de minute înainte de startul partidei, Thiago Alcantara s-a accidentat la încălzire și Klopp l-ar putea înlocui cu Keita.

Liverpool - Real Madrid, echipele de start:

Liverpool: Alisson - Alexandre Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Mane, Luis Diaz
Rezerve: Kelleher, Milner, Keita, Firmino, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Jota, Tsimikas, Matip, Elliott
Antrenor: Jurgen Klopp

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicius Junior
Rezerve: Lunin, Asensio, Bale, Camavinga, Ceballos, Diaz, Nacho, Hazard, Isco, Lucas, Marcelo, Rodrygo
Antrenor: Carlo Ancelotti


UPDATE: Potrivit sondajului de pe site-ul digisport.ro, fanii au votat câștigătoarea marii finale. Diferența este mică, însă Liverpool este ușor favorită, din acest punct de vedere, 51.38% din votanți au mizat pe Liverpool, în timp ce 48.62% consideră că madrilenii vor câștiga. Au fost aproape 50.000 de voturi pe site-ul digisport.ro.

UPDATE: Trofeul UEFA Champions League costă sub 10.000 de euro. Prețul este unul surprinzător, având în vedere că Liga Campionilor este cunoscută drept ”competiția bogaților”.

UPDATE: Cu doar câteva ore înaintea finalei de pe "Stade de France", suporterii lui Liverpool au făcut un adevărat spectacol pe străzile din Paris. Fanii "cormoranilor" au aprins torțe în culorile echipei, au fluturat steagurile favoriților și au cântat în permanență.

UPDATE: Înaintea finalei de la Paris, Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a spus cine și-ar dori să câștige. Mai mult, "Bursucul" a dezvăluit și cum crede că se va termina meciul dintre Liverpool și Real Madrid.

UPDATE: Mircea Lucescu (76 de ani), antrenorul celor de la Dinamo Kiev, a prefațat duelul dintre Liverpool și Real Madrid. Acesta a făcut o comparație între antrenorii celor două echipe și a dezvăluit cum au ajuns cei doi în actul final al competiției.

UPDATE: Carlo Ancelotti a vorbit despre situația lui Gareth Bale și a anunțat că starul galez este pregătit să facă un meci mare împotriva lui Liverpool, în ciuda faptului că a fost mai mult absent în actualul sezon.

UPDATE: Jucătorii lui Liverpool, relaxați la antrenamentul oficial înaintea finalei UCL cu Real Madrid. Cum s-a amuzat Jurgen Klopp pe seama fotbaliștilor săi.

UPDATE: Thibaut Courtois, portarul celor de la Real Madrid, a ținut să-i înțepe pe cei de la Atletico Madrid, club la care a evoluat în trecut, înainte de finala Champions League cu Liverpool.

UPDATE: Liverpool și Real Madrid s-au întâlnit de 3 ori în ultimul act al competiției. Lista completă a finalelor jucate în Cupa Campionilor și Champions League.

UPDATE: Ronaldinho a vorbit despre finala dintre Liverpool - Real Madrid și a numit formația pe care el o vede drept favorită. De asemenea, brazilianul s-a declarat încântat de un jucător al englezilor.

UPDATE: Jurgen Klopp s-a arărat deranjat de faptul că şi la conferinţa de presă dinaintea finalei UCL a fost întrebat despre posibilul transfer al lui Mane la Bayern. "Nu știu ce am făcut, dar mi se tot întâmplă asta!", a replicat Klopp.

UPDATE: Marcelo (34 de ani) nu este fericit cu situaţia în care se află. Termină contractul cu Real şi suferă că nu i s-a făcut nicio ofertă: ”Dacă te sună Florentino Perez după meci, ce-i spui?”.

UPDATE: Real Madrid a câştigat şase Ligi ale Campionilor, iar Real Madrid 13. Însă cotele la pariuri sunt de partea englezilor.

Liverpool şi Real Madrid, care vor fi sâmbătă adversare în finala UEFA Champions League, pe Stade de France din Saint-Denis, s-au înfruntat de 8 ori până acum în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent. Campioana Spaniei are 4 victorii, iar ''cormoranii'' 3.

Cel mai recent duel a fost în sferturile de finală ale ediţiei 2020/2021, când Real a câştigat cu 3-1 la Madrid, iar returul s-a terminat nedecis, 0-0.

Este pentru a treia oară când cele două echipe se înfruntă în finală: Liverpool a câştigat Cupa Campionilor în 1981 (1-0), în timp ce Real Madrid şi-a adjudecat trofeul Champions League în 2018 (3-1).

Liverpool - Real Madrid LIVE VIDEO | 19 trofee, în total, în Champions League

''Los Blancos'' (albii) deţin recordul la numărul de trofee cucerite în competiţie, 13, în 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017 şi 2018, câştigând ultimele şapte finale jucate.

''Reds'' au câştigat competiţia de 6 ori, în 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 şi 2019.

Anul trecut finala a fost una integral engleză, Chelsea învingând-o pe Manchester City cu 1-0.

Real nu a pierdut nicio finală de când competiţia se numeşte Champions League, iar aceasta este a opta sa apariţie în ultimul act în acest format.

Liverpool - Real Madrid LIVE VIDEO | Carlo Ancelotti a câștigat 3 trofee în Champions League

Carlo Ancelotti, antrenorul madrilenilor, este primul tehnician care conduce echipele sale în 5 finale de Champions League, căutând să stabilească un record şi în privinţa trofeelor câştigate (patru). În prezent, el împarte această performanţă cu Zinedine Zidane, fostul antrenor al Realului, şi cu legendarul Bob Paisley (Liverpool), cu trei trofee fiecare.

O victorie pe Stade de France ar face din Ancelotti şi primul antrenor care a cucerit cu două echipe câte două trofee în Champions League, după ce anterior a câştigat Champions League cu AC Milan în 2003 şi 2007. Ancelotti are deja un trofeu cu Real, în 2014.

Liverpool - Real Madrid LIVE VIDEO | Jurgen Klopp are două trofee în acest sezon

Liverpool a cucerit două trofee în acest sezon, Cupa Angliei şi Cupa Ligii engleze, terminând pe locul secund în Premier League. Echipa antrenată de Jurgen Klopp are în acest sezon un bilanţ de 62 de meciuri în toate competiţiile, 49 de victorii, 10 egaluri şi doar 3 înfrângeri, cu un total de 147 de goluri marcate.

''Cormoranii'' au pierdut cu West Ham United (2-3) şi Leicester City (0-1), în Premier League, şi cu Inter Milano (0-1), pe Anfield, în Champions League. Golgheterul echipei este egipteanul Mohamed Salah, cu 23 de goluri marcate.

Liverpool - Real Madrid LIVE VIDEO | Drumul spre finala Champions League

Real Madrid a ieşit campioană în La Liga şi în 55 de partide disputate în această stagiune are 39 de victorii şi 118 goluri marcate, 7 egaluri şi 9 eşecuri. A impresionat atacantul francez Karim Benzema, o adevărată locomotivă pentru madrileni în acest sezon, cu 44 de goluri marcate şi 15 pase decisive.

În drumul său până în finală, Real Madrid a câştigat Grupa D cu cinci victorii şi un eşec, devansându-le pe Inter Milano, Sheriff Tiraspol şi Şahtior Doneţk. În optimi, Real a trecut dramatic de PSG, după 0-1 la Paris şi 3-1 pe Santiago Bernabeu, revenind de la 0-1. În sferturi, echipa merengue a reuşit o nouă remontada cu Chelsea, după 3-1 la Londra şi 2-3 (după prelungiri) la Madrid, revenind de la 0-3. Semifinala cu Manchester City s-a jucat după aceeaşi reţetă, 3-4 în Anglia şi 3-1 la Madrid (revenire de la 0-1).

Liverpool a câştigat Grupa B cu victorii pe linie, fiind urmată de Atletico Madrid, FC Porto şi AC Milan. În optimi, echipa lui Klopp a eliminat-o pe Inter Milano, după 2-0 pe ''Meazza'' şi 0-1 pe Anfield. În sferturi, ''cormoranii'' au trecut de Benfica, învingând la Lisabona cu 3-1 şi remizând acasă, 3-3. Semifinala cu Villarreal a fost una destul de liniştită, după 2-0 în tur şi 3-2 în Spania, însă Salah şi compania au trebuit să depăşească o primă repriză slabă (0-2) în faţa ''Submarinului galben''.

Liverpool - Real Madrid LIVE VIDEO | Echipele probabile:

Finala Champions League este arbitrată de o brigadă franceză, cu Clement Turpin la centru, Nicolas Danos şi Cyril Gringore, arbitri asistenţi, al patrulea oficial fiind Benoît Bastien. Arbitru video este Jerome Brisard, în timp ce arbitri asistenţi video sunt francezul Willy Delajod şi italienii Massimiliano Irrati şi Filippo Meli.

  • Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Keita - Salah, Mane, Luis Diaz
  • Antrenor: Jurgen Klopp
  • Real Madrid: Courtois - Carvajal, Eder Militao, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modric - Valverde, Benzema, Vinicius Jr.
  • Antrenor: Carlo Ancelotti

Etichete: liverpool , real madrid , finala champions league , carlo ancelotti , jurgen klopp


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Antrenorul dorit de Liverpool în locul lui Jurgen Klopp a făcut anunțul în direct
Netherlands: Go Ahead Eagles vs Feyenoord
”Balonul de Aur pentru Vinicius sau Bellingham?”. Carlo Ancelotti a răspuns fără să stea pe gânduri
Leipzig, Sachsen, Deutschland, 13.02.2024: Red-Bull-Arena: Champions League: RB Leipzig - Real Madrid: Real-Trainer Carl
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Van Dijk a auzit cine este favorit să devină antrenor la Liverpool și a făcut un anunț categoric
Chelsea v Liverpool, EFL Carabao Cup Final, Football, Wembley Stadium, London, UK - 25 Feb 2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”